$
פנאי

איפה אפשר ללמוד אחרת

השחיקה במערכת החינוך גרמה לפריחה של המוסדות הייחודיים. לקראת תחילת ההרשמה לשנת הלימודים הבאה בדק כלכליסט את המסלול האלטרנטיבי

תמר וילרפורט 09:3726.01.09

רק חמישה חודשים עברו מאז תחילת שנת הלימודים תשס"ט, וההרשמה לשנת תש"ע מתחילה היום. רוב ההורים בישראל שולחים את ילדיהם למערכת החינוך הציבורית, אך לנוכח ההישגים הנשחקים של תלמידי ישראל במבדקים שונים והירידה בשיעור הזכאים לתעודת בגרות, צומחות בשנים האחרונות גם בארץ, בדומה לארצות הברית ולאירופה, מערכות חינוך שמציעות אלטרנטיבה. אפילו תגי מחירים של אלפי שקלים בחודש או בשנה אינם מרתיעים את ההורים, שמוכנים להתמודד עם רשימות המתנה ארוכות, מבחני קבלה וסינונים קפדניים.

 

כיום פועלים בישראל מאות בתי ספר בבעלות פרטית של רשויות, עמותות הורים וכדומה, שמשרד החינוך מכיר בהם, אך הם אינם נחשבים למוסדות רשמיים. העובדים בהם מועסקים בידי קבוצת הבעלות, שאחראית גם לתחזוקתו של בית הספר. עם זאת, המורים בבתי הספר הללו רשאים להצטרף לאיגודי המורים, ובכך יחולו גם עליהם חוקי האיגוד במקרה של שביתות למשל.

 

ללמוד אחרת ללמוד אחרת איור: יונתן וקסמן

 

בתי הספר המוכרים שאינם רשמיים כפופים לחוק הפיקוח שמחייב קבלת רישיון הפעלה למוסד - רישיון המותנה, בין היתר, בתוכנית פדגוגית המכילה לפחות 75% מתוכנית הליבה, ובהמצאת אישורי תברואה ובטיחות. תקצוב בתי הספר האלה בידי משרד החינוך נעשה בהתאם לרמת היישום של תוכנית הליבה. בין בתי הספר המוכרים שאינם רשמיים נמצאים חלק מבתי הספר הדמוקרטיים והאנתרופוסופיים, הישיבות החרדיות וגם בתי ספר למדעים ולאמנויות והרשתות אורט, עמל, אמי"ת וויצ"ו. לפניכם מגוון האלטרנטיבות לחינוך קצת אחר מזה שאתם גדלתם לאורו.

 

בתי ספר אידיאולוגיים

 

דמוקרטיים. ב־1987 נפתח בית הספר הדמוקרטי הראשון בחדרה, ומאז הוקמו, או נמצאים בשלבי הקמה, עשרות נוספים, אם כי יש הבדלים ביניהם. בישראל פועל המכון לחינוך דמוקרטי, ויש גם מסלול להוראה דמוקרטית במכללת סמינר הקיבוצים. החזון: שמירה על כבוד האדם וזכויותיו, ללא הבדלי גיל, דת, גזע ומין. אין משמעות לכיתה, וכל תלמיד בוחר את השיעורים שמתאימים לו. בבית הספר יש "פרלמנט" מחוקק, וכל תלמיד זכאי לבחור ולהיבחר אליו. יש גם ועדות משמעת, ערעורים, רשות מבקרת ומבצעת.

 

השיטה: אין שיעורי חובה. כל תלמיד בוחר מה לעשות ומתי, מתוך הנחה שהוא יודע מה מעניין אותו ומה הוא צריך - גם אם בחירתו מוטעית. גם אם העשייה לא הושלמה, נלמד משהו משמעותי. אין הכרח שהלימודים ייערכו בכיתה או מול לוח, אך תמיד יש שימוש באינטרנט ובספרייה. בחלק מבתי הספר הדמוקרטיים, עם זאת, מתקיימים שיעורי חובה. הכיתה: לדוגמה נבחר בית הספר הדמוקרטי בחדרה, הראשון מסוגו בישראל. לומדים בו 400 תלמידים ב־14 שנתונים: מגיל טרום־חובה ועד כיתה י"ב. 25 חונכים יש בבית הספר, לכל אחד מהם כ־15 חניכים, שאותם הוא פוגש לפחות פעמיים ביום, בתחילתו ובסופו.

