לומדים לנגן גרסת 2024: סימפלי הישראלית משיקה אפליקציה חדשה לוויז'ן פרו
לומדים לנגן גרסת 2024: סימפלי הישראלית משיקה אפליקציה חדשה לוויז'ן פרו
האפליקציה החדשה של Simply מנצלת את יכולות קסדת המציאות המעורבת היקרה של אפל על מנת ללמד משתמשים נגינה על פסנתר. מנהל פיתוח המוצר של סימפלי: "רצינו ללכת לפלטפורמה הכי חזקה שיש ולהראות איך העתיד נראה היום"
מאז השיקה אפל את הוויז'ן פרו לפני קרוב לשנתיים, ניסתה קסדת המציאות המעורבת (XR) היקרה של החברה למצוא צידוק לקיומה. למה היא טובה, אילו יכולות היא מספקת שיצדיקו תג מחיר התחלתי של 3,499 דולר (לא כולל מס) בארה"ב. האפשרות לצפות בסרטים באופן שמדמה מסך ענק או שימושים אחרים שהציגה אפל לא נראו משכנעים דיים, אבל היום מגיעה תשובה ראשונה טובה לשאלה זו באדיבות אפליקציית הוויז'ן פרו החדשה של סימפלי (Simply), שמנצלת את יכולות המכשיר המורכב על מנת ללמד משתמשים נגינה בפסנתר. "רצינו ללכת לפלטפורמה הכי חזקה שיש ולהראות איך העתיד נראה היום", אמר ל"כלכליסט" אלירן דואניאס, שהוביל את פיתוח האפלקיציה ומנהל את אסטרטגיית החדשנות בסימפלי.
סימפלי (לשעבר JoyTunes) זוכה להצלחה רבה הודות לאפליקציות חכמות ללימוד נגינה בפסנתר, גיטרה ועוד, שיודעות להציג למשתמש ייצוג חזותי של הקלידים והמיתרים שעליהם הוא נדרש להקיש או לפרוט, יכולה לזהות האם נוגן התו הנכון, ולהדריך את המשתמש בשלבים הראשונים של קריאת תווים והתחלת הנגינה.
על אפליקציית הוויז'ן פרו שלה עובדת החברה כבר כשנה וחצי. בכנס המפתחים של החברה שנערך ביוני שעבר הודגמה גרסה מוקדמת של האפליקציה לגורמים בחברה, עוררה עניין רב וזכתה מהם לשבחים רבים.
האפליקציה עושה שימוש ביכולות הסריקה המרחבית של הוויז'ן פרו על מנת לזהות את קלידי הפסנתר שמול המשתמש, ולהאיר את הקלידים השונים שיש לנגן. מעל לפסנתר מוצגות הוראות פעולה, תווי הנגינה השונים ומידע נוסף. בדרך זו, יכולה האפליקציה להדריך את המשתמש החל מהשלב הבסיסי של הכרת הקלידים והתווים ועד לניגון שירים פשוטים, כאשר בכל שלב ניתנת אינדיקציה לגבי התו שיש לנגן והאם הוא נוגן כהלכה או לא.
במקרה שאין נגישות לפסנתר, יכולה האפליקציה להציג מקלדת פסנתר וירטואלית על גבי משטח ישר, ולפעול בצורה דומה, כאשר התווים מנוגנים בצורה וירטואלית דרך האפליקציה. חוויה זו, הגם שאינה מוצלחת כמו עם פסנתר אמיתי, מפתיעה עדיין באיכותה.
האפליקציה שמושקת כיום מציעה עדיין חוויה בסיסית יחסית, החל משלבי לימוד ראשונים ועד נגינה של חלק מהאודה "אל השמחה" מתוך הסימפוניה התשיעית של בטהובן, והיא זמינה בחינם לכל בעלי ויז'ן פרו. עם זאת, בסימפלי אומרים שמדובר רק בהתחלה. "כבר בחודש הקרוב יתווסף עוד הרבה תוכן“, אמר דואניאס. “מה שעשינו עכשיו זה תצוגת תכלית, איך נראה העתיד עם סימפלי. אם למדת עוד חמישה תווים, התשתית שבנינו מאפשרת להוסיף עוד שירים וקורסים בקלות ובמהירות. אין הרבה חברות שיודעות לפתח אפליקציות ייעודיות לוויז’ן פרו. אנחנו בתוך זמן קצר יכולים להרים אפליקציה לציור, לשירה“.
פיתוחים עתידיים אפשריים נוספים שבוחנים בחברה הם הוספת לימוד תופים. "אנחנו יכולים למקם תופים וירטואליים במרחב, או להנחות אותך על גביי תופים פיסיים. גם שירה יכול להיות מגניב. תחשוב שאתה מקפל כביסה, ותוך כדי מוצגים לך המילים, המנעד הקולי וייצוג גרפי שמראה מתי הגעת למנעד הנכון. יש הרבה דברים שאפשר לעשות עם הטכנולוגיה כבר עכשיו“.