$
פנאי

מהן המסעדות העממיות הכי טובות

גם אנשי עסקים עם חשבון הוצאות נדיב שומרים אמונים למסעדות פשוטות, ושמחו להמליץ ל"כלכליסט" על המקום שבו הם אוכלים כשבא להם סתם אוכל טוב

גלי וולוצקי 21:32 18.12.08

 

הם אולי יכולים להרשות לעצמם לאכול במסעדות היקרות ביותר, אבל גם אנשי עסקים בעלי חשבון פתוח שומרים פינה חמה בלב לקונספט שפעם קראו לו "מסעדת פועלים". סביר להניח שהם לא יקבעו פגישת עסקים במסעדה העממית החביבה עליהם, אבל כשהם רוצים לאכול אוכל ביתי, משביע ומנחם - הם בהחלט יעדיפו אותה.

 

שאלנו אנשי עסקים מהי המסעדה הפשוטה שלהם, וגילינו העדפות מגובשות ואוסף המלצות על כמה מהמסעדות הטובות בארץ שמתאימות לתיאור הזה. באופן לא מפתיע, חלקם המליצו על מסעדות שמזכירות להם את האוכל של אמא. כמו שאומר עו"ד ששי גז: “האנשים שאוכלים במסעדות האלה הם לקוחות קבועים שגם בבית יודעים לבשל טוב. ובשביל למשוך אותם, המסעדה צריכה להציע אוכל שהוא טוב לפחות כמו האוכל שיש להם בבית".

 

מסעדת בכור את שושי
מסעדת בכור את שושיצילום: אוראל כהן

 

בכור את שושי, פרדס כץ

 

ז'אנר: טריפוליטאית.

 

ממליץ: דן ללוז, יו"ר מגדל שוקי הון. למה: "כי מגישים שם אוכל ביתי, בעיקר טריפוליטאי־צפון אפריקאי. האווירה ביתית, השירות נפלא והמחירים שווים לכל נפש". המנה האהובה עליו: ממולאים. מחירה: 40 שקל לזוג מפרום וירקות.

 

פרטים: הרב אבו חצירא 10, פרדס כץ, בני ברק, טל': 03-5793856. פתוח: בימים א'־ה' 8:00–17:00.

 

פינגווין, נהריה

 

ז'אנר: אוכל ביתי.

 

ממליץ: מיכאל שטראוס, מבעלי קבוצת שטראוס. למה: "יש שם מבחר סלטים ענקי, אווירה כפרית, שירות מדהים, מחיר סביר ביותר והרבה אהבה". המנה האהובה עליו: שניצל עוף. מחירה: 45 שקל לשניצל עם תוספת חמה, שני סוגי סלט ולחמניות הבית.

 

פרטים: שד' הגעתון 31 נהריה, טל': 04-9928855. פתוח: א'־ה' 8:00-24:00. בסופי שבוע מ־9-8 בבוקר עד אחרון הסועדים.

 

מסעדת חיים בוקובזה ובניו
מסעדת חיים בוקובזה ובניוצילום: עמית שעל

 

חיים בוקובזה ובניו, שוק רמלה

 

ז'אנר: סנדביץ' תוניסאי.

 

ממליץ: אברשה בורשטין, מנכ"ל מירס. למה: "מיקום המסעדה בשוק של רמלה מזכיר לי ריחות, טעמים מראות וזיכרונות ילדות - עולם של אנשים פשוטים וישרים". המנה האהובה עליו: סנדביץ' תוניסאי עם כל התוספות, חריף במיוחד. מחירה: 17 שקל לסנדביץ' תוניסאי עם ביצה.

 

פרטים: רח' אסתר המלכה, שוק רמלה, טל': 08-9243690. פתוח: א'־ה' 7:00-18:00.

 

איוו, ירושלים

 

ז'אנר: מסעדת המבורגרים.

 

ממליץ: אבי גבאי, מנכ"ל בזק. למה: "המבורגרים מעולים, שירות יעיל ומהיר מאוד. אני אוכל בה כל פעם שאני מגיע לירושלים". המנה האהובה עליו: המבורגר עם כל התוספות. מחירה: 41-60 שקל, תלוי במשקל הבשר ובסוגו.

 

פרטים: הלל 28 ירושלים, טל': 02-6222513. פתוח: מדי יום 11:00-2:00.