 

פרטים: כ־5,000 שקל בשנה, ילד שני בחצי מחיר והנחות נוספות אפשריות. למי שבודקים אפשרות להירשם מוצעים סיור והרצאה. טל': 04-6225261. אתר: www.democratics.org.il. המכון לחינוך דמוקרטי: www.democratic.co.il. סניפים נוספים: כפר סבא, ערד, הוד השרון, כנף, זכרון יעקב, שוהם, חולון, מודיעין, יפו, תל אביב, קריית אונו ואחרים בתהליכי הקמה ואישור.

 

אנתרופוסופיים. האנתרופוסופיה, מדע הרוח, היא תורה שכתב רודולף שטיינר בסוף המאה ה־19 באוסטריה. על פי התורה, גם לדבר רוחני יש מימוש חומרי, ובכל דבר חומרני יש רוח. בישראל הוקמו הגנים הראשונים על פי השיטה בשנות השבעים כגנים לחינוך מיוחד, וב־1989 הוקם בהרדוף בית הספר הראשון. בבית הספר לחינוך דוד ילין בירושלים יש מסלול להכשרת מחנכים ברוח האנתרופוסופית. החזון: חינוך ולדורף, על שם בית הספר הראשון באוסטריה שיישם את השיטה, רואה בילד ישות מתפתחת וגורס כי על החינוך להשתנות ולהתאים את שלבי ההתפתחות תוך התבוננות בו.

 

הילד אוגר בבית הספר כוחות פיזיים ונפשיים שיעזרו לו להתמודד בבגרותו עם החיים האמיתיים, אז יהיה שלם וחופשי להשיג את מטרותיו. השיטה: המחנכ/ת מלווה את הכיתה מ־א' ועד ח'. הלימודים כוללים, נוסף על עברית, גם אנגלית וערבית, ודגש מושם על אורתימיה - אמנות תנועה, ולפיה גוף האדם הוא כלי לביטוי מילים וצלילים, על חקלאות, על בעלי חיים וצמחים. לומדים שיעור ראשי בתקופות: ארבעה שבועות מוקדשים לחשבון, ארבעה לתורה וכיו"ב. לאורך שנות הלימודים מתחזקים את השיעורים הראשיים. הנושאים מועברים לא רק באמצעות כתיבה במחברת, אלא גם בריקוד, שיר, פיסול וציור. הכיתה: לדוגמה נבחר בית הספר זומר ברמת גן, שמשלב משנת 2001 מסלול אנתרופוסופי לצד ממלכתי, בכוונה להפוך לאנתרופוסופי בלבד. כיום לומדים במסלול 210 תלמידים בשבע כיתות מ־א' עד ז'.

 

פרטים: כ־1,000 שקל בחודש. תנאי הקבלה כוללים ראיון אישי. טל': 03-6723409.

אתר: www.ramat -gan.info/school/zomer. סניפים נוספים: יותר מ־80 גני ילדים ובתי ספר בבן שמן, זכרון יעקב, ירושלים, משגב, הכפר הירוק (העולה 1,300 שקל לחודש), באר שבע, נס ציונה, קריית טבעון ועוד. אתר: www.antro.co.i.

