$
חדשות האלכוהול

תנו לחיות לשתות

סדרת החיות החדשה של כרמל מזרחי מחזירה את היקב לימיו הגדולים. חובבי הסושי ייהנו מתווית השועל, אוהבי המרלו מתווית הגמל, ולוגמי הקברנה סוביניון יחבבו את היען

שלמה פפירבלט 12:2301.03.09
כרמל הוא היקב המסחרי הגדול בישראל, ופעילותו משתרעת על פני שלוש מאות: משלהי המאה ה־19, לאורך כל המאה ה־20 ועד תחילת המאה ה־21. הוא ידע הצלחות מרשימות, לצד תקופות של שפל. עכשיו, באמצעות כמה מהלכים מוצלחים מאוד, יקבי כרמל מוצאים עצמם שוב בתוך פרק של התקדמות ותקווה - מבחינת העשייה הייננית. ביקבים, שבבעלות יותר מ־200 משפחות כורמים והסוכנות היהודית (25%), עושים כיום כ־15 מיליון בקבוקים בשנה, וחלקם של יינות האיכות ביניהם הולך וגדל.

 

אחת הדוגמאות היותר טובות לכך היא הסדרה האזורית, הבקבוקים הנושאים על פניהם דמויות מצוירות של חיות, בגרפיקה דינמית ומעודכנת - חיה לכל סוג של יין. אם אני מבין נכון את כוונת המכוון, הרי שמדובר בסמלים המבקשים להדגים את הגיוון שבין אזורי היין השונים, הטרוארים, אף שהחלוקה הזאת אצלנו עדיין לא נערכה באופן מסודר ורשמי כמו במדינות היין הקלאסיות. כך או כך, מדובר באחת מסדרות היין העכשוויות המגלמת בתוכה יחס מצוין בין איכות למחיר. בימים אלה הושקו שני בקבוקי יין לבן ראשונים של הסדרה האזורית מבציר 2008, ושלושה אדומים מבציר 2006, והם ממשיכים להצדיק את המוניטין הצעיר. על יצירתם חתומים היינן הראשי ליאור לקסר והיינן סם סורוקה.

 

סדרת החיות של כרמל מזרחי סדרת החיות של כרמל מזרחי צילום: יקיס קדרון

 

סוס - יוהנסברג ריזלינג, גליל עליון, 2008. מן הענבים אשר נבצרו בכרמי הר מירון נעשה יין חצי יבש, בעל ארומטיות כובשת, אשר נשמרה היטב בדרך מן הפרי אל הבקבוק. ניחוחות של פרחים, פרי הדר, רעננות טובה, מתיקות עדינה על החך ואיזון טוב משלימים את הנאת השתייה. ליין הידידותי הזה, אשר ראוי לו להימזג אל הכוס צונן מאוד, יש אחוז אלכוהולי נמוך יחסית, 11.5%. מחיר מומלץ: 55 שקל.

 

שועל - גוורצטרמינר, גליל עליון, 2008. גם הוא חצי יבש, גם הוא עשוי ענבים שנבצרו באזור מירון (המוכיח עצמו עוד ועוד כטרואר ישראלי משובח ומיוחד). התירוש שממנו נעשה היין תסס במכלי נירוסטה ושמר על ניחוחותיו וטעמיו, פריחת הדרים, ארומות פרי אקזוטי ומתיקות שמאוזנת באופן נעים על ידי רעננותו הטובה. חוויה מתקנת ליד כל מנת סושי. מחיר מומלץ: 55 שקל.

 

ינשוף - קברנה סוביניון/שיראז, 2006. בלנד העשוי חצי וחצי משני הזנים, מענבי כרמים בגליל העליון. היין תסס על קליפות הענבים והתיישן במשך 12 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות בטרם בוקבק לאחר סינון גס בלבד (מעט משקע בתחתית הבקבוק אינו צריך להדאיג, להפך). בכוס הוא מפגין אדום נוצץ ונאה, הוא בעל ניחוחות טובים של גרגירי יער ותבליני עץ החבית ומגעו על החך טעים, רך, מאוזן ומושך. מחיר מומלץ: 65 שקל.

 

גמל - מרלו, 2006. היין נעשה עם תוספת קטנה של ענבי קברנה סוביניון (15%), שני הזנים מענבי כרמים בגליל העליון. התיישנות של שנה בחביות עץ אלון צרפתיות סיפקה גון אדום עמוק ואלגנטי, עם ארומות נהדרות של שזיף בשל, פטל שחור ותבלינים המדגדגים באף. על הלשון הוא מפגין גוף בינוני וחלקות קטיפתית, הוא טעים ובעל סיומת ארוכה וטובה. מחיר מומלץ: 70 שקל.

 

יען - קברנה סוביניון, 2006. עשוי על טהרת ענבי הזן, מכרמים בגליל הגבוה, אשר הפרי המשובח שנתנו הופך את היין הזה - כמובן גם בזכות הייננות המוקפדת - למעדן אמיתי. יש לו זר ניחוחות עז ועשיר, גרגרי יער שחורים, פטל, עשבי תיבול, רמזי וניל נעימים וארומת עישון עדינה. על החך הוא מפגין מלאות טובה ומורכבות מרתקת, ומגעו חלק וטעים מאוד. הוא מאוזן כפי שצריך, ויש לו סיומת מעוררת חשק. מחיר מומלץ: 70 שקל.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x