$
פנאי

איך משדרגים את הברביקיו של יום העצמאות?

למה להסתפק ביום העצמאות שוב באותם שיפודי פרגיות וקבבים, כשאפשר לגוון? הבשרים המיוחדים ביותר, הקצבים שמתמחים בהם והגרילים שיעשו את כל ההבדל. פרויקט מיוחד

גלי וולוצקי 09:0007.05.08

גם לקרניבורים מושבעים מתחשק לפעמים לרענן את הבשרים שהם נוהגים להניח על הגריל. למה להסתפק ביום העצמאות שוב באותם שיפודי פרגיות וקבבים, כשאפשר לגוון עם נקניקיות איכותיות בעבודת יד או אנטרקוט אורגני שאניני הטעם משבחים? שווה להכיר. (כל המחירים לק"ג).

 

מרינדו. המותג

שהחל דרכו בגידול עדרי טלאים ברמת הגולן חולש כיום על מרכז מבקרים שבו מסעדה, מעדנייה ואטליז, בסמוך למפעל בעין גב, והרחיב את היצע הבשרים שלו גם לעגלים ועופות. בין השאר מיוצרים במרינדו המבורגרים מעגל, נקניקיות עגל דרום־אפריקאיות ומוצרי עופות מתובלים. כל המוצרים מבשר טרי מתובלן, ללא תוספים. מבחר מוצרי הטלה עדיין גדול ומעניין, וכולל נקניקיות טלה פיקנטיות, המבורגר טלה, קבב נענע וצנובר, שישליק טלה, טי־בון טלה וצלעות טלה. בהזמנת יותר מ־5 ק"ג המשלוח בחינם. פרטים: טי־בון טלה וצלעות טלה 129 שקל, שישליק טלה 104 שקל, סינטה עגל 114 שקל, אנטרקוט 119 שקל, באוסישקין 56 רמת השרון, או במרכז המבקרים בעין גב. טל' להזמנה עד הבית: 04-6658550.

 

אלזאס: אלן טלמור, שף בעברו, מייצר כיום נקניקיות טריות בעבודת יד — כאלה שלא עוברות בישול לפני המכירה ויכולות להפוך כל גריל לחגיגה. בתפריט עשרה סוגים, בהם פורסט (בשר עגל חלב עם צנוברים ופטריות בתיבול מעודן), טולוז (בשר חזיר עם קוביות גבינת פקורינו ובצל ירוק), מקסיקנית (בתיבול פלפל צ'יפוטלי מעושן), בדואית (בקר וכבש עם צנוברים ובהרט), סקוטית (המתובלת בזרעי כוסברה וויסקי) ועוד. פרטים: 49 שקל. הזמנות בטל' 050-7286677.

 

זילבר. המפעל המשפחתי שהוקם ב־1938 כבר מגדל דור שלישי של יצרנים, ומציע נקניקיות צ'וריסו מסורתיות מבשר חזיר ונקניקיות צ'וריסו מבקר, המתאימות גם לנמנעים מבשר חזיר. וגם נקניקיות מרגז טוניסאיות מתובלות באניס, נקניקיות רוסט ברטוורסט גרמניות מבשר חזיר בתיבול מיורן, נקניקיית דם דרום־אמריקאית ועוד. פרטים: 50–80 שקל, ברשת ספייסס, ברשת קשת טעמים בצפון, ברשת חמשת האחים בירושלים, אשדוד ופתח תקווה, ברשת יוז'י ובאטליזים מובחרים.

 

בשר בקר אורגני של קיבוץ הרדוף. אם לא מטעמי בריאות, שווה לנסות בשביל הטעם. בהמבורגרים וסטייקים אפשר להרגיש בהבדל. מקור הבשר בעדר העגלות לחלב של קיבוץ הרדוף, שגדלות ללא שימוש באנטיביוטיקה ובהורמונים, בפיקוח אגריאור. ניתן להשיג כל חלק של העגלה, והמומלצים הם אלה המשמשים לסטייקים והכבד. פרטים: סינטה 168 שקל, המבורגר מאנטרקוט 110 שקל, באטליז ידע הבשרים, רמת אביב.

 

10 אטליזים מומלצים

את האטליזים של טיב טעם, יוז'י ומזרע כולם כבר מכירים, אבל ברחבי הארץ נחבאים עוד עשרות אטליזים מצוינים, שלכל אחד התמחות משלו. איפה תמצאו את הנתחים הטובים ביותר.

 

הבשרים של זלמן. האטליז הוותיק ביפו,שעובד משנות החמישים, מתמחה בבשר בקר המיושן במקום (אנטרקוט, למשל, במשך חמישה שבועות) ובמוצרי בשר המוכנים לפי אותה נוסחה כבר שנים, כמו הקבב הרומני. נוסף על כך מציע האטליז צלעות טלה, מוצרי עוף והמבורגרים. כל הבשרים במקום עוברים שחיטה כשרה, וחלק ממוצרי העוף אף כשרים למהדרין. פרטים: אנטרקוט 125–150 שקל, קבב 59 שקל, שיפודי פרגיות כ־60 שקל. שדרות ירושלים 20 יפו, טל' 03-6829671.

