$
פנאי

איפה אוכלים טוב מחוץ לעיר

קודם כל יוצאים מגוש דן, ואז מגלים שיש מטבחים יצירתיים שמשקיפים על עמקים פורחים ושדות ירוקים. על האוויר הנקי לא גובים תוספת מחיר

גלי וולוצקי 10:19 18.05.08

 

מחוץ לערים הגדולות יש מסעדות שמציעות חוויית אירוח שונה. את הטפטים המעוצבים מחליף הנוף הפתוח, ואת מיזוג האוויר — האוויר הצח. אזור הצפון משופע במסעדות הממוקמות בלב שדות או משקיפות אל עמקים פורחים. אזור הדרום קצת פחות. לפניכם שמונה מסעדות שבהן הנוף הוא חלק מהתפריט.

 

קדרת המכשפה והחלבן

המסעדה בעלת השם המוזר ממוקמת בבקתת עץ על פסגת הר קטע, ומשקיפה אל ברכת רם ועמק התפוחים. מהחלונות נשקף הנוף המרהיב, ובפנים עשרות מכשפות תלויות מן התקרה. את התפריט מגדיר הבעלים "כל מה שגדל על ההר". כלומר טלאים ועגלים, מאפים של גבינת עזים או כרישה ופרגית מעושנת, מרקים טובים (בחורף ערמונים או בצל, בקיץ חמציץ). המסעדה מתמחה בתבשילי קדרה, בהם קדרת ביף בורגיניון באינטרפרטציה אישית (בתוספת צ'וריסוס טלה), קדרת אוסובוקו וקדרות נוספות של בשר ודגים.

 

פרטים: ארוחה מלאה 80–150 שקל. פתוח: כל השבוע 12:00–1:00 (המטבח נסגר ב־21:00), בכניסה לנמרוד. טל':

04-6870049.

 

קצה הנחל

בקצה נחל עמוד, במבנה אבן ועץ עם גינת חי ומדשאה, משקיפה אל נוף השדות החקלאיים של העמק, שוכנת לה קצה הנחל. המסעדה המתמחה במאכלים לבנוניים אותנטיים היא פרויקט משותף של פלג בכור, קיבוצניק מחוקוק, ושל האני ויוסוף חנא מהכפר ראמה שבגליל. מדי יום נרקחות במטבח מבחר מנות מגרות, כמו פטייר — מאפים ממולאים בעולש בר, שישברק — כיסוני בצק ממולאים בשר ומבושלים ביוגורט עזים, שיח אל מחשי — קישואים ממולאים בשר כבש ומבושלים ביוגורט כבשים, תבשיל פריקה — חיטה ירוקה מעושנת עם בשר צוואר כבש, מדפונה מושט — פילה מושט המבושל בסיר מתחת לשכבת אורז, קבב חלאבי, ומבחר ענק של סלטים ותבשילים צמחוניים מעשבי בר הגדלים באזור.

 

פרטים: ארוחה מלאה 80–120 שקל. פתוח: ראשון־חמישי 22:00–12:00, שישי ושבת מ־10:00 עד אחרון הסועדים. בכניסה לקיבוץ גינוסר. טל':050-7918229, 04-6717776.

 

מטעמי התאומות

המסעדה הכשרה ממוקמת בפסגת הר שכניה, והגינה היפה שלה צופה על מפרץ חיפה. הקימו אותה ב־1988 מאי ומישלן — תאומות מלבנון שעלו לישראל ב־1971. הן הרכיבו תפריט של אוכל לבנוני אותנטי, כמו בסטלס — מאפים של בצק פריך במילוי בשר, קובות ממולאות בפטריות או בבשר, קסטלטה — חזה עגל ברוטב לימון, עוף ברוטב סומאק, אורז עם אטריות ועוד. לפני כשנתיים התעייפו האחיות ומכרו את המסעדה לבני היישוב הסמוך מורשת, ולמרבה השמחה, הבעלים החדשים שומרים על הצביון והתפריט המקורי בהצלחה.

 

פרטים: ארוחה מלאה 50–100 שקל, עסקית צהריים 49 שקל. פתוח: עד סוף מאי 12:00–16:00. יוני, יולי, אוגוסט 10:00–22:00 (בשישי בערב ובשבת סגור). מושב שכניה, אחרי השער בצד שמאל. טל': 04-9998220.

 

אוקטגון

המסעדה הממוקמת בנהלל, בקצה הנחלה החקלאית של זיו בנטוב, אחד הבעלים ובן המקום, צופה על שדות העמק עד לרכס הכרמל. בתפריט מנות בשר, דגים ופירות ים באיכות טובה: פאייה של פירות ים, מנה מתחלפת של דג היום, סינטה של עגלת שארולה המוגשת פרוסה דק לצד אבן שעליה צולים הסועדים את הבשר בעצמם, לזניה צמחונית, קישים מירקות העונה, סלטים טריים ועוד.

