$
פנאי

מהמרים בפוקר, אבל הולכים על הקלף החברתי

יותר מחצי מיליון ישראלים משחקים טקסס הולדם, הגרסה החברתית של הפוקר הקלאסי. השחקנים טוענים שהסיבה למפגשים השבועיים היא כיף טהור ושומרים על סכום ההימורים נמוך. אמיר טיטו, שחקן חובב: "כבילוי, זה עדיין זול יותר מלצאת לבר עם חברים"

קרן צור 11:1921.01.09

אחרי שנים של דשדוש בשוליים, יותר ויותר ישראלים מגלים לאחרונה את הטקסס הולדם (ראו מסגרת), ממשחקי הפוקר הנפוצים ביותר בעולם, שגם בן אפלק, מאט דיימון ורוברט דה נירו משחקים בקביעות. לפי הערכות שונות, יותר מחצי מיליון איש בארץ משתתפים מדי שבוע במשחק שיצרו בארצות הברית בראשית המאה הקודמת חבורת חוואים מהעיירה רובסטאון בטקסס, לאחר שחבילת הקלפים לא הספיקה למספר השחקנים.

 

המתחילים נפגשים עם חברים אחת לשבוע ומשחקים בשביל הכיף, על סכומים קטנים. המכורים מוותרים על הקטע הסוציאלי, ומחוברים באינפוזיה לאתרי ההימורים ברשת.

 

אינסטינקט גברי

 

"על פניו המשחק הזה פשוט, אבל הוא מאוד מתוחכם", אומר ניר גלב (34), רופא שיניים שהתאהב במשחק בשיטת חבר מביא חבר: לפני כשנה הוא הצטרף לקבוצה שמשחקת בערבי חמישי, ומאז הוא קבוע ליד השולחן. "אנחנו נפגשים כמעט תמיד באותו הבית ברחובות, ומשחקים על 50 שקל". לדבריו, חוויית ההימור משנית להנאה מהמשחק, שבכל 4 שעותיו אין בו רגע דל. "יש בטקסס הולדם הרבה עניין ומתח, ואתה צריך לשמור על יכולת ריכוז גבוהה", הוא אומר ומסביר שמרכיב המזל קיים, אך אינו הגורם העיקרי להצלחה.

 

מה עוד צריך כדי להצליח?

"זה משחק שמשלב בין כישורים טבעיים למיומנות. הוא דורש ידע בהסתברות, יכולת תכנון ואסטרטגיה, ניהול סיכונים וקבלת החלטות. בנוסף, כדי להצליח במשחק אתה צריך להיכנס לראש של יריבך, ולכן דרושה יכולת לקרוא שפת גוף ואינטואיציה לאנשים, שתעזור לך להבין מי הטיפוס שמשחק נגדך ולנתח את סגנון המשחק שלו".

 

משחק טקסס הולדם. השחקנים החובבים מקפידים על הימורים שלא עולים על 50 שקל למשחק משחק טקסס הולדם. השחקנים החובבים מקפידים על הימורים שלא עולים על 50 שקל למשחק מתוך פוקר כוכבים, באדיבות ערוץ אגו

 

גלב מספר שלמפגשים השבועיים, הכוללים גם כיבוד, אלכוהול ומינגלינג, מגיעים 12–20 איש, רובם גברים. "המשחק הזה מתחבר לאינסטינקטים הגבריים הבסיסיים. הוא דורש מחשבה והיגיון, אבל גם תוקפנות וקילר אינסטינקט". גלב ממשיך עם אהבתו גם ברשת ("זה יותר זמין, ועל סכומים יותר גדולים"), ומסכם: "יש במשחק הזה משהו ממכר, וככל שעובר הזמן אני נהנה ממנו יותר, אבל מקפיד לשמור על גבולות".

