לקראת השיפוצים: מתחמי העיצוב המובילים בישראל
רגע לפני האביב, התקופה שבה אלפי קבלנים יוצאים לדרך בפרויקטים חדשים, "כלכליסט" ממפה את חנויות העיצוב המובילות, שבעזרתן תרכיבו את בית חלומותיכם
עכשיו זה רשמי גם על פי לוח השנה - האביב כבר כאן. ואיתו הגיעה כרגיל גם ההתגייסות שכאילו רשומה בטאבו על שם הפולניות באשר הן, אך למעשה מוכרת בתרבויות רבות בעולם: ניקיונות האביב ושיפוץ הבית. במטרה להקל על התהליך, "כלכליסט" מיפה את המתחמים העיקריים שבהם אפשר לרכז את תהליכי קבלת ההחלטות בדרך לעיצוב הבית. כל החנויות ששולבו בכתבה מתמחות ברמת החלומות - בעיצובי פרימיום. לפניכם פירוט האזורים שבהם מרוכזות החנויות המתמחות במטבחים, ריצוף, אביזרי אמבטיה, ריהוט ותאורה.
דרום תל אביב
סטודיו אריק בן שמחון (נחלת בנימין 110)
בחנות של המעצב היצירתי קולקציה הכוללת כורסאות, ספות רביצה, שולחנות מחומרים מגוונים, שידות, ארונות, מראות ואביזרים. את אזור התצוגה חילק המעצב לריהוט, שטיחים, אביזרים ותאורה. פריט מעניין: ערסל טרזן שנראה כאילו הוא עדיין בג'ונגל. מחירו: מ־26 אלף שקל (בהתאם לריפוד הנבחר).

ניסו (ידידיה פרנקל 10)
החנות הוותיקה מייצרת רהיטים זה 40 שנה: חדרי שינה, סלונים ופינות אוכל, הכל מיוצר לפי הזמנה אישית ותפור לדמיונו של הלקוח. פריט מעניין: כורסה ששמה "דובה", מוויניל מבריק, המסתובבת על צירה. מחירה: 9,500 שקל.
בית טיטאן (אלפסי 15)
חנות שהיא גם נגרייה ובית עיצוב, ושמייבאת ומייצרת רהיטים לבית, שטיחים, מטבחים, חדרי ארונות ועוד. את הסגנון ניתן להגדיר כניו־יורקי אקלקטי עם קריצה ישראלית. בחנות שלושה מפלסים וחצר גדולה הפרושים על פני 800 מ"ר. פריט מעניין: תיבת עור משוחזרת משנות השלושים שנפתחת לספה קטנה. המוצר הובא לישראל מאיטליה ושוחזר בידי המעצב האיטלקי נארדיני. מחיר: 25 אלף שקל.

קסטיאל (אלפסי 36)
המרפדייה הקטנה שהוקמה ב-1942 הפכה זה מכבר למקדש העיצוב של אלה שיכולים להרשות לעצמם. הפריטים הם פרי יצירתם של עשרה מעצבים קבועים, בנוסף למעצבים אורחים, והרעיון המרכזי הוא תפירת פתרון אישי לצורכי הלקוח וליווי פרויקטים מתחילתם ועד סופם. פריט מעניין: המוצר היקר ביותר בחנות הוא ספת עור באורך 4 מטר, וגם מחירה לא קצר - 89 אלף שקל.

פנטהאוז (שלבים 14)
החנות עוסקת בתחום עיצוב הבית מבפנים ומבחוץ, כלומר גם הגינה והמרפסת. הסניף התל־אביבי ממוקם בסמוך לנמל יפו המחודש ופרוש על פני 1,800 מ"ר. הוא בנוי כך שיש הפרדה בין אגף החוץ לאגף הפנים, ובנוסף יש הפרדה בין סגנונות העיצוב - קלאסי ומודרני. פריט מעניין: טלסקופ על חצובה, עשוי ניקל בעיבוד עתיק. מחיר: 22 אלף שקל.
סטודיו אלון רזגור (שדל 6)
העבודות של אלון רזגור מוצגות ברחבי העולם, ובסטודיו ניתן למצוא פריטים מעוצבים ולא שגרתיים. הוא ממוקם בקומה שנייה של בניין ולא במפלס הרחוב, והביקור הוא בתיאום מראש ובהזמנה בלבד. פריט מעניין: כיסאות נדנדה מצופים זהב, כסף או נחושת, שאותם מכין המעצב ללקוח בהזמנה אישית. מחיר: מ־60 אלף שקל.
גלריה רוג'ין (מונטיפיורי 46)
החנות מתמחה בהלבשה לבית, פריטי עיצוב, רהיטים, פינות ישיבה מבתי עיצוב איטלקיים, חדרי שינה, שולחנות אוכל, שולחנות עבודה, ספריות עתיקות ועוד. היא ממוקמת במבנה היסטורי ששופץ, ועל הקירות בחדרי התצוגה תלויות יצירות של אמנים ישראלים ידועים, בהם מיכאל רפפורט, אלי גור אריה, ז'ויה צ'רקסקי ואחרים, וגם של אמנים בתחילת דרכם, דוגמת מירי צ'ייס. פריט מעניין: כיסא אוכל על שלד ניקל מרופד בעור. מחיר: 7,200 שקל.
ריפוד והלבשת הבית
במתחם חלק מחנויות הבדים המובילות בארץ, ובהן:
שכטר (הרצל 65) עוסקים בהלבשת הבית 35 שנה, מייבאים בדי ריפוד, וילונות, אקססוריז וטפטים, וגם מייצרים רהיטים וגופי תאורה. אולם התצוגה מתפרס על שלוש קומות ו־300 מ"ר.