 

פרטים: ארוחה מלאה 100–150 שקל, עסקית צהריים 59–89 שקל. פתוח: כל השבוע 9:00–24:00. בכניסה לכביש המוביל לבסיס חיל האוויר ברמת דוד. טל': 04-6415333.

 

בר בהר

ממוקמת בנקודת נוף יפהפייה הצופה לשמורת נחל שורק והרי יהודה. המסעדה נחשבת למכה של רוכבי האופניים, שמרבים להתאמן באזור באופני כביש או באופני שטח. האווירה במקום בריאותית למדי, כנראה בהשפעת אחד הבעלים, אמיר אדירי, רוכב אופניים בעצמו. הקפה שלהם מצוין (כי אין כמו כוס קפה לפני האימון, לזירוז שחרור חומצות השומן לדם בעת מאמץ), ובתפריט ארוחות בוקר באוריינטציה תואמת (מוזלי, חטיפי אנרגיה מתוצרת הבית, פיתות באפייה ביתית ולבנה מתוצרת המקום) וארוחות צהריים ביתיות (קוסקוס, לזניה צמחונית, קציצות בשר ואורז ועוד).

 

פרטים: ארוחות בוקר 44 שקל, ארוחה מלאה 50–60 שקל. פתוח: ראשון 09:00–17:00, שני־שבת 09:00–19:00. פארק עצמאות ארצות הברית, ליד נס הרים, כביש 386. טל': 02-5333889.

 

המטבח של רמה

אחת המסעדות הראשונות בארץ שהשכילה לשלב בין נוף עוצר נשימה, מרחבים פתוחים וחוויה קולינרית. כבר יותר מ־12 שנה מגישה רמה בן צבי מטבח אישי ומעניין אל מול הרי יהודה.

 

בתפריט מנות כמו סלט פטוש, מרק שום ירוק עם שקדים ירוקים טריים, וגם מבחר מאפים בטאבון — לחמא בעג'ין (מאפה בשר טלה ועגבניות), מאפה גבינת עזים ואגסים ביין — ומנות בשר מפתות, כמו צלעות טלה עם ראגו חיטה, פטריות ולימון כבוש, תבשיל טאבון של זנב שור ביין אדום ועוד. המנות אינן זולות, אבל התמורה למחיר לרוב משתלמת. בימי שישי בבוקר מוגשת ארוחת בוקר מיוחדת במחיר 74 שקל, הכוללת מבחר מאזטים לפתיחה, מאפי טאבון שונים, ביצים אורגניות, שתייה קרה, שתייה חמה ועוגיות.

 

פרטים: ארוחה מלאה 120–200 שקל. פתוח: חמישי 22:00–18:00, שישי 10:00—22:00, ושבת — איך שבא, או בכלל לא. בכיכר הכניסה לנטף פונים ימינה בדרך עפר. טל': 02-5700954.

 

משק ברזילי

המסעדה הוקמה בלבו של משק חקלאי אורגני במושב ירקונה. העיצוב זרוק וכיפי: זולות לישיבה בשדה ובגן הירק, שולחן בר מסביב לעץ פקאן ומרפסת יפה הצופה על המשק. התפריט מתמחה באוכל אורגני בריא ומושקע. קציצות עדשים, שיפודי כוסמת, קרפצ'יו של טופו, סלט קיץ המשלב ירקות עם עדשים מונבטים ושקדים, סלט יווני עם פטה עזים אורגנית של נאות סמדר, המבורגר מטופו ופטריות שיטאקי, רביולי מקמח מלא ממולא בגבינת עזים, ניוקי מבטטות וקמח מלא וקינוחים בריאים, כמו עוגת טחינה ותפוחים או קרם טפיוקה וקוקוס עם פירות טריים.

 

פרטים: ארוחה מלאה 50–90 שקל. פתוח: ראשון־חמישי 8:00–23:00, שישי 8:00–15:00. בכניסה למושב ירקונה. טל': 09-7453935.

 

החבית

המסעדה השוכנת במרכז המבקרים של מצפה רמון, על ראש הצוק, משקיפה על המכתש כולו. לסועדים על המרפסת רחבת הידיים או בסמוך לחלון הפנורמי מצפה חוויה ייחודית. התפריט לא מקורי אך מגוון: פסטות, סלטים ובשרים הנעשים כולם במקום. פטוצ'יני סלמון, אנטרקוט, מיקבורגר (המבורגר הבית על שם מיקו), לחמי בריאות של אופה מקומית ועוגות מקונדיטוריית בן עמי.

 

פרטים: ארוחה מלאה 50–150 שקל. פתוח: כל השבוע מ־08:00 עד אחרון הלקוחות. מרכז המבקרים מצפה רמון. טל': 08-6588226. 

x