7 לשישבת: הצעות ורעיונות לסוף השבוע
מרכז מבקרים חדש ביקב, טיול לבריכות ומערות באזור ירושלים, אופנה בגעש והופעה של מתי כספי. 7 הצעות לסופ"ש רגוע
מרכז המבקרים החדש של יקב אדיר | יינות וגבינות מהגליל
יקב אדיר שבאזור התעשייה דלתון פותח מרכז מבקרים חדש, משיק גבינות עזים חדשות ומשובחות המיוצרות במקום ומציע ארוחת בוקר או בראנץ' קלילה ומשכרת למבקרים בגליל (50 שקל לאדם, בשעות 9:00–14:00).

בתפריט גבינות מקומיות כמו אדמון חצי קשה, פטה וצפתית, לצד יוגורט וחמאה מחלב עזים. המטבח מנוהל בידי השף בועז קוינטנר, הזכור לטוב כאחד ממקימי פיצריית ביג מאמא בתל אביב, מסעדת הגורמה בית ביער בעמוקה ומסעדת איזבלה בחיפה. בין יינות היקב שאפשר לטעום ולרכוש: קברנה סוביניון 2006, קברנה סוביניון 2007, מרלו 2007 ופלטו 2005. המקום כשר.
› אזור התעשייה דלתון. טל': 04-6991039.

לאונרד כהן - 1970 Live at the Isle of Wight | גם כהן היה בפסטיבל המיתולוגי
אלו שעדיין לא נרגעו מההופעה שנתן לאונרד כהן באצטדיון רמת גן לפני כחודש, ישמחו לגלות אותו שוב על הבמה - הפעם בבית. ההופעה של כהן בפסטיבל שנערך באי ווייט הבריטי (שיוצאת כעת לראשונה בדיסק ובדי.וי.די) היתה אחד מרגעי השיא באירוע מוזיקלי בן ארבעה ימים שצפו בו 600 אלף איש. כהן הצעיר הציג על הבמה שירים משני אלבומיו הראשונים, כמו "Bird on the Wire", "So Long Marianne", "Suzanne" ו"Famous Blue Raincoat".
בין השירים הוא מעשיר את הקהל בסיפורים ומעניק נופך מעט אינטימי לאחד מאירועי המוזיקה ההמוניים שנערכו אי פעם.
› אן.אם.סי־יונייטד, 79:44 דק', 99.90 שקל.
עין פרת | בריכות ומערות באזור ירושלים
כאשר יורדים מירושלים לכיוון מדבר יהודה, משתנה הנוף באחת. המעבר אל המדבר מהיר, ונווה המדבר מומלץ לטיול לאורך כל השנה - בקיץ להשתכשכות, ובחורף אפשר למצוא שם פינה חמימה. נחל פרת מוביל מירושלים עד ים המלח לאורך 28 ק"מ, ובו שלושה מעיינות גדולים הנובעים כל השנה - עין פרת, עין מבוע ועין קלט. זו גם הסיבה שלאורך אלפי שנים התקיימו צורות התיישבות שונות לאורכו. עין פרת היא שמורת טבע (שעות פתיחה: 8:00-16:00), ובה מסלולים מסומנים כך שכל אחד יוכל לבחור את המסלול בהתאם לאורך ולדרגת הקושי שלו, מחצי שעה ועד 4 שעות.

