$
פנאי

עיצוב מוכר יותר

העיסוק בנדל"ן והכרת השוק וצרכיו הביאו כמה מתווכים להפוך גם למעצבים. הם משביחים את ערך הנכס המיועד למכירה, לעתים אף ב־30%, המוצלחים שבהם כבר מקבלים הצעות עבודה כמעצבים

דקל גודוביץ 10:1018.07.10

תופעת מתווכי הדירות שנוטלים חלק בעיצוב הנכסים ובהשבחתם לקראת מכירה צוברת תאוצה בשנים האחרונות בישראל. חלק מהמתווכים־מעצבים האלו למדו עיצוב באופן מסודר, ואחרים צברו ניסיון בשטח מעבודתם כמתווכים. התופעה שכיחה במיוחד באזורים ותיקים בתל אביב, שם אפשר למצוא דירות מוזנחות בעלות פוטנציאל השבחה רב: תקרות גבוהות, מרפסות וכדומה. המתווכים־מעצבים פועלים גם כשהם מייצגים את את המוכרים וגם כאשר הם מייצגים את הקונים. והתופעה שכיחה בעיקר בדירות המיועדות להשקעה או לתושבי חוץ. חלק מהם עוסקים גם באחזקה וניהול שוטפים של דירות בעבור תושבי חוץ או בעבור בעלי נכסים רבים, אשר אין להם זמן להתעסק בפיקוח על השיפוץ לקראת סגירת העסקה.

 

דירה בעיצוב דודו לוי במגדלי YOO. פתרון כולל לתושבי חוץ דירה בעיצוב דודו לוי במגדלי YOO. פתרון כולל לתושבי חוץ

 

העובדה שלא מעורב בתהליך גורם נוסף כמו מעצב או אדריכל מוזילה השיפוץ. המתווכים עורכים שיפוץ מגמתי שמכין את הנכס באופן הנכון ביותר למכירה, כך שהוא משיג לעיתים מחיר הגבוהה ב־ 30% ממחיר השוק של הנכס לפני השיפוץ. הלקוח משלם עבור שתי עסקאות: בעבור התיווך מקבל המתווך אחוז או שני אחוזים, בהתאם למחיר הדירה, ובעבור השיפוץ סכום נפרד, שעלותו נמוכה יחסית בשל אופי השיפוץ. "כלכליסט" פנה לארבעה מתווכים־מעצבים ולמד מהם על התופעה.

 

צייד הלופטים

 

עופר שחר (32) הגיע לתחום התיווך דווקא מהצד השני - כלקוח. השכנים התלוננו על רעש התופים שעלה מדירתו, והוא רכש דירת לופט באזור תעשייה ממשרד תיווך במתחם נגה ביפו. הוא למד תיווך והצטרף כשכיר למשרד. שיפוץ דירת הלופט שלו מצא חן בעיני בעל המשרד, ומכרים נוספים החלו לבקש את עזרתו בשיפוץ. הביקוש הוביל אותו לקורס עיצוב בן שנה וחצי בבית הספר ברזין שוהם. כיום הוא משלב בין חיפוש ותיווך לופטים לעיצובם, והוא אף השתתף בתוכנית הריאליטי "הבלוק". לדבריו הוא מתמקד ביפו ובעיקר בסביבות שוק הפשפשים, שם המחירים קפצו פי שלושה בחמש השנים האחרונות.

 

המתווך- מעצב עופר שחר. התגובות החמות שקיבל על שיפוץ דירת הלופט שלו הובילו אותו להחלטה לשלב בין תיווך לעיצוב המתווך- מעצב עופר שחר. התגובות החמות שקיבל על שיפוץ דירת הלופט שלו הובילו אותו להחלטה לשלב בין תיווך לעיצוב צילום: עמית שעל

 

גם המשרד שלו הוא לופט, בעל רצפת בטון, קירות בלוקים המסוידים בלבן וריהוט שמשלב בין עתיק למודרני ופשוט. "הסגנון שלי אקלקטי: אני ממחזר רהיטים, בונה בעצמי וקונה בשוק הפשפשים", אומר שחר.

