$
פנאי

נתבאג 2000: חנות באג חדשה בדיוטי פרי

כלכליסט חזר מביקור ראשון בחנות החדשה בלי להצהיר במכס ועם הבטחה של עודד מודן, מנכ"ל באג, למחיר הנמוך ביותר ואבחנה על לקוחותיו: "בבוקר קונים בעיקר מוצרי מטבח ואחר הצהריים מחשוב"

אורית זרובבל 11:3323.09.08

בסמיכות מקרים שלא מתרחשת כאן הרבה, נחנכה בתחילת החודש חנות באג החדשה בדיוטי פרי בנתב"ג, ושלשום נפתחה חנות אפל הראשונה בארץ. בעוד שבאפל מקפידים על עיצוב מינימליסטי ומציעים אקססוריז בטעם של חו"ל, שכמותם קשה למצוא אפילו בלונדון, הרי שבאג בנתב"ג מתאפיינת בלוק מחסני יותר, ואמורה בעיקר לחסוך לישראלים את הקניות מעבר לים, תוך התחייבות למחירים הזולים בארץ. האם יש ממש בהבטחה? "כלכליסט" קפץ לביקור ראשון בחנות החדשה וחזר עם חוויות אבל בלי חותמת בדרכון.

 

הרושם הראשוני שמתקבל ממראה הדיוטי החדש של באג הוא סופרמרקט של גאדג'טים, קטן יותר מקודמו, צפוף מקונים וגדוש במוצרים. והרושם הראשוני הזה לא מטעה. שטח החנות החדשה אכן קטן יותר משטח החנות שהפעילה סקאל, גם בפועל - באג פועלת כרגע על 520 מ"ר (מתוך ה־600 מ"ר הסופיים) לעומת 900 מ"ר בחנות סקאל. חלק מהסיבות לפער בין השטחים נעוץ בעובדה שחלקים מסוימים בחנות, בעיקר אזור ההתנסויות במוצרים, טרם הושלמו ושולבו בה.

טלפונים ללא מע"מ טלפונים ללא מע"מ צילום: עמית שעל

 

למראה הסופרמרקט עם המדפים התעשייתיים בוודאי לא פילל עודד מודן, הבעלים של רשת באג, כאשר החליט להוסיף לאימפריה שלו גם חנות דיוטי פרי. "זו תוצאה של ההיערכות המהירה. הכל יוחלף בתוך זמן קצר בעבודות נגרות", הוא מודה בשיחה תוך כדי סיבוב מודרך בחנות. ואם את חנות אפל תכננו ועיצבו לאורך חודשים, הרי שלמודן ניתנו 14 שעות בלבד כדי להכשיר את שטח החנות מהרגע שסקאל סגרו את הבאסטה ביום האחרון של אוגוסט ועד לרגע שראשוני הקונים שטפו פנימה ב־1 בספטמבר. "תוך שעות ספורות היינו צריכים להרים חנות, לצבוע, להרים מערכות חשמל ומחשוב, ואז, כשסיימנו, נכנסו 150 לקוחות, והקופות לא נפתחו", הוא מספר בחיוך.

 

סקאל הפעילו את הדיוטי פרי במשך שנים ויצאו בשן ועין. אתה לא חושש להיכנס להרפתקה כלכלית בהיקף שכזה?

 

"סקאל שילמו בהתחלה פי שלושה מכפי שהם שילמו כשיצאו (התחילו ב־60 מיליון שקל וירדו בשנה האחרונה ל־20 מיליון - א"ז), וזו היתה הסיבה לתכסיסי ההשהיה שלהם. כך שהבסיס שאנחנו מתחילים איתו הוא בסיס נמוך יותר. אני לא חושש. כבעל עסק אני חושש יותר מתהפוכות כלכליות ומדיבורים על מיתון ומזה שאנשים פחות ייצאו לחו"ל. זה מפחיד אותי הרבה יותר מהתנאים הבסיסיים, אבל תמיד יש לי את נשק יום הדין - תמיד אני יכול להוריד מחירים".

 

סקאל בחרו שלא להגיב.

 

חנות באג חנות באג צילום: עמית שעל

5,000 מוצרים על המדף

המחשבים הניידים שעמדו בשבועיים הראשונים בקוביות זכוכית שקופות ואטומות כבר מוצגים בפינת התנסות שנפתחה ביום חמישי האחרון באזור שבו שכנו פעם המוצרים הלבנים. לצד 30 דגמים שונים של שמונה מותגים, מוצגים להתנסות גם אביזרי מחשב, כמו רמקולים למחשבים, מקלדות ועכברים. בדלפק השירות נמצאים במלאי בין 500 ל־600 ניידים באספקה מיידית. בפינת ההתנסות במוצרי גיימינג כבר אפשר לבדוק מקרוב את קונסולות המשחקים המבוקשות. בהמשך צפויה גם פינת התנסות בנגנים ובמצלמות HD שיחוברו למסכים. "אני רוצה לאפשר ללקוח להתנסות, לשחק ב־Wii או בפלייסטיישן, לפתוח קופסה של מכשיר סלולרי, לשים את כרטיס ה־SIM במכשיר ולבדוק איך הוא עובד", אומר מודן.

