$
חדשות האלכוהול

מבחן טעימה: גברת היין מאיטליה

מריליסה אלגריני היא בעלת יקב מהנחשבים באזור ואלפוליצ'לה בצפון איטליה וגם בכירה בארגון יין עולמי על טהרת הנשים. היינות שהשיקה בארץ הם הוכחה שאביה לא טעה כשהעדיף אותה על שני אחיה

שלמה פפירבלט 10:1414.12.08
ג'ובאני אלגריני, מי שהקים במחצית הראשונה של המאה שעברה את יקב אלגריני באזור ואלפוליצ'לה שבצפון איטליה, היה אדם מיוחד במינו. לא די בזה שבשתי ידיו ייסד יקב שהתברג לצמרת היין בארץ המגף וקיבל החלטות שהכניסו אותו לעידן החדש, הוא גם קבע כי מי שינהל את העסק אחריו לא יהיה אחד משני בניו, שהוכשרו כייננים, אלא דווקא בתו הצעירה.

 

מרילסה אלגריני מרילסה אלגריני

מריליסה אלגריני היא כיום אחת הדמויות היותר מוערכות בסצינת היין האיטלקית, בזכות תרומתה הרבה לקידום יינות אזור ואלפוליצ'לה כולו, שהפכו לעמוד תווך בתוצרת האיטלקית. אלגריני, שביקרה לאחרונה בארץ ופגשה עיתונאי יין מקומיים לשיחה מקצועית ולטעימות, היא גם אחת מהחברות הבכירות בגוף יוצא דופן "גברות היין", שמאגד 200 יינניות, מנהלות יקבים, מבקרות יין ובעלות חנויות יין.

 

בשנים האחרונות היא החליטה להרחיב את פעילות היין המשפחתית ולגוון את קו הבקבוקים, באמצעות רכישת יקבים באזורים נוספים. תחילה היה זה יקב פוג'יו אל טזורו, באזור בולגרי בטוסקנה, ואחר כך יקב נוסף באזור מונטלצ'ינו, העובר כעת שיפוצים לקראת פתיחתו המחודשת. בין היינות שהציגה אלגריני היו כמה שבלטו בהחלט באיכותם וביחס המצוין בין רמתם לבין מחירם בארץ, ביבוא חברת הכרם.

 

פוג'יו אל טזורו, סולוסולה ורמנטינו, 2007: יין לבן ורענן מאוד, מענבי ורמנטינו - זן שמקורו בקורסיקה. הוא אינו מיושן בחביות, וכל התפתחותו במכלי נירוסטה. פירוש שמו באיטלקית "רק שמש", והוא אכן כזה: אור, טבעיות, ריחות וטעמי פרי, עם איזון טוב ונגיעה פריכה מאוד על החך. מחיר מומלץ: 124 שקל.

 

פוג'יו אל טזורו, סונדראיה, 2004: בלנד בסגנון בורדלזי מענבי קברנה סוביניון (65%), מרלו (25%) והשאר קברנה פרנק. היין מתיישן כשנה וחצי בחביות עץ אלון צרפתיות ומתגלה בכוס כפצצת ארומות של פרי יער שחור, דובדבנים בשלים על חרצניהם ותבלינים מעץ החבית. יין בעל נוכחות מלאה ומורכבת ופוטנציאל יישון מבטיח. מחיר מומלץ: 198 שקל.

 

 

יינות אלגריני יינות אלגריני

 

אלגריני, אמרונה דלה ואלפוליצ'לה קלאסיקו, 2003: יין הדגל של מריליסה, שזכה להערכות ולציונים מופלגים בעיתונות המקצועית בעולם. בלנד של ענבי קורבינה ורונזה (75%), רונדינלה (20%) והשאר מולינרה, המטופלים בשיטה המיוחדת "פסיטו", שבה הענבים מובאים ליקב ומונחים לייבוש באולמות מאווררים למשך כארבעה חודשים. בזמן הזה הם מאבדים נוזלים, הופכים לכמעט צימוקים, ורק אז הם מועברים לסחיטה ותסיסה. התוצאה מרוכזת ובעלת חוזק אלכוהולי ניכר. היין מיושן במשך 30 חודשים בחביות עץ ועוד 18 חודשים בבקבוקים. התוצאה היא ריכוז עז של ארומות פרי ריבתי, תבלינים מפולפלים ומעושנים מהחבית, ונגיעה קטיפתית ועשירה על החך. הסיומת שלו ארוכה ומענגת עד מאוד. מחיר מומלץ: 462 שקל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x