$
חדשות האלכוהול

חוזרים לימי הבועה

בית בילקאר־סלמון, מאצולת המשפחות היצרניות בחבל שמפניה, עושה עלייה. המחיר גבוה אך הוגן בשל האיכות המצוינת, כמצופה מיין מבעבע ברמה כזאת

שלמה פפירבלט 11:0128.03.10

במחוז שמפניה בצרפת, חבל ארץ מבורך המעניק בבלעדיות לעולם כולו את היין המבעבע האיכותי ביותר, יש כ־250 בתי שמפניה (ולא יקבים). קבוצה מצומצמת מבין היצרנים הם "הבתים הגדולים" הנחשבים לאצולת השמפניה, והבקבוקים שהם עושים מלהיבים את דמיונם של חובבי היין. בית בילקאר־סלמון הוא אחד מהם, ובימים אלה החל יבוא מסודר של השמפניות שלהם לארץ ("בנימינה ספיריטס", חברה־בת של יקבי בנימינה).

 

סיפור האהבה שפרח בין ניקולס בילקאר לאליזבת סלמון הביא את הוריהם - בעלי כרמים - לאחד משאבים, ובשנת 1818 הוקם בית בילקאר־סלמון. 200 שנה אחרי, צרפת החליפה מלכים, קיסרים ונשיאים, אבל משפחת בילקאר־סלמון ממשיכה להחזיק בעסק, ללא שותפים, ולעשות שמפניה ללא הפסקה. אנטואן בילקאר, דור שביעי בעסק, ביקר בשבוע שעבר בתל אביב והציג את השמפניות שלו, אף שחובבי הבועות אינם זקוקים לכך: "ניקולה פרנסואה בילקאר בציר 1959", הם זוכרים, זכה ב־1999 לתואר "השמפניה של המילניום" (בקבוק מגנום של השמפניה הזאת נמכר לא מכבר בצרפת במחיר של יותר מ־18 אלף שקל).

 

בית בילקאר-סלמון בחבל שמפניה בצרפת בית בילקאר-סלמון בחבל שמפניה בצרפת

 

"שמפניה היא קודם כל יין. כדי שנקבל שמפניה טובה היין הבסיסי חייב להיות טוב", אמר בילקאר, וסיפר כיצד שילבו בני המשפחה בין המסורות העתיקות של ייצור המשקה לבין שכלולים ופיתוחים מודרניים, שכמה מהם הומצאו אצלם בבית. למשל, "היה לנו סבא חובב בירה, והוא עלה על רעיון הלקוח ממבשלות הבירה: לסנן את השמפניה באמצעות קירור, ובכך לא לאבד מן הארומטיות".

 

השמפניות שהגיעו לארץ, חלקן מורכבות משילוב בין שנות בציר שונות, וחלקן שמפניות וינטג', מצוינות עד נפלאות. אלה אשר טעמתי מעניקות יחס טוב בין איכות לבין מחיר. הכל הרי יחסי.

 

בילקאר סלמון - ברוט רזרב: עשוי מענבי פינו נואר, שרדונה ופינו מנייה. הבלנד כולל ענבים בעיקר מבצירי 2005 ו־2006, והיחס בין כמויות הזנים לא השתנה משנת 1945. מחיר בקבוק: רגיל 414 שקל, מגנום 864 שקל.

בילקאר-סלמון-ניקולס בילקאר קווה ברוט 98 בילקאר-סלמון-ניקולס בילקאר קווה ברוט 98

 

בילקאר־סלמון - ברוט רוזה: המלהיבה ביותר בטעימה הנוכחית. היא עשויה בלנד של שרדונה, פינו מנייה ופינו נואר (את הסומק קיבל היין מפינו נואר שתסס כיין אדום). מחיר בקבוק: רגיל 662 שקל, מגנום 1,434 שקל.

 

בילקאר־סלמון - ברוט בלאן דה בלאן: עשויה ענבי שרדונה פרי חמישה כרמי "גרנד קרו" (סיווג העילית) מאזור קוט דה בלאן. הבלנד מורכב מענבים המגיעים משתי שנות בציר שונות. מחיר בקבוק: 636 שקל.

 

בילקאר־סלמון - ניקולס בילקאר קווה (cuvee) ברוט 98: שמפניה שהיא מחווה של הוקרה למייסד הבית. עשויה מענבי פינו נואר מכרמי "גרנד קרו" באזור ריינס (Reims), עיר המחוז, וענבי שרדונה מאזור קוט דה בלאן. בוקבקה בשנת 2000 ותתיישן ותשביח לפחות ב־30 השנים הקרובות. מחיר בקבוק: 841 שקל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x