 

 

בית הספר האנתרופוסופי אורים בכפר הירוק בית הספר האנתרופוסופי אורים בכפר הירוק צילום: יובל חן

 

לחילונים ולדתיים - עמותת קשת. מסגרת חינוכית מגן ועד י"ב המשלבת חילונים ודתיים בחלקים שווים באותה כיתה, מתוך הבנה שיש יותר מתפיסה אחת של יהדות וישראליות. העמותה מפתחת תוכניות לימודים בעבור בתי הספר שלה. את קשת הקימה ד"ר רות להבי כפרויקט הגמר שלה בבית הספר למנהיגות חינוכית. קרן אבי־חי מסייעת במימון השתלמויות למורים, בבניית תוכניות חינוך ועוד. החזון: לא להפריד את החינוך באופן מלאכותי, כפי שנעשה היום, ועם זאת לחזק כל קבוצה בזהות שלה.

 

הודות למסגרת החינוכית המשותפת, כל אחת מהקבוצות לא תראה ברעותה דבר מוזר או קיצוני. השיטה: הכיתה נחלקת לשתי קבוצות עם שתי מחנכות, דתייה וחילונית: קבוצת התפילה, שבה הילדים הדתיים מתפללים ולומדים תורה והלכה כמו בחינוך הממלכתי־דתי, וקבוצת המפגש, שבה הילדים החילונים מתחנכים על בסיס תרבות חילונית יהודית ולומדים תורה כמו בחינוך הממלכתי. יש כללי ביקור לילדים שרוצים לטעום ממעשי הקבוצה השנייה. לימודי החגים משותפים, ואחת לזמן מה, על פי התקנון הבית ספרי, נפגשים לתפילה או ללימוד טקסטים. הכיתה: לדוגמה נבחר בית הספר קשת בירושלים, הראשון שהוקם ברשת ב־1995 ומונה 365 תלמידים מגן חובה ועד כיתה ו' - 28 ילדים בממוצע בכיתה. זהו בית ספר על־אזורי, ושליש מתלמידיו מתקבלים משכונת קטמון, שם הוא ממוקם. 24 תלמידים מתקבלים מדי שנה לכיתת הגן, ואין קבלה לכיתה א', שכן המעבר הוא אוטומטי. הורים שמעוניינים לרשום ילדים לכיתות ב'־ו' מחויבים בראיון אישי.

 

פרטים: כ־4,600 שקל לשנה, אך יש ועדת הנחות. טל': 02-6480854. אתר: www.keshetyesodi.info. לקשת ירושלים יש גם בית־ספר על־יסודי ניסויי, טל': 02-6791298, אתר: www.keshetalyesodi.info. סניפים נוספים: במזכרת בתיה, לכיש ומגידו. בשנת הלימודים תש"ע ייפתחו בשוהם, נטור, באר טוביה וגזר. אתר העמותה: www.keshet-s.org.

 

רעות, ירושלים. את בית הספר הקים לפני עשור ד"ר אריה גייגר, שניהל בית ספר ממלכתי־דתי בירושלים. קבוצת הורים בראשותו פרשה מהזרם הממלכתי־דתי כדי לפתח תוכניות לימודיות פלורליסטיות. החזון: מצוינות ערכית, חינוך ילדים ברוח הפלורליזם היהודי, וככל שניתן - תיקון העולם. אף על פי שלומדים גם על פי הוראות מערכת החינוך המקובלת, בחינות הבגרות אינן ראשונות בסדר העדיפויות. השיטה: בית הספר שייך לרשת מיתרים, ואוכלוסיית היעד שלו מגוונת: דתיים, חילונים, תושבי יישובים מחוץ לירושלים וילדים בעלי צרכים מיוחדים - למשל, בעלי לקויות ראייה ושמיעה. כולם לומדים יחד בכיתת אם, מתפללים מדי בוקר ולומדים לימודי קודש ללא הפרדה בין בנים לבנות או דתיים וחילוניים. במסגרת ההתנדבות בקהילה מפעילים, בין השאר, בית תמחוי בין כותלי בית הספר שלוש פעמים בשבוע. בכיתות ז'־ט' כוללת תוכנית הלימודים גם ספרדית, שפת הסימנים ואמהרית. בכיתה ז' לומדים קורס גישור, בכיתה ח' כתבי קורצ'אק ובכיתה ט' מורשת רעות. הכיתה: 250 תלמידים ב־11 כיתות, בשכבות ז'־יב'.

