סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
מטה סלברייט ב פתח תקווה
מטה סלברייט בפתח תקווה (צילום: Shutterstock/ ShU studio)

סלברייט הישראלית רוכשת חברה אמריקאית שהמייסד שלה קיבל חנינה מטראמפ

העסקה לרכישת קורליום מוערכת ב-200 מיליון דולר. כריס ווייד, מייסד קורליום שקיבל חנינה נשיאותית ב-2020 על עבירות סייבר, יצטרף כסמנכ"ל טכנולוגיות. החברה הממוזגת תפתח כלים חדשים לחקירות פורנזיות וזיהוי רוגלות כמו פגסוס

סלברייט הישראלית, שמפתחת כלי