 

ידע הבשרים. קצבייה המחזיקה מגוון גדול של נתחים מבקר, עגל, טלה ועופות (גם יען). מתמחה בנתחים גדולים המתאימים לצלייה בשלמותם מעגלות מבכירות, כמו נתחי אנטרקוט במשקל של עד 6 ק"ג. פרטים: קבב רומני או בלקני 68 שקל, אנטרקוט וסינטה 138 שקל, שקדי עגל 128 שקל, שיפודי פרגיות מתובלים (צ'ילי מתוק, בלסמי ושום, ברביקיו, טריאקי או קייג'ן) 64 שקל. טאגור 38 רמת אביב, טל' 03-6427395.

 

חינאווי. רשת המתמחה בכבש וטלה, ומחזיקה מוצרי בשר משלימים כמו נקניקיות, קבבים והמבורגרים מתוצרת המקום ומתוצרת מקומית ומיובאת. הקבבים המצוינים מזכירים מאוד את אלה של סב המשפחה, באטליז ברחוב קדם ביפו. פרטים: קבב 50 שקל, אנטרקוט 110 שקל, צלעות טלה 86 שקל. יפת 180 יפו, רודינסקי 5 רמת אביב, אהרון בקר 8 תל ברוך צפון, תל אביב, טל' 1-700-505-507.

 

בר בשר. אטליז המתמחה בבשר בקר טרי מעגלים שגדלים בגליל. את הבשר מיישנים במקום, וגם מתבלים תערובות לקבב ומציעים המבורגרים ומוצרי עופות. פרטים: המבורגר 60 שקל, אנטרקוט 120 שקל, סינטה 90 שקל, פרגיות 65 שקל. מתחם צומת מחניים, טל' 04-6860103 או 052-8514487.

 

מו מו. בקצבייה הוותיקה (בת 24), שלצדה מסעדה, מוכרים לצד הנתחים הרגילים של בקר, עגל, טלה, כבש, חזיר ועופות גם קבב רומני, קבב טלה וקבב עגל ונקניקיות עגל טריות בתיבול עדין מתוצרת המקום. פרטים: נקניקיות עגל 68 שקל, קבב 58–68 שקל. הרצל 177 פינת גאולה, רחובות, טל' 08-9462690.

 

אטליז איוו. האטליז הירושלמי המיתולוגי, המתמחה בבשר עגל אך מחזיק את כל סוגי הנתחים — טלה ועופות המתאימים לצלייה, שייטל לשיפודים, אנטרקוט, פורטרהאוס, ומוצרי בשר מתוצרת המקום, כמו נקניקיות מרגז מטלה ובקר, קבבים והמבורגרים. פרטים: קבב ערבי או רומני 44 שקל, שייטל לשיפודים 99 שקל, שיפודי אנטרקוט 149 שקל, טי־בון טלה 159 שקל. שמאי 7 ירושלים, טל' 02-6234676.

 

לימוזין. האטליז שבצדו מסעדה מתמחה בבשר עגל בחיתוכים מסורתיים מעדר שבבעלותו. כמו כן מוכרים במקום בשר טלה, עופות ומוצרי בשר מתוצרת המקום, כמו המבורגרים, קבבים ונקניקיות. פרטים: אנטרקוט 116 שקל, צלעות טלה 114 שקל, קבב 45 שקל, פרגיות 52 שקל, נקניקיות והמבורגר 47 שקל, צלעות טלה 70 שקל, שישיליק כבש 70 שקל, אנטרקוט עגל 80 שקל. אזור התעשייה רמת ישי, טל' 04-9533173.

 

אטליז מרואן חאמד. אטליז ותיק המתמחה בבשר כבש, טלה ועגל, ומוכר גם מוצרי בשר המתובלים במקום, כמו קבב, המבורגר ושישליק כבש. בין השאר מספק האטליז את בשר הכבש והטלה למסעדת דיאנא הידועה בנצרת. פרטים: אנטרקוט עגל 80 שקל, צלעות כבש 70 שקל, שישליק כבש 70 שקל, קבב 55 שקל. רחוב המוסכים (רחוב 4060) 24 נצרת. טל' 04-6554185.

 

אטליז רפאל. האטליז הוותיק והכשר (מרבית המוצרים בהכשר למהדרין ירושלים, מקצתם בהכשר הרבנות ירושלים) מוכר בשר כבש, עגל ועגלות מבכירות. איכות הבשר שלו ידועה, וכמה ממסעדות העילית הלא כשרות בירושלים (לדוגמה ארקדיה של עזרא קדם) הן לקוחות שלו. פרטים: אנטרקוט 70–140 שקל, צלעות טלה 110–120 שקל, קבב טורקי 60 שקל. רח' החרוב 12+11, שוק מחנה יהודה, ירושלים. טל' 02-6240381.

 

דלישס. האטליז מציע מוצרי טלה, עגל, בקר, עופות וחזיר. הם גם מתבלים תערובות לקבב ומכינים נקניקיות והמבורגרים. התמחות המקום בנתחים ששמים על האש, כמו נתחי אנטרקוט, סינטה ופילה. תיבול הפרגיות נעשה רק לפי הזמנה. פרטים: שיפודי פרגיות 74 שקל, אנטרקוט 155 שקל, פילה בקר 230 שקל. קהילת ונציה 12, נאות אפקה, תל אביב. טל' 03-6492223.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x