רנבי הום קוטור (הרצל 80) החלה כעסק סיטונאי לבדים וחולשת כיום על מבנה בן שלוש קומות. החנות מתמחה בתחום הטקסטיל לבית ואביזרים משלימים. בין המותגים המובילים בה Kenzo, Frette, Faberge, Missoni ועוד.
נוסבאום (לבונטין 3) מתמחה בבדי ריפוד, וילונות, שטיחים, מצעים, טפטים וטקסטיל לבית, מהמותגים הבולטים בעולם. המחירים בה נעים בין 150 שקל לכרית, 1,000 שקל למטר בד, ועד 2,250 שקל למ"ר של שטיח צמר.
צפון תל אביב
בופי (התערוכה 3)
700 מ"ר של מטבחים ואמבטיות בחנות הצבועה בשחור דרמטי. בין מעצבי־העל המעצבים לחברה מטבחים ואמבטיות — פיירו ליסוני האיטלקי ונאוטו פוקאסווה היפאני. מחיר מטבח ממוצע בבופי מתחיל ב־190 אלף שקל ועשוי להסתיים ב־400 אלף שקל. אמבטיה עולה בין 40 אלף ל־180 אלף שקל. פריט מעניין: אמבטיה מזכוכית של המעצב פיירו ליסוני. מחיר: 70 אלף שקל.

Armani Casa (התערוכה 3)
החנות של מעצב־העל האיטלקי ג'ורג'ו ארמאני משתרעת על 360 מ"ר, וכוללת רהיטים ואביזרים נלווים. מחירי הפריטים מתחילים במאות שקלים ומגיעים עד מאות אלפי שקלים לרהיטים. פריט מעניין: שולחן עשוי זהב עם מגירות נסתרות השייך לקולקציית ה־Limited Edition, המכילה 100 רהיטים זהים וממסופרים הנושאים את חתימת המעצב. מחיר: 232 אלף שקל.
בולטהאופ (דיזנגוף 295)
אולם התצוגה של מותג המטבחים הגרמני בולטהאופ מעוצב באופן מינימליסטי ההולם את המותג, שהחומרים המאפיינים אותו הם אלומיניום, נירוסטה ועץ. בחנות נמכרים גם מטבחים וריהוט משלים של המותג קארל הנסן מדנמרק. מחירי מטבחים: מ־200 אלף שקל עד מיליון שקל.

אקסקלוסיב (הירקון 317–321)
יבואנית הריהוט והתאורה מחזיקה בחלל תצוגה מרשים המחולק לשלושה חלקים. הריהוט והתאורה במקום מאופיינים בסגנון נקי ומינימליסטי, וחלקם אפילו מהווים אלמנטים פיסוליים בחלל. פריטי התאורה במקום נמכרים במחיר של 870 עד 40 אלף שקל, ריהוט עד 300 אלף שקל למערכת ישיבה. במקום נמכרות יצירות של המעצבת הישראלית אילה צרפתי, כמו גם קולקציית כלי אוכל של המעצב כארים ראשיד. פריט מעניין: גופי תאורה של Caboche. מחיר: מ־2,850 שקל.
בני ברק ורמת החי"ל
חיפויים וחדרי אמבט
אזור התעשייה של בני ברק עשיר בחנויות לעיצוב חדר הרחצה:
חזי בנק (הלח"י 2) מציעה בין היתר כיור פרי סטנדינג של פיליפ סטארק הנראה כגביע גלידה. מחיר: 25 אלף שקל.
il bagno (הלח"י 17) מתמחה באבזור חדרי הרחצה בפריטים מעוצבים, שרובם מיובאים מאיטליה, למשל אמבטיה היושבת על ספרייה. מחיר: 52 אלף שקל.
ויה ארקדיה (הלח"י 17) מציעים מגוון חיפויי קירות. אחד מהם מעוצב בסגנון קפיטונאג', המדמה ספת כפתורים. מחיר: מ־229 שקל למטר.
מודי (הלח"י 31) עוסקים זה 40 שנה במוצרי ריצוף וחיפוי, לצד יבוא כלים סניטריים, ברזים ועוד. אחד מממוצריהם המעניינים היא אמבטיית פרי סטנדינג בעיצוב פטרישה אורקיולה, הכוללת משענת עץ. מחיר: 59 אלף שקל.
אביזרי תאורה
כמה חברות תאורה יושבות ברחוב הלח"י בבני ברק, ובהן:
קמחי תאורה (הלח"י 23) מייבאת חברות ומותגים בינלאומיים לצד יצירות של מעצבי־על כמו כמו חיימה היון, מרסל וונדרס, זאהא חדיד וכארים ראשיד. מנורה של האחרון שהיא גם מתלה לבגדים נמכרת ב־13 אלף שקל.
יאיר דורם תאורה (הלח"י 28) מציעה, לצד המעצבים הישראלים, פריטים מוקפדים מאיטליה. אחד מהם הוא שנדליר של המותג דה־מאיו, המיוצר ביד בהזמנה אישית בלבד. מחירו יכול להיות גבוה גם ממיליון שקל.
בקרני תכלת אלקבס (הנחושת 4 ברמת החי"ל בתל אביב) אחד הפריטים המעניינים הוא שנדליר "העכביש" של רון גלעד לחברת MOOOI, המורכב מ־16 מנורות קריאה דו־זרועיות ממתכת. את השנדליר אפשר היה לראות משולב במטבח של בית "האח הגדול". מחיר: 20 אלף שקל.

