• תפריט
חדשות האלכוהול

לממש את הפוטנציאל

יקב כרמי יוסף שבשפלת יהודה מנצל היטב את הכרמים שגדלים באזור לייצור קברנה סוביניון ושרדונה מוצלחים. אולי הצלחתו תמשוך יקבים נוספים לאזור

שלמה פפירבלט 10:2808.08.10

על הגבעות המתונות בשפלת יהודה, אזור המעבר בין הרי יהודה למישור החוף, כבר גידלו ענבי יין ודרכו אשכולות רבים בימי התנ"ך, וגם כיום מצויים בו כמה וכמה יקבים מצוינים. הפוטנציאל רב, וחבל ארץ זה ראוי ליותר יקבים וכרמים כדי להגיע למימוש. הקרבה היחסית שלו לגוש דן מצד אחד ולירושלים מן הצד השני גם הופכת אותו לאטרקטיבי בקרב טועמים וחובבי יין בטווח נסיעה קצרה.

 

Bravdo שרדונה Bravdo שרדונה צילום: אביב קורט

ההרהורים האלה עלו עם הניחוחות של שני יינות חדשים שהושקו ביקב כרמי יוסף, הנמצא בלבו של כרם השייך למשפחת שוסיוב (העוסקת בגידול ענבים בארץ כבר 120 שנה ברציפות). בעלי היקב, פרופ' בן עמי ברבדו ותלמידו לשעבר פרופ' עודד שוסיוב, מצליחים לשמור בעשר שנות קיומו על רמה גבוהה של יין, וצברו לעצמם קהל אוהבים נאמן ההולך בעקבות בקבוקיהם מבציר לבציר.

 

Bravdo, קברנה סוביניון, בציר 2008. עשוי ענבי קברנה סוביניון עם תוספת קטנה (10%) של ענבי מרלו. היין התיישן במשך 12 חודשים בחביות עץ אלון, רובן צרפתיות וחלקן האחר אמריקאיות (שלהן בדרך כלל עוצמת וניל עזה יותר), וזאת כדי לקבל שילוב הרמוני בסופה של הדרך. היין מציג בכוס גוון אדום עמוק ונאה לעין. הוא פותח ניחוחות עזים של שזיף בשל ופרי יער אדום, רמזי שנף ועישון נעימים ודגדוג מושך של תבלינים. המגע שלו עם החך מלא וסמיך, מאוזן וטעים. יין משובח ואלגנטי שעתיד להתיישן יפה בחמש־שבע השנים הבאות, להנאת השומרים על הבקבוק. מחיר: 129 שקל.

 

בעלי יקב כרמי יוסף. (מימין) פרופ' בן עמי ברבדו ופרופ' עודד שוסיוב בעלי יקב כרמי יוסף. (מימין) פרופ' בן עמי ברבדו ופרופ' עודד שוסיוב

 

Bravdo, שרדונה, בציר 2008. חלקת השרדונה של היקב נטועה בשיפולי הרי יהודה, באדמת גיר של ערוץ נחל היורד מתל גזר מערבה. עוד בתקופת שלטונו של המלך שלמה היה המקום ידוע כאזור גידול ענבי יין. היין עשוי על טהרת הזן, ונעשה בתהליך המשלב חקלאות חכמה בכרם ומיצוי מרבי של ארומות הפרי ביקב. בין השאר עבר התירוש צינון מהיר והליך שיקוע של 24 שעות בקור, להרחקת חלקיקים במיץ. התסיסה היתה אטית, לאורך חודש ימים. עם סיומה, התיישן היין על שמריו במשך שלושה חודשים. התוצאה בהתאם: זהו יין פירותי עשיר, עם גוון חמאתי, ומגעו על הלשון רענן וטעים, רך ומושך. מחיר: 92 שקל.

 

קבלו ניוזלטר שבועי שיעזור לכם לתכנן את בילויי סוף השבוע. לחצו להרשמה

בטל שלח
    לכל התגובות
    x