 

פרטים: 1,200 שקל עבור סל תרבות רחב ו־8,700 שקל עבור תל"ן (תוכנית לימודים נוספת). הקבלה מותנית בראיון אישי של הילד והוריו, ראיון קבוצתי שעורך צוות תלמידים בוגרים ויום גיבוש בטיול שבו מתרשמים מהיכולות החברתיות של המועמד. טל': 02-5667374. אתר: www.reut-jerusalem.org.il.

 

בית החינוך א.ד.ם וסביבה, געש. החזון: אכפתיות, דמוקרטיה ומיצוי פוטנציאל הסביבה, חינוך הומניסטי והוליסטי. הפן ההוליסטי בא לידי ביטוי באמונה שהלמידה הקוגניטיבית מתאפשרת בקלות אם מצבו הרגשי של הילד טוב והוא מאושר. הצד ההומני מתחבר לערכי השותפות בקיבוץ ושוויון ההזדמנויות. השיטה: בבית הספר אין תעודות וציונים, עובדים בו בכיתות תלת־גיליות ומשלבים עזרי חינוך משיטת מונטיסורי, אם כי בית הספר אינו מוכשר להוראה מונטיסורית.

 

על פי שיטת החינוך התלת־גילית, ילד אינו נשאר באותו תפקיד במשך שש שנים. בכיתה א' עוזרים לו, בכיתה ב' הוא עוזר וקולט ילדים חדשים, בכיתה ג' הוא כבר מוביל, וכך הוא לומד שהתפקיד שלו משתנה לאורך חייו. מצדדי השיטה טוענים כי בכיתה חד־גילית יש יותר מתח. הכיתה: בית הספר שייך לקיבוצים געש ויקום, ולכן מחויב ראשית לילדי הקיבוצים. 20–25 מקומות בלבד נפתחים מדי שנה לילדי חוץ מכל הארץ. הלימודים מתקיימים חמישה ימים בשבוע, מ־8:00 ועד 16:00. בשכבה א'־ג' יש כיום שש כיתות תלת־גיליות - 27 תלמידים בכל אחת, עם שני מחנכים. ילדי ד', ה', ו' לומדים בכיתות נפרדות, כ־28 תלמידים בכיתה. השאיפה היא ליצור גם בקבוצת הגיל הזו שכבה תלת־גילית. בית הספר הזה מונה כיום בסך הכל 325 תלמידים.

 

פרטים: המחיר לתלמיד שאינו בן קיבוץ 1,000 שקל בחודש, לא כולל נסיעות. אין מבחני קבלה, יש ראיון אישי. ההרשמה עד יוני. טל': 09-9521207. אתר: myschool.co.il/adamosviva.

 

בית ספר לטבע

 

בית הספר לאמנויות, קמפוס אריסון, תל אביב. בית הספר נוסד ב־1984 כדי לתת מענה לפלח המוכשר בקהילה ולאוכלוסיות בעלות יכולות גבוהות, ולאו דווקא כספיות. ייחודו בתוספת התחלתית של 10 שעות שבועיות במקצועות האמנות - אמנות פלסטית, מחול, מוזיקה, תיאטרון וקולנוע, עוד לפני בחירת המגמות. החזון: העצמת התרבות והערכיות בתחומים האישי, העיוני, ההומני והקהילתי, דרך המפגש עם האמנות ככלי ביטוי להעברת ההשפעה הלאה. מאמינים שעיסוק אינטנסיבי באמנות הופך את הילדים ואת סביבתם לסובלניים יותר.

 

השיטה: תלמידי כיתות א'־ג' זוכים ל־10 שעות אמנות שבועיות נוסף על מערכת השעות של משרד החינוך, ובכיתה ו' בוחרים מגמת התמחות שבה לומדים 12 שעות שבועיות. התלמידים הבוגרים עורכים הפסקות פעילות לצעירים, ותלמידי בית הספר מתנדבים בגן און, מיכ"ה ועוד. הכיתה: שתי כיתות בכל שכבה מא'־ט'. סך הכל לומדים בבית הספר 710 תלמידים, ובכל אחת מכיתות האם 41 תלמידים בממוצע, המתחלקים לחמש מגמות, כ־16 תלמידים במגמה.