אזור התעשייה הרצליה פיתוח
הביטאט (רחוב המדע 10)
המתחם החדש של החברה המייבאת ומייצגת 38 שנים פריטים של המעצבים המובילים בעולם, כדוגמת פיליפ סטארק ופיירו ליסוני. בחלל, המשתרע על 3,500 מ"ר, ניתן למצוא את כל פריטי העיצוב לבית. פריט מעניין: כורסה, מיס לייסי, פיליפ סטארק. מחיר: 13,800 שקל.
פיטרו הכט (מדינת היהודים 60)
1750 מ"ר המחולקים על שתי קומות שבהם אפשר למצוא רהיטים ואביזרים נלווים של מעצבים כמו ראלף לורן לבית ורהיטים של קנזו. פריט מעניין: שולחן ה־Cute Cut שעיצב המעצב Cedric Ragot בגימור אדום מטאלי. מחיר: 10,950 שקל.
סיאם (יוחנן הסנדלר 5)
אחד משני הסניפים של המותג. במקום רהיטים, פריטים נלווים וגם יצירות אמנות המוצגים בתערוכות מתחלפות. פריט מעניין: כורסה עשויה מברזל, חבל וקשרים עם רגלי נירוסטה. מחיר: 11,800 שקל.

טולמנס (המנופים 3)
חנות הדגל של הרשת, שמייצגת כ־40 מותגים בינלאומיים, משתרעת על 2,500 מ"ר. לחברה חמישה סניפים בארץ ועוד אחד במילאנו, איטליה. הסניף ההרצלייני הוא היחיד שמציג מטבחים. פריט מעניין: כיסא נדנדה מוזהב בעיצוב רון ארד. מחיר: 2,999 שקל.
בית ילון סוורובסקי החדש (שנקר 13)
לאוהבי ז'אנר הנצנצים והקריסטלים. במקום בדי וילונות ובדי ריפוד, וגם גופי תאורה ושנדלירים בעיצוב קלאסי המשלבים אבני קריסטל של סוורובסקי.חלקם עוצבו על ידי מעצבי־על כדוגמת כארים ראשיד והישראלי רון ארד. פריט מעניין: גוף תאורה דה וינצ'י מבית שונבק. מחיר: 250 אלף שקל.
מטבחים
במתחם מבחר חנויות מטבחים. בין הבולטות:

האקר (מדינת היהודים 60) המטבחים של המותג הגרמני, שמחיריהם עשויים להגיע עד 500 אלף שקל, משולבים בכמה פרויקטים של מגדלי יוקרה כדוגמת G בתל אביב.
פוגנפול (גלגלי הפלדה 11) הוא עוד מותג גרמני בעל סגנון נקי. מחיר למטבח ממוצע מתחיל ב־100 אלף שקל, והיקר ביותר מחירו כמיליון שקל. פריט מעניין: מטבח של המותג פורש, הנמכר בסכום ההולם יותר מכונית: 150 אלף יורו.
Smeg (שנקר 13) חברה איטלקית בעלת מוצרים מלאי שמחת חיים המייצרת ומשווקת מוצרים גדולים למטבח. ניתן להזמין במקום תחנת עבודה בעבודת יד תוצרת איטליה, הכוללת בין היתר משטחי נירוסטה, כיור וברזים במחיר של 100 אלף שקל. פריט מעניין: מקרר מיני מסדרת הרטרו. מחיר: 7,900 שקל.
הייטאצ' (גלגלי הפלדה 16) היא חברת מטבחים ישראלית המוכרת גם מטבחי יבוא. פריט מעניין: מטבח של המותג הצרפתי La-Cornue. מחיר: 600 אלף שקל.


