$
פנאי

איזה ציוד סקי לקנות

לקנות או לשכור, יד שנייה או חדש, ומה החידושים האחרונים בתחום. "כלכליסט" מציג את כל הבדיקות שחשוב לעשות לפני שיוצאים לחופשת סקי. כתבה שלישית בסדרה

קרן צור 09:3111.12.08

לקנות או לשכור ציוד, זו השאלה ששואל את עצמו כל גולש סקי מתחיל. המצדדים בהשכרה יטענו שאין היגיון בבזבוז של אלפי שקלים על ציוד שמשתמשים בו ימים ספורים בשנה, ולאלה שמדברים בזכות ההשקעה לטווח ארוך הם יענו כי ציוד שהיום נחשב לשיא הקדמה יהפוך מהר מאוד למיושן ולא עדכני.

 

ובכל זאת, לא מעט גולשים מעדיפים לקנות ציוד, מכמה סיבות. נוחות: שימוש בנעליים מעצב את חלקן הפנימי בהתאם למבנה כף הרגל; בטיחות: תמיד עדיף ציוד חדש על פני משומש; היגיינה: לא נעים לחשוב כמה זוגות רגליים מזיעות בילו בנעליים השכורות לפניכם; וחיסכון בכסף: אם גולשים לעתים תכופות ולא מתרגשים מהחידושים שמדי שנה מגיעים אל השוק. ויש גם מי שאוהבים גאדג'טים של ספורט ורוצים להתפנק בצעצוע חדש וצבעוני. לפניכם מדריך "כלכליסט" לרכישת ציוד סקי.

 

נעלי סקי

 

תחזוקה: לאחר השימוש יש לנקות את הנעליים, לייבש היטב ולמרוח בחומר דוחה רטיבות שמתאים להן. יש לאחסנן במקום מאוורר ובטמפרטורה ולחות שאינן גבוהות, ולא בשקית ניילון אטומה, על מנת למנוע היווצרות פטריות וריחות לא נעימים. חשוב לבדוק את תקינות הביינדינגס, לוודא שהרצועות שלמות והברגים לא חלודים או שבורים. את הביינדינגס כדאי לאחסן כשהרצועות סגורות עד למקסימום או פתוחות לגמרי, כדי למנוע מצב של עיקום הרצועה.

נעלי סקי של טכניקה נעלי סקי של טכניקה

 

מחיר: 400-700 שקל לנעליים משומשות, 800–1,400 לדגמים מעונות קודמות, 1,200–2,500 לדגמים החדישים ביותר. חדש על המדפים: נעלי סקי שקופות של טכניקה, מאובזרות במנגנון חימום פנימי (2,000 שקל, במסעות); נעלי סקי של נורדיקה, מדגם ספורט משין 12, עם טכנולוגיית נטורל פוט סטנד וחלק פנימי המתאים את עצמו למבנה כף הרגל ליתר יציבות (2,790 שקל, בסקי פס).

 

מגלשיים

 

המגלשיים חייבים להתאים לרמת הגולש, לגובהו ולסגנונו. מומלץ להעדיף מותג ידוע, שמבטיח אחריות למוצר.

 

תחזוקה: בסוף העונה יש לבצע טיפול הכולל שיוף, מריחה בווקס (רצוי חם, שחודר טוב יותר לנקבוביות) ובמידת הצורך מילוי חריצים. מאחסנים במקום קריר ויבש, ומקפידים לא להניח על המגלשיים חפצים כבדים.

 

מחיר: 400-1,000 שקל למגלשיים משומשים, 800-3,500 שקל לדגמים מעונות קודמות, 1,200-5,000 שקל לדגמים החדישים ביותר. חדש על המדפים: מגלשיים של ביג מאונטיין לאוף פיסט (3,000–7,000, במסעות); מגלשי רייס של חברת אטומיק, שמיועדים לגולשים חובבים אך מהירים שמעוניינים במגלשיים ברמה מקצועית (3,000–5,000 שקל, במסעות); מגלשיים פרי סטייל לחובבי אתגר, קפיצות ותרגילים בפארק השלג (2,500–4,000, במסעות); מגלשיים של חברת רוסינול המשווקים עם תיק ובו כמה בולמי זעזועים מתפרקים, שניתן להתאים לכל סוג מדרון (4,500 שקל, בשלג); מגלשיים אול ארונד לגלישה בתנאי שטח משתנים, על מסלול או מחוץ לו (3,000 שקל, בסקי פס).

 

מקלות

 

יש לוודא שהמקלות מתאימים לגובה הגולש ועשויים מחומר עמיד, רצוי קרבון, שנחשב קל וחזק יותר מאלומיניום. רצוי להעדיף מותג ידוע, שמבטיח אחריות למוצר.

 

תחזוקה: מאחסנים בתוך נרתיק, במקום קריר ויבש, ומוודאים שלא מונח עליהם עומס משקל.

 

מחיר: 50-60 שקל למקלות משומשים, 100-250 שקל לדגמים מעונות קודמות, 250-600 שקל לדגמים החדישים ביותר. חדש על המדפים: מקלות של חברת רוסינול, עמידים במיוחד בנפילות (249 שקל, בשלג); מקלות קרבון של פישר (570 שקל, בסקי פס).