איך מגיעים? נוסעים לירושלים לפי השילוט לגבעה הצרפתית. בצומת הגבעה הצרפתית ממשיכים עם השילוט לפסגת זאב. עוברים את מחסום חיזמה ונוסעים בכביש 437 לעלמון (ענתות). מיד בכניסה ליישוב פונים ימינה. הכביש משובש בתחילה ולאחר מכן מפותל מאוד, זהירות.
הבעיה בעין פרת היא שמפתה מאוד להישאר בצל האקליפטוסים כשהרגליים במים. מי שירצו לשחות יעלו לבריכת התמר המלבנית, שם עומק המים כשני מטרים, וידיעת השחייה כמובן חובה. אם בכל זאת תצעדו (ולו למען ייבוש הבגדים), צאו עם השביל הכחול לאורך שרידי אמת המים ודרך מערכות המים העתיקות, שחלקן שקועות בקרקע ועדיין מסותתות דיין כדי שנדע שאנחנו צועדים על פיסת היסטוריה.
הדרך מובילה למערת שבר, שנחשפה כאשר סלע ענק נפל מההר, ואחריה מערת ענבל, שקיבלה את שמה מתצורת הענבל. חלק מהמערות נועדו להתבודדות נזירים, אחרות לבעלי חיים. הכניסה אסורה מחשש לקרציות מערות. מגיעים אל נביעת עין פרת ובריכת המעיין. מכאן הכל מתחיל בעצם, וזהו גם קצה השמורה. חוזרים לאורך הנחל, ולשם הגיוון בוחרים בשביל השחור. חוצים את הנחל על הגשרון ומגיעים בחזרה - דרך בריכת התאנה.
› 20 שקל למבוגר, 9 שקלים לילד. טל': 057-8936708.

אופנה בגעש | פריטי סתיו מיוחדים במבצע
המעצבות ליהי הוד ודליה קפוזה, בעלות המותג Sunday Rose, יערכו מכירה של פריטים מקולקציית הסתיו בשישי בשעות 10:00–16:00 באאוטלט פנטהאוז רהיטים שבגעש: שמלות וטופים ממשי ומסריגים, מכנסיים ומקטורנים רכים ועוד. טווח מחירים: 400-2,500 שקל.
› מתחם געש, טל': 9562133-09.
מתי כספי שר סשה ארגוב | 25 שנה לאלבום "מתיתיהו ואלכסנדר"
אחרי שהעשיר את הצליל של הרוק הישראלי בסולמות מוזיקליים חדשים וגילה את הקצב הבריזלאי התפנה מתי כספי
לטפל בקלאסיקות של סשה ארגוב. בשני תקליטים מקסימים - "מתי כספי שר סשה ארגוב" (1982) ו"מתיתיהו ואלכסנדר" (1984) - הוא הגיש את "כשאור דולק בחלונך", "חופשה באדום", "שיר ערש", "אם תרצי", "אהובתי שלי לבנת צוואר", "שיר משמר", "וידוי" ואחרים. במסגרת פסטיבל תל אביב למוזיקה הוא יחזור לשירים האלו בהופעה חד־פעמית במועדון צוותא בשישי הקרוב ב־13:30.

› אבן גבירול 30 תל אביב. 135 שקל, טל': 03-6045000.

בלוז לחופש הגדול | קלאסיקה בדי.וי.די
מדי פעם עדיין אפשר לראות בתל אביב כתובת גרפיטי עם המילים "ארל'ה צודק!". 22 שנה אחרי ש"בלוז לחופש הגדול"
של הבמאי רנן שור והתסריטאי דורון נשר יצא, העיר שבה הוא צולם לא שכחה אותו. דרמת הנעורים הזו, שיוצאת כעת לראשונה בדי.וי.די וכוללת גם את הפסקול, מתרחשת בקיץ 1970. מלחמת ההתשה מובילה חבורת צעירים לפני גיוס לתהות אם ממשלת גולדה מאיר מסוגלת לחשוב ולפעול אחרת. הסרט, שבו השתתפו בין היתר יואב צפיר, דור צויגנבוים, שחר סגל ומיקי קם, מערב בין ציניות, פוליטיקה, מוזיקה ואהבות צעירות. לא עשו סרטים כאלו בקולנוע הישראלי לפני "בלוז", גם אחריו לא.
› אן.אם.סי־יונייטד, ישראל, 1987, 97 דק', 79.90 שקל.
בהילוך שני 2009 | בוגרי בצלאל מציגים
בשבת ב־20:00 תיפתח "בהילוך שני 2009", תערוכה של בוגרי התוכנית לתואר שני בעיצוב תעשייתי בגלריה של בצלאל בתל אביב.
› סלמה 60 תל אביב. טל': 03-6824082.