 

פרטים: שכר הלימוד השנתי (לתשס"ט) עמד על 10,380 שקל. כ־80 תלמידים מתקבלים מדי שנה לכיתה א', בודדים לשאר הכיתות, וזאת לאחר שנטלו חלק בסדנת אמנות של מורי בית הספר המותאמת לגיל הנבחן. כמו כן עוברים מבדק מוכנות במכון מוסמך. טל': 03-5600472. אתר: .www.school-of-arts.tlv.k12.il

 

בתי ספר לאמנויות

 

בית הספר לטבע, סביבה וחברה, תל כביר, תל אביב. הרעיון להקים בית ספר שיתגבר לימודי טבע והגנת הסביבה בשיטות הוראה חדשניות ומגוונות היה של מינהל החינוך של עיריית תל אביב־יפו בשיתוף משרד החינוך, אוניברסיטת תל אביב והחברה להגנת הטבע. בית הספר הוקם ב־1986 והוא על־אזורי. החזון: פיתוח אישיות התלמיד ומיצוי הפוטנציאל על ידי סקרנות וחשיבה יצירתית, טיפוח חקר הסביבה והטבע, אהבת ארץ ישראל והחברה הישראלית.

 

השיטה: הסביבה הלימודית כוללת שימוש בחדרי מחשבים וספרייה - וכמובן גם גינה לימודית, חממה ממוחשבת והגנים לטבע הגן הזאולוגי והגן הבוטני, הממוקמים במתחם בית הספר. בית הספר נוקט תגבור של לימודי אקולוגיה ושמירת הטבע, גיאוגרפיה וגיאולוגיה. מתקיימים מחנות לימודיים המתמקדים בנושא או באזור, והילדים יוצאים לסיורים רבים וארוכים עם אנשי מקצוע, ובמקביל משתתפים בפרויקטים המשלבים מנהיגות עם סביבה. הכיתה: בית הספר מחולק ליסודי וחטיבת ביניים. בכל שכבה שתי כיתות, בכל אחת בממוצע 40 תלמידים. חלק מהשיעורים נלמדים במסגרת של 20 תלמידים.

 

פרטים: 10,380 שקל לשנה, נכון לשנת הלימודים תשס"ט. ההרשמה בימים אלה, ויש צורך לעמוד במבחני קבלה. טל': 03-6811263. אתר: www.tevaschool.tlv.k12.il.

 

תיכון תלמה ילין, גבעתיים. בית הספר שהוקם ב־1959 הוא היחיד בארץ שמלמד רק אמנות. שש מגמות לבחירה: מוזיקה קלאסית, ג'אז, קולנוע, מחול, תיאטרון ואמנות חזותית. החזון: לקלוט תלמידים מצטיינים ומחוננים באמנויות, ללוות ולהנחות אותם במשך השנים להתקדמות אישית וקבוצתית, לחנך לאזרחות טובה ותרומה לקהילה ולממש את הפוטנציאל שלהם. השיטה: לומדים במסלולים אישיים וקבוצתיים בקבוצות קטנות. בית הספר מעלה את ההתנדבות והתרומה לקהילה על סדר היום, וביוזמה אישית ובית ספרית נשלחים התלמידים לבתי ספר לחינוך מיוחד, בתי חולים, בתי אבות ואירועים ציבוריים שבהם מתקיימות פעילויות חברתיות כמו איסוף בגדים וחבילות. הכיתה: כרגע יש בבית הספר 575 תלמידים. מדי שנה מתקבלים 160 תלמידים. בכיתות האם לומדים בממוצע 40 תלמידים בכיתה את מקצועות הליבה, ובמגמות האמנות מתחלקים לקבוצות של כ־15.