 

שלושה שבועות אחרי הפתיחה, ומודן מגיע לנתב"ג כמעט על בסיס יומי כדי להכיר את הלקוחות. "בבוקר קונים בעיקר מוצרי מטבח, ואחר הצהריים קונים מחשוב", הוא מספר. 4,000 מוצרים כבר מוצגים על המדפים, ובחודשים הקרובים יצטרפו אליהם כאלף מוצרים חדשים. "גילינו למשל שאנשים מחפשים כבלים מיוחדים, אז מובן שנביא ונרחיב את ההיצע. אנחנו עם אצבע על הדופק כל הזמן, ובכוונתנו להיות הכי מעודכנים שאפשר ולהביא כל דבר הכי חדשני ואטרקטיבי. נרחיב את היצע המסכים, ואני רוצה להכניס מוצרים חדשים כמו רדיו אינטרנטי או סלינגבוקס מגויר (סלינגבוקס מאפשר צפייה בערוצי טלוויזיה שהמשתמש מורגל לראות בבית מכל מחשב המחובר לאינטרנט ומכל מכשיר נייד על ידי לכידת אות הטלוויזיה - א"ז)".

 

באג הוקמה ב־1982 ומאז הפכה לרשת מחשבים ומולטימדיה בעלת פריסה של 44 סניפים. האוריינטציה שממנה באה אינה מוסתרת בנתב"ג. "ויתרנו על המוצרים הלבנים, כי הרגשנו שאין לנו מה לתרום", אומר מודן. "אבל אם תהיה הזדמנות להביא מוצרים במחירים אטרקטיביים, לא נפסול אותה על הסף", הוא מבהיר. לעומת זאת מודן לא יכול היה לוותר על מוצרי טיפוח קטנים, כמו מסירי שיער, מייבשי שיער ומכונות תספורת, מוצרים לבנים קטנים כמו שואבי אבק, מגהצים, מכונות קפה, בלנדרים ומכשירי מיקרו ומוצרי אלקטרוניקה בידורית, כמו מסכים, מערכות שמע, מכשירי די.וי.די ומכשירי מולטימדיה לרכב - וזאת אף שהם אינם נכללים בקור־ביזנס שלו.

 

מחשב במקום מקרר

את מקומם של המוצרים הלבנים, המקררים ומכונות הכביסה מחליף היום מגוון עצום של תיקי מחשב ואקססוריז, גאדג'טים כמו כספת לרכב, מסגרות דיגיטליות ומסכי מחשב, אוזניות בלוטות' ונגנים, מוצרים משלימים למחשבים כמו מקלדות, עכברים, מצלמות רשת וכונני גיבוי חיצוניים, ולצדם מוצרים שכיכבו גם בחנות הדיוטי של סקאל, כמו מסכים, מערכות שמע

ודי.וי.די, מצלמות דיגיטליות ווידיאו, אוזניות וכרטיסי זיכרון.

 

מחשב במקום מקרר מחשב במקום מקרר צילום: עמית שעל

מה שבולט בהיעדרו הוא האייפון. זמן לא רב אחרי השקת האייפון דור 3 ואחרי שנודע כי באג תקבל את הזיכיון לחנות הדיוטי פרי במקום סקאל, הודיעה הרשת כי תמכור את האייפון בחנות הדיוטי פרי ואף "תשתדל להיצמד למחיר בחו"ל, כלומר 199 דולר לגרסת 8 גיגה". עוד נמסר אז כי באג תייבא את המכשיר ביבוא פרללי ולא דרך איי דיגיטל, נציגת אפל בארץ. בינתיים התברר כי ללא התחייבות חוזית אי אפשר להשיג בשום מקום בעולם אייפון דור 3 תמורת 200 דולר, וכך מההכרזות הגדולות על אייפון בבאג לא נותר הרבה. מודן ממהר להסביר: "רשת באג עושה את מיטב המאמצים ליבוא האייפון. כרגע יש שתי סיבות לכך שהמכשיר לא מיובא לארץ - האחת היא המחיר הגבוה של המכשירים הפתוחים וזמינותם הנמוכה, והשנייה היא שאין אישור ממשרד התקשורת לייבא את האייפון לחנות הדיוטי פרי ולחנויות הרשת בארץ". להבטחות הקשורות לאייפון כבר התרגלנו. כשהוא באמת יגיע, אף אחד לא יאמין.

 

בבדיקה מדגמית שערכנו על עשרה מוצרי אלקטרוניקה פופולריים עלה כי בשישה מקרים מחירי הדיוטי פרי זולים מאלו שתמצאו באתר השוואת המחירים זאפ. שאר הרשתות נותנות קרב מחירים נאה. מכאן עולה השאלה האם באג תצליח להפוך את חנות הדיוטי פרי שלה לאטרקטיבית גם בהיבט החשוב ביותר, המחיר. למודן יש תשובה ברורה. "המחיר שלנו תמיד יהיה יותר זול מזאפ. אנחנו מתחייבים שהמחירים שלנו תמיד יהיו יותר זולים מהמחירים המיובאים לל ידי היבואנים הרשמיים בארץ, וכאשר נגלה חריגה כתוצאה משינוי מחיר או מבצע כלשהו, מיד נוריד מחירים כלפי מטה".

 

לצאת בהכרזה על המחיר הכי נמוך בארץ זו התחייבות רצינית מאוד. איך תעמדו בה?

 

"אין מצב שהמחיר שלנו יהיה יותר יקר ממחיר היבואן הרשמי. המוצרים שלנו חדשים, מקוריים ומגיעים עם אחריות מקסימלית, ובאתרי האינטרנט זה לא תמיד המצב. בהרבה מקרים הלקוח מקבל מוצר מחודש, מיבוא פרללי, ועל האחריות הוא צריך לפעמים לשלם בנפרד, ובמקרים אחרים המוצר הזול בכלל לא קיים". מה שאומר שלפני הביקור הבא בשדה, מוטב לעשות קצת שיעורי בית.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x