$
אוכל

בלוג בשבוע: "זה לא רק חומוס"

כך נפתח הבלוג של שוקי גלילי, שמכנה את עצמו אבו שוקי המקורי. בבלוג ביקורת חומוסיות, וגם מידע שימושי: הידעתם שיש 200 סוגי חימצה?

רוני שני 10:3404.01.09

"זה לא רק החומוס, ישנן גם המסבחה, משאוושה, חומוס פול, מחלוטה. וגם מרק חומוס, ארבעס, סמבוסק, אורז עם חומוס, הפלאפל כמובן... כל העסק הזה טעים מדי מכדי שלא יהיה עליו בלוג". משפט הפתיחה הזה שייך לעמוד האודות של אחד הבלוגים המיוחדים ביותר ברשת: "חומוס להמונים".

 

הבלוג הזה, שכותרתו המחייבת לעילא היא "בלוג החומוס הראשון בעולם", הוא נקודת אור של ממש בימי מיתון טרופים אלה; בזמן שמסעדות פאר אוטמות את דלתותיהן ובעליהן מקנחים את דמעותיהם בתפריטים יוקרתיים, אפשר לסמוך על האינטרנט שישביע את הרעב בחינם, עם שלל אתרים ובלוגים המוקדשים למזון וקולינריה.

 

מצד שני, יש שיאמרו שבלוג החומוס של אבו שוקי המקורי (הוא העיתונאי שוקי גלילי) הוא הפתרון הכי מזוכיסטי לרעב מציק, משום שהוא מלא בתמונות של מנות חומוס, חמוצים, פלאפל או קובה, כמו גם מתכונים ביתיים מושקעים שחוגגים את המאכל הלאומי. לכן, אם אתם נמצאים במצפה מבודד בגליל, או סתם לכודים במשרד, רחוקים מכל חומוסייה פנויה, תיאלצו כנראה להסתפק בהסתערות על תפוח עץ עסיסי.

 

האינטרנט משביע את הרעב, ומי שרוצה יכול להכין חומוס גם בבית האינטרנט משביע את הרעב, ומי שרוצה יכול להכין חומוס גם בבית צילום: אלכס קולומויסקי

 

למרבה המזל, מלבד תמונות ותיאורים שמעוררים את בלוטת קרקורי הבטן אפשר למצוא בבלוג הזה עוד המון מידע על כל מה שקשור לחומוס וגרורותיו: בין השאר תוכלו לעיין בסקירות של ספרי בישול - לרבות זה של מתכון החומוס הביתי הראשון בישראל! וכן תמצאו מתכונים (לחומוס, טחינה, מרקים, קינוחים ועוד), תגלו את האמת על קוליפורמים, תלמדו מהם זני החומוס המומלצים, כיצד מאתרים ירקות בלאדי ואיך בדיוק נפטרים מהקליפות הערמומיות של גרגרי החומוס. עוד בבלוג: חדשות ועדכונים מזירת החומוס המזרח־תיכונית, תקציר ימי החימצה האהובה (הידעתם שיש כ־200 זנים, ומקורם בהרי ההימאליה?) ורשימת החומוסיות הכי שוות באזור חיוג 03.

 

אבל כל אלה הם רק המתאבנים למנה העיקרית של החומוסייה המקוונת, ששיאה הן כמובן הביקורות. אלה, שמוקדשות ברובן לחומוסיות בתל אביב (אם כי אבו שוקי ואנשיו מגיעים מדי פעם לביקורים גם בירושלים, צפת, חיפה ואפילו ברלין), מופיעות בפורמט קבוע ונראות כאילו נועדו לשמש כלי עזר גסטרונומי להמונים. מעין "שמור וגזור" נוסח 2008. הביקורות קצרות וממצות ולכל אחת מהן מצורף מידע שימושי, כמו שעות פתיחה, טלפון ואותן תמונות מעוררות תיאבון.

 

השיטוט בחומוס להמונים מתבצע על פי קטגוריות, חיפוש ידני או ארכיון, ובתחתית הסרגל השמאלי תמצאו גם "ענן תגים", שמאפשר שיטוט אקראי המבוסס על מילות מפתח פופולריות. אם הרעב היכה בכם והחומוס המילולי לא משביע אתכם, תוכלו למצוא עניין גם ברשימת בלוגי האוכל המומלצים שבאותו סרגל ניווט. תרבחו ותסעדו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x