 

כפפות

חליפת סקי של קולומביה חליפת סקי של קולומביה

 

הכפפות חייבות להתאים היטב לגודל כף היד ולהיות אטומות למים ומנדפות זיעה. עדיפות אלה העשויות מגורטקס ולא מעור.

 

תחזוקה: בתום יום גלישה מומלץ לייבש את הכפפות ליד רדיאטור. בתום העונה מאחסנים בארון, רצוי בקופסה שתגן על הכפפות ותבטיח שלא יימעכו.

 

מחיר: 150-700 לדגמים מעונות קודמות, 300-1,000 שקל לדגמים החדישים ביותר. מטעמי היגיינה, לא מומלץ לרכוש כפפות משומשות. חדש על המדפים: כפפת ווב של ספיידר, בעלת שכבה פנימית להגברת הבידוד ומבנה מאורך במיוחד שמאפשר לרכוס אותה מעל שרוול הז'קט ולמנוע חדירת שלג (560 שקל, בסקי פס); כפפה של חברת רויש שעשויה משלוש שכבות מבודדות, עם חיישן חימום וחיבור לנגן מוזיקה (399 שקל, ברשת פיוז'ן).

 

חליפה

 

מומלץ לבחור בחליפה קלה, מבד גמיש בעל עמידות גבוהה למים ויכולת לנדף זיעה (למשל, גורטקס). חשובים גם תפרים מולחמים, שמונעים חדירה של מים, ושדרוגי נוחות כמו כיס לסלולר, כובע סערה נשלף, מחזיק מפתחות מובנה או טבעת לעיגון הכפפות. כמו כן מומלץ להעדיף מכנסיים וז'קט על פני אוברול שלם, כדי לא להסתבך בשירותים.

 

תחזוקה: יש לאתר ולתקן תפרים פרומים וחורים קטנים, שעלולים לגדול. לאחר כל גלישה מנקים את החליפה, ובסוף העונה מורחים בשכבה של חומר דוחה רטיבות, שמגיע עם כל חליפת סקי איכותית, אך נוטה לאבד מיעילותו עם הזמן. מאחסנים במקום קריר, יבש ומאוורר ולא בשקית אטומה.

 

מחיר: 300-600 שקל לחליפה משומשת, 500-2,000 שקל לדגמים מעונות קודמות, 1,000-9,000 שקל לדגמים החדישים ביותר. חדש על המדפים: חליפה קלה במיוחד מתוצרת מאונטיין הרדוור עם תוספת בידוד באזורים החשובים (2,000–3,000 שקל לז'קט, 1,500–2,000 שקל למכנסיים, במסעות); חליפות קלות ומעוצבות של מרמוט עם מגנים לברכיים (1,200–2,200 שקל לז'קט, 700–1,500 שקל למכנסיים, בשלג); ז'קט אלפין לגברים של ספיידר, עשוי מבד אלסטי עם פנימית שזורה סיבי כסף, שמבודדת ומונעת היווצרות בקטריות כתוצאה מזיעה (6,000 שקל, בסקי פס); ז'קט לגברים מדגם טו ליין של קולומביה, מבד נושם, אטום למים ומרחיק לחות בצורה מרבית (1,360 שקל, בחנויות הטיולים והמחנאות ובחנות הקונספט של קולומביה במתחם ממילא בירושלים); ז'קט של ריפ קארל, עם בד פנימי נושם והדבקה תרמית מיוחדת, למניעת חדירת מים (800 שקל, ברשת בלו בירד).

 

משקפת סקי

משקפת בשילוב אוזניות של Dragon Skullcandy משקפת בשילוב אוזניות של Dragon Skullcandy

 

העדיפו עדשה כפולה, למניעת הצטברות אדים, וכזו שמסננת קרינה. כדאי לצאת מהחנות לשמש, כדי לבדוק את איכות הראייה. יש מותגים של עדשות מתחלפות, שמאפשרות להתאים את המשקפת לכל תנאי מזג אוויר, למשל גלישה בערפל או ראות לקויה. עדשות המראה, שמבעדן לא רואים את העיניים, הן קטע עיצובי בלבד. מי שזקוק למשקפי ראייה חייב לרכוש משקפת שמאפשרת התאמה אופטית.

 

תחזוקה: יש לבדוק את תקינות העדשות ולהחליפן אם יש צורך, וחשוב גם לבדוק את הספוג שמקיף את המסגרת. אם הוא רופף, ניתן לנסות ולתקנו עם מעט ספריי דבק.

 

מחיר: 250-500 שקל לדגמים מעונות קודמות, 700-1,000 שקל לדגמים החדישים ביותר. לא מומלץ לקנות משקפות משומשות, מחשש לזיהומים ודלקות עיניים. חדש על המדפים: משקפת של חברת דרגון עם אוזנייה, לגלישה מוזיקלית (550 שקל, במסעות); משקפת קימריק של חברת קררה עם עדשת פולורייז, המתאימה את עצמה לגלישה בכל מזג אוויר ומאובזרת בפתחי אוורור שמונעים הצטברות אדים (775 שקל, בסקי פס).

בטל שלח
    לכל התגובות
    x