 

דירה לדוגמה: נוסף על הלופטים בדרום תל אביב עיצב שחר בוסתן למעצב האופנה ויוי בלאיש ודירה בכיכר מסריק בתל אביב, והוא מתמחה ביציקות טדלקט, הדומה לבטון אך חזק וחלק ממנו.

 

יוקרה לתושבי חוץ

 

דודו לוי (33) רכש את ניסיונו בניהול ועיצוב כשעבד כמנהל מסעדת ברונו במגדלי עזריאלי, שם נהג לחדש מדי פעם את הריהוט והצבע. בברונו גם יצר קשרים עם אנשי עסקים מהמשרדים שבמגדל, והחליט ללמוד תיווך ולפתוח משרד משלו. כיום הוא הבעלים והמנהל של חברת אייקון ניהול נכסים ואחזקות, שנוסדה ב־2005, ומתמחה בניהול ועדי בתים ואחזקת דירות של תושבי חוץ. מכיוון שרבים מלקוחותיו מחזיקים כאן דירה המשמשת אותם לפרקי זמן קצרים, לוי משכיר אותה בשאר ימי השנה. לשם כך הוא מעצב ומרהט את הדירות עבור לקוחותיו, שלעתים אינם מעוניינים להתעסק בעיצוב בעצמם.

 

לדבריו הסגנון שלו הוא הייטקי עם קווים נקיים, בצבעי לבן או שחור.

 

דירה לדוגמה: לוי עיצב והשביח דירות בבניינים משנות השלושים בלב תל אביב. אך נשכר גם לעצב דירות חדשות במגדלי יוקרה כמו מגדל YOO.

 

השבחת דירות ומכירתן

 

אייל מלכי (38) הוא מתווך שגדל בעסק משפחתי המתנהל כבר 30 שנה. במסגרת עבודתו הוא גם עוסק בניהול נכסים וניהל דירות מושכרות, שחלקן שופצו לאורך השנים. מכלכי עובד יחד עם אשתו, אורנה מלכי־ורסנו (38), שלמדה היסטוריה וחינוך ומסייעת לו ומשלימה אותו בחלק העיצובי ואמנותי של התהליך. בני הזוג מתמחים במציאת דירות ישנות ומוזנחות והשבחתן על ידי שיפוץ בתקציב סביר, ואז מכירתן ברווח גדול - מה שנקרא בשפתם "פליפ". דוגמה לכך היא דירת 90 מ"ר שעברה שיפוץ כללי ב־100 אלף שקל, ונמכרה כעבור כמה חודשים בחצי מיליון שקל יותר, בזכות השיפוץ.  

 

בשיפוץ הם מעדיפים להרים את הריצוף ואת החול שתחתיו ולצקת נמוך יותר רצפת בטון חלקה ועכשווית (שיכולה לשמש גם תשתית לריצוף קרמיקה או פרקט), כדי להרוויח חלל גבוה יותר. במטבח הם מעדיפים ארונות לבנים ומשטח נירוסטה, ספרייה הם מזמינים מיצרני מדפי אלומיניום לתעשייה, ובחדר הרחצה מרצפים בשיש קררה או בפסיפס צבעוני. השניים יודעים למצוא את המקורות ובעלי המקצוע שיוזילו את העלות. את השיש לחדר הרחצה למשל הם קנו מסתתי מצבות בקריית שאול, ואת הנירוסטה מיצרן קולטי אדים ביפו. את הפן התעשייתי הם מאזנים בפריטי וינטג' כמו נברשות ורהיטי עץ.

 

דירה לדוגמה: בני הזוג עיצבו כמה דירות במרכז תל אביב, בן היתר דירת שלושה חדרים ברחוב בן יהודה בעיצוב מודרני שכולל רצפת בטון מוחלק ומטבח לבן פתוח לסלון עם ריהוט וינטג'.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x