$
חדשות האלכוהול

מבחן טעימה: כרמל ביהודה

היינות החדשים בסדרת רוטשילד של כרמל נוצרו מכרמים בגליל העליון ובהרי יהודה, והם גם משובחים וגם נמכרים במחיר סביר

שלמה פפירבלט 11:5708.11.09

בימים אלה הושקו שני יינות חדשים בסדרה "Private Collection" של כרמל, מהוותיקות בסדרות היין בארץ. הבקבוקים הראשונים בסדרה ראו אור כבר בתחילת שנות השמונים של המאה שעברה, תחת השם "סדרת רוטשילד". תוויות הסדרה הן מחווה לאחד ממחדשי ההיסטוריה של היין בארץ ישראל, הברון אברהם בנימין אדמונד ג'יימס דה רוטשילד, ופרצופו מתנוסס עליהן.

 

היקב בראשון לציון. הוקם במימון הברון אדמונד ג'יימס דה רוטשילד היקב בראשון לציון. הוקם במימון הברון אדמונד ג'יימס דה רוטשילד

 

הברון, המכונה גם "הנדיב הידוע", לא נמשך לעסקי הבנקאות כמו שלושת אחיו הבוגרים, ואת עיקר זמנו הקדיש לאיסוף אמנות

ולתמיכה במשלחות ארכיאולוגיות במצרים, בסוריה ועוד. כאשר הלך לעולמו העבירו יורשיו לאוסף המדינה 3,000 ציורים ו־43 אלף תחריטים מאמנות המאה ה־18 שצבר בימי חייו.

 

באוגוסט 1868 רכש אביו, הברון ג'יימס, ב־4.4 מיליון דולר - סכום עתק באותם ימים - את שאטו לאפייט, אחד היקבים הנודעים ביותר בעולם, אז כמו גם היום. שלושה חודשים אחרי הרכישה הלך הברון לעולמו והוריש את היקב במשותף לבניו. אדמונד גילה עניין ביקב, וזה התחבר היטב עם הפעילות הציונית שלו כאשר שמע משליחיו כי ארץ ישראל מתאימה לגידול ענבי יין.

 

הוא מימן ברוחב לב את ההוצאות הדרושות לנטיעת כרמים ולהקמת היקבים בראשון לציון ובזכרון יעקב. היקבים האלה עברו גלגולים היסטוריים רבים, אך הם לא החמיצו שנת בציר אחת בכמעט 120 שנותיהם. שני היינות החדשים בסדרה הם תוצאה של עבודתו של היינן ליאור לקסר, האחראי על יינות טובים במחירים סבירים. שני היינות נמכרים בחנויות ב־55 עד 60 שקל.

סדרת הפרייבט קולקשן. (מימין) המרלו והקברנה סוביניון סדרת הפרייבט קולקשן. (מימין) המרלו והקברנה סוביניון

 

קברנה סוביניון, פרייבט קולקשן, 2008. היין עשוי על טהרת הזן, ענבי כרמים בגליל העליון ובהרי יהודה. בתום התסיסה הועבר להתיישנות של שמונה חודשים במכלי נירוסטה ובחביות עץ אלון צרפתיות ואמריקאיות. התוצאה הסופית משלבת בין רעננות הפרי למשקל העץ, מעניקה ארומות טובות ומושכות ומותירה את החך מסופק.

 

מרלו, פרייבט קולקשן, 2008. עשוי על טהרת ענבי מרלו, גם הוא מכרמים בגליל העליון ובהרי יהודה, וגם הוא עשוי שילוב של יין שהתפתח במכלי נירוסטה ובחביות עץ במשך שמונה חודשים — מעשה הנותן מורכבות, עניין ואיזון לתוצאה הסופית. היין פירותי, עם ניחוחות טובים של שזיף בשל, דובדבן שחור ותבליני העץ. הוא טעים, מלא ויכול - כקודמו - ללוות בכבוד ארוחות של תבשילי בשר ומבחר גבינות עשירות טעם.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x