 

פרטים: 8,500 שקל לשנה, 5,500 שקל לתושבי גבעתיים, כולל פסטיבלים, ציוד בסיסי, כיתות אמן ועוד. ההרשמה ומבחני הקבלה בעיצומם. 03-5753777, www.thelma-yellin.co.il.

 

הריאלי העברי, חיפה. בית הספר הוקם ב־1913 ולו כמה סניפים ברחבי חיפה: מרכז הכרמל מתמקד במדע, טבע וסביבה; אחוזה בחינוך, תקשורת ומנהיגות; הדר במדעים ואמנויות; ובית בירם משמש גם חטיבה עליונה, גם ריאליגן וגם פנימייה צבאית. החזון: לחנך בני אדם מעורבים ומשפיעים בחברה הישראלית, כל אחד בתחומו וכפי יכולתו, באהבה גדולה ומתוך אמונה שמרחב אישי גמיש בסביבה בטוחה ותומכת מחזק את כוח הרצון והאמונה ביכולת. להגביר את ההתלהבות ללמידה וליוזמה.

 

השיטה: בית הספר הריאלי ייסד מפעלים חינוכיים, בהם הצופים העבריים, גדנ"ע, שירות לאומי, מחויבות אישית ועוד. תלמידי התיכון מחויבים להתנדבות בקהילה ולהשתתפות בנבחרות הספורט ובפעילות חברתית של בית הספר. הכיתה: 3,700 תלמידים לומדים במסגרות הריאלי. בכיתות א'־ב' 26 תלמידים בכיתה, בגן כ־27 תלמידים עם ארבעה אנשי צוות, בכיתות ז'־ט' 32 תלמידים בכיתה.

 

פרטים: שכר הלימוד לשנה הוא כ־14,300 שקל, וכולל את כל הפעילויות החינוכיות, לרבות טיולים, סמינרים, סיורים לימודיים ועוד. יש הנחות ליותר מילד אחד בבית הספר. ההרשמה לכיתות א'־ט' תיפתח ב־5.2. יש מבדקי מוכנות ו/או ראיון אישי ו/או מבחני ידע, בהתאם לגיל. טל': 04-8668115 או 1-800-797797.

אתר:il.www.hareali-haivri.haifa.k12.

 

 

חברותא בנווה הדסה חברותא בנווה הדסה צילום: ארז מנהיימר

 

חברותא, נווה הדסה. המרכז למנהיגות נוער הוא מיזם שעליו פועלים כבר חמש שנים, ובראשות הדירקטוריון עומד דרור אלוני, כיום ראש מועצת כפר שמריהו. המטרה היא להתחיל את החינוך מגיל הגן ועד י"ב, ובינתיים ייפתחו שתי שכבות. החזון: חתירה למצוינות וקידום מנהיגות ערכית על בסיס תרבות ישראל. השפעה על החינוך בהווה למען עתיד המדינה, מנהיגות ותרבות ערכיים מושרשים ואזרחות טובה. המטרה היא לגבש זהות וערכים, להשכיל במגוון נושאים ולקבל מיומנויות לכל החיים. המורים בעלי תואר שני ושלישי ועוברים הכשרה וגיבוש במשך שנה.

 

השיטה: יום בשבוע יוקדש להתנסות חוץ, כמו טיולים ופעילות התנדבות. 50% מהלימודים בשיטת שולחן אובאלי, המעודד דיון ויכולת הקשבה. ילמדו לתואר אקדמי של Bard College מניו יורק. חלק מהקורסים יילמדו באנגלית ובערבית, ובכל מקרה יידעו התלמידים אנגלית רהוטה כשפת אם. הכיתה: בשנת הלימודים הקרובה ילמדו בכיתות ט'־י' עד 120 תלמידים בקבוצות לימוד של 14 תלמידים.

 

פרטים: 35,000 שקל בשנה. 40% מהתלמידים יזכו למלגות. ההרשמה לשנת הלימודים תש"ע מתחילה ב־5.2, ותלויה בבחינות התאמה. טל': 09-8913211. אתר:www.icyl.org.il.

 

AIS) American International School), אבן יהודה. בית הספר האמריקאי הבינלאומי עבר בשנה שעברה, אחרי 50 שנות קיום, מכפר שמריהו למעונו החדש, המשתרע על 74 דונם ומאכלס 149 לאומים שונים: ילדי דיפלומטים, עובדי הייטק זרים וגם כ־15% ישראלים. נחגגים חגי היהודים והנוצרים. החזון: באמצעות תוכנית לימודים אמריקאית דינמית ומאתגרת AIS הישראלי הוא השראה לכל תלמיד לטפח כבוד לשונה, לפתח חדוות למידה לאורך כל החיים, למצות פוטנציאל אקדמי, לפתח מנהיגות, לתרום בצורה פעילה לחברה ולפתור עימותים תוך דיאלוג.

 

השיטה: כל הלימודים באנגלית. בכיתה ג' לומדים עברית במשך שנה. המורים ישראלים או אמריקאים בשליחות המדינה בעלי תואר שני ושלישי. קיימת חובת התנדבות בקהילה. מתקיימים מפגשים עם ילדי בתי ספר אמריקאים מכל העולם, מפגשים בינלאומיים בחסות האו"ם MUN, מועדון ויכוחים המארח תחרויות, וגם תחרויות ספורט, בזארים, הרצאות להורים ועוד. הכיתה: בית הספר פועל מגן חובה ועד י"ב. 540 תלמידים בסך הכל בבית הספר. מקסימום תלמידים בכיתה - 20, ולהם מורה וסייעת.

 

פרטים: 80,000 שקל, לא כולל הסעות, קפטריה ועוד. ההרשמה מתנהלת כל השנה, בהתאם למספר הילדים בשכבה ועמידה במבחני הקבלה. טל': 09-8901000.

 

 

בית הספר האמריקאי בית הספר האמריקאי

 

מארק שאגאל, תל אביב ואליאנס, מקווה ישראל. בנווה צדק בתל אביב קיימים גני ילדים ובית הספר היסודי. במקווה ישראל - חטיבת הביניים והתיכון, שהוקמו בשנה שעברה כיוזמה משותפת של ממשלות ישראל וצרפת, בשיתוף עם קרן רש"י וארגון כל ישראל חברים. החזון: קירוב תלמידים ממוצא צרפתי לישראלים, הידוק הקשרים בין המדינות, בניית תוכנית לבגרות אחידה ישראלית־צרפתית ייחודית ויוקרתית, פיתוח התרבות והשפה אצל שני הצדדים.

 

השיטה במארק שאגאל: המורים נשלחים מצרפת, הלימודים בצרפתית ותוכנית הלימודים פועלת לפי זו שמציע משרד החינוך הצרפתי: היסטוריה של צרפת, ספרות צרפתית ועוד. במארק שאגאל יש שיעור עברית פעם בשבוע בכל הכיתות, אין לימודי יהדות כלל. באליאנס חלק מהמקצועות לומדים בנפרד, ומתאחדים לשיעורים בתיאטרון, מוזיקה, אנגלית, חינוך גופני ועוד, המועברים על ידי מורים דוברי שתי השפות. דגש על השכלה כללית. עוסקים בחקלאות כמקובל במקווה ישראל, ומשתתפים בחוגי דיפלומטיה, אקולוגיה וכו'. הכיתה: במארק שאגאל - 125 תלמידים, מהגן ועד לכיתה ו', באליאנס - עד 25 תלמידים בכיתה.

 

פרטים: מארק שאגאל - 15,000-23,000 שקל לשנה, תלוי בשכבת הגיל. אליאנס - 5,000 שקל לשנה ו־3,000 שקל לשנה לארוחות צהריים. הרשמה פתוחה כל השנה, עבור דיפלומטים המתחלפים בינואר למשל. מארק שגאל, טל': 03-5172429, אליאנס, טל': 03-5020647.

 

לפירוט שכר הלימוד בבתי ספר ייחודיים בישראל

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x