 

צצ'ו, נתניה

 

ז'אנר: טריפוליטאית.

 

ממליץ: עו"ד ששי גז, שאוהב גם את בכור ושושי בפרדס כץ. למה: "כי זה האוכל של אמא שלי, שגם אצלה אני אוכל כל יום שישי". המנה האהובה עליו: צ'ומה. "זה תבשיל טריפוליטאי של איברים פנימיים של הפרה, ברוטב אדום חריף", מסביר גז. מחירה: 38 שקל.

 

פרטים: שוהם 10, בשוק נתניה, טל': 09-8614511. פתוח: א'־ה' 20:00-8:00, ו' 8:00 עד כניסת השבת.

 

מסעדת מעיין הבירה
מסעדת מעיין הבירה

 

מעיין הבירה, חיפה

 

ז'אנר: מסעדת בשרים מזרח־אירופית.

 

ממליצה: ארנה ברי, שותפה בקרן ג'מיני ויו"ר איגוד קרנות ההון סיכון. למה: "האוכל מצוין, הבשרים באיכות גבוהה, האווירה טובה ואף פעם לא יוצאים רעבים". המנה האהובה עליה: צלעות מעושנות (קוסטיצה). מחירה: 50 שקל.

 

פרטים: נתנזון 4 חיפה, טל': 04-8623193. פתוח: א'־ו' 10:00–17:00, ג' 24:00–10:00.

 

זכריה, תל אביב

 

ז'אנר: תימני.

 

ממליץ: אייל גפן, הבעלים של אייל גפן הפקות סרטים. למה: "זכריה שם את כל הנשמה באוכל. זה מקום שבו אתה יכול לאכול טוב, ואם בא לך שיירדו עליך קצת, גם את זה תקבל שם". המנה האהובה עליו: מרק רגל, מרק זנב שור, וגם צלחת של אורז עם כל מה שנשאר - שזה השאריות של המאכלים הכי טעימים שנגמרו מוקדם. אפשר גם ללעוס שם עלי גת". מחירה: 25 שקל למנה של אורז עם מה שנשאר.

 

פרטים: הכובשים 22 תל אביב, טל': 03-5177612. פתוח: א'־ה' 12:00–18:00, ו' - עד שעה לפני כניסת השבת.

 

חומוסיית עלי קרוואן
חומוסיית עלי קרוואןצילום: עמית שעל

עלי קרוואן, יפו

 

ז'אנר: חומוסייה.

 

ממליץ: גילעד אלטשולר, מנכ"ל משותף באלטשולר שחם. למה: "כי החומוס טרי וטעים כל יום". המנה האהובה עליו: מנה פשוטה של חומוס. מחירה: 15 שקל.

 

פרטים: הדולפין 1 יפו, טל': 03-6820387. פתוח: מ־7:00 עד שנגמר (בערך ב־13:00).

 

בהדונס, רמת גן

 

ז'אנר: רשת מסעדות חומוס.

 

ממליץ: איציק המל, מבעלי מסעדת מסה, רשת קיוטו ופיצריית גוסטו. למה: "זה קרוב לבית שלי, ואני אוהב חומוס טרי וביתי". המנה האהובה עליו: מנת החומוס הפשוטה. מחירה: 21 שקל.

 

פרטים: ביאליק 138 רמת גן, טל': 03-7528074. פתוח: א'־ה' 8:00-14:30.

 

מפגש הסטייק, הרצליה

 

ז'אנר: מסעדת בשרים.

 

ממליץ: רוני קז, מנכ"ל ומייסד ioimage. למה: "המסעדה קרובה למשרד שלי, ואני מזמין משם אוכל כל יום בצהריים ואוכל כל יום בדיוק אותו דבר. האוכל טרי, טעים, בריא וכשר". המנה האהובה עליו: שני שיפודי פילה בקר ושיפוד עוף עם פירה. בלי פיתה ובלי צ'יפס. מחירה: כ־70 שקל לשיפוד פילה בקר ושיפוד פרגיות עם פירה.

 

פרטים: שנקר 7 הרצליה פיתוח, טל': 09-9511177. פתוח: א'־ה' 12:00 עד לקוח אחרון. שבת - 19:30 עד לקוח אחרון. 

x