 

שומרים על החוקים

 

"זה בדיוק סוד ההצלחה של הטקסס הולדם: מי שנדלק, כל הזמן רק רוצה לשחק". מסביר יובל בן יהודה, שכבר לפני שנתיים חזה את פריחת הטרנד, והקים את חברת טקסס הולדם פרודקשן, המציעה שירותים כמו שיעורים פרטיים וסדנאות לקבוצות, השכרת ציוד (שולחנות, ז'יטונים וכו') ואף הפקת ערבים מושקעים הכוללים דילרים מקצועיים ומלצריות הנושאות מגשי אלכוהול.

 

"כשהתחלתי לשחק, לפני שבע שנים, מעט מאוד אנשים בארץ ידעו מה זה הולדם", הוא נזכר, "אבל היום זה כבר ממש הפך לספורט לאומי. לאנשים יש תשוקה גדולה להולדם, ולא סתם הוא אחד ממשחקי הפוקר הכי נפוצים בבתי הקזינו ברחבי העולם".

 

מה עם סכנת ההתמכרות?

"המבחן להתמכרות הוא שאלה של שליטה: האם ברגע שזה מפסיק לעשות טוב ומתחיל להזיק אתה יכול לעצור. אנשים צריכים לדעת לשלוט בעצמם, ומי שלא יודע, שלא ישחק".

 

אם אתם בטוחים שסכנת ההתמכרות אינה מרחפת מעל ראשכם, ומעוניינים להכיר משחק קלפים חברתי ואינטראקטיבי שיעשיר את תרבות הפנאי שלכם, אמיר טיטו (35), איש הייטק, בהחלט ממליץ ואף מחלק בשמחה טיפים מניסיונו האישי. "אני משחק הולדם כבר קרוב לשנתיים עם קבוצה של חברים קרובים, שמכירים הרבה שנים. בשבילנו זה לגמרי בילוי: דרך לשמור על קשר, להיפגש אחת לשבוע ולהעביר כמה שעות בכיף. בגלל שמההתחלה הסכמנו שהחברות בינינו חשובה יותר מהמשחק, אפשר לומר שממש כתבנו מדריך: 'איך להתחיל לשחק הולדם ולהישאר חברים'".

 

איך מתחילים בעצם?

"דבר ראשון, צריך לשמור על החוק במדינת ישראל, שלא מונע מאנשים להיפגש ולשחק קלפים כל עוד מתקיימים שלושה כללים: אין הימורים נוספים באותו בית, אין אפשרות להתעשרות מהירה, וכל המשתתפים הם מאותו מעגל חברתי".

 

ובשלב הבא?

"אנחנו נפגשים כל פעם בבית אחר, וקבענו מס כניסה של 30 שקל, כדי לעזור למארח בכיסוי ההוצאות (כיבוד, אלכוהול ועוזרת לניקיון הבלגן שנשאר). בנוסף, אנחנו שומרים על עוד חמישה כללים, שעוזרים לנו להישאר חברים: הראשון הוא מגבלה על הכסף: בהתחלה אתה קונה ז'יטונים ב־50 שקל, ובמהלך המשחק אתה יכול לקנות ז'יטונים עוד פעמיים, כך שההשקעה המקסימלית תגיע ל־150 שקל".

 

"בדקנו ומצאנו שב־30 ערבי משחק הבן אדם שיצא הכי מופסד איבד בממוצע 70 שקל בערב, וכבילוי, זה עדיין זול יותר מלצאת לבר עם חברים. הכלל השני הוא שאין הלוואות, למרות שמחוץ למשחק אנחנו מלווים אחד לשני גם סכומים גדולים מ־50 שקל. הכללים הנוספים הם לחייך גם כשמפסידים, לשחק רק פעם אחת בשבוע, ולקבוע שעת סיום למשחק (לא יותר מ־3.5 שעות). הכלל החמישי והאחרון, ואולי החשוב ביותר, הוא לדאוג שיהיה פאן. אנחנו כל הזמן זוכרים שזה העיקר, והולדם זה רק האמצעי לבלות ביחד".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x