$
חדשות האלכוהול

מבחן טעימה: כשר ומשובח

היינות של יקב טפרברג 1870 עונים על הקריטריונים שבכותרת, ויש להם גם סיפור חיים מרתק שמתחיל בסוף המאה ה־19 בירושלים ונמשך עד היום

שלמה פפירבלט 09:5405.10.08

הימים אשר בין ראש השנה ליום הכיפורים הם זמן טוב לדבר על היין של יקב טפרברג 1870 - יינות בהשגחת הבד"ץ של העדה החרדית בירושלים. היסטוריה ארוכה והווה מעניין יש ליקב המשפחתי אשר הוקם, כפי שכבר נרמז בשמו, בשנת 1870, בעיר העתיקה בירושלים.

 

פס ייצור יין פס ייצור יין צילום: איל פישר

תחילת הסיפור המשפחתי אי שם בשנת 1827, כאשר הבחור היהודי אברהם טפרברג עוזב את אודסה ומגיע לאוסטריה, שם הוא לומד בכרמי הקיסרות עשיית יין. מאוחר יותר הוא עולה לארץ ישראל, מתיישב בירושלים ומקים עם בנו זאב זיידה יקב מסחרי שמכין יינות לקידוש עבור יהודי המקום. שם היקב, אפרת, נבחר כיוון שהענבים הגיעו בדרך המוזכרת בתנ"ך, "אפרתה בית לחם", מהכרמים אשר מדרום לירושלים בין בית לחם לחברון.

 

בשנת 1905 הלך לעולמו זאב זיידה, והיקב עבר לידי בנו מרדכי שמעון, שהיה ספק היין של הצבאות הזרים אשר הגיעו לארץ בזמן מלחמת העולם הראשונה. אחרי מלחמת העצמאות עבר היקב למערב ירושלים, ובאמצע שנות השישים נדד שוב למוצא, ממש על שולי הכביש לעיר הבירה, שם עוד אפשר לראות את מכלי הנירוסטה הישנים. היום היקב ממוקם בצרעה, סמוך לכרמי המשפחה. הוא מייצר 4 מיליון בקבוקים בשנה, והתוכניות לעתיד גדולות עוד יותר.

 

מוטי טברברג מוטי טברברג צילום: איל פישר

העסק המשפחתי מנוהל כיום בידי מוטי טפרברג, בן הדור החמישי. כאשר יינות הגורמה החלו לצבור לעצמם מקום הולך וגדל בשוק הישראלי הקימה המשפחה קו ייצור מושקע, המתבסס על ענבי איכות ועל גישה מקצועית, תחת השם "טפרברג 1870". היינן הראשי של היקב והאחראי על היינות האלה הוא שלמה "שיקי" ראוכברגר, שקיבל את הכשרתו בקליפורניה והתמחה ביקבים בצ'ילה ובאוסטרליה. איתו עובד גם המומחה אוליביה פראטי.

 

היינות של טפרברג הם מענה לחובבי יין שומרי מצוות, המבקשים בקבוקים טובים הנושאים הכשרים מהרמות החרדיות, לפאר בהם את ארוחות החגים או את סעודות יום שישי - נוסף על יין הקידוש. עבור האחרים, מדובר ביינות טובים, חלקם טובים מאוד, במחירים מפתים ביותר.

 

שלושה יינות חדשים מסדרת "סילבר" של טפרברג, אשר הושקו לאחרונה, מספקים בהחלט את הסחורה המורכבת הזאת.

 

סדרת הסילברים סדרת הסילברים צילום: איל פישר

קברנה סוביניון, טפרברג סילבר, בציר 2007: עשוי על טהרת הזן, מענבים שנבצרו בכרם בשפלת יהודה. היין התיישן במשך שישה חודשים בחביות עץ אלון צרפתי, והוא מפגין בכוס גון אדום עמוק, נאה ואלגנטי. ארומות נעימות של פרי יער שחור ומעט תבלינים מעץ החבית, וגוף בינוני, עם נגיעה חלקה טובה על החך, משלימים את חוויית הטעימה. מחיר מומלץ: 40 שקל.

 

מרלו, טפרברג סילבר, בציר 2007: גם הוא יין זני, עשוי מענבי חלקות מובחרות של כרמים בשפלת יהודה, שהתפתח במשך שישה חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות ואמריקאיות. ליין גוון רובי נעים לעין, וניחוחות טובים של שזיף בשל, פטל יער, תבלינים ורמזי וניל מדגדגים. על החך הוא נעים וטעים, רענן, מאוזן ובעל סיומת טובה. מחיר מומלץ: 40 שקל.

 

סירה, טפרברג סילבר, בציר 2007: עשוי 100% ענבי סירה מכרמים בשפלת יהודה. גם היין הזה התיישן במשך שישה חודשים בחביות עץ אלון, רובן צרפתיות והשאר אמריקאיות. יש לו אדום־סגול יפה בכוס, והוא פותח זר ניחוחות נאה, מתובל ומעושן מעט. על החך הוא טעים מאוד, מאוזן, רך ועגול. מחיר מומלץ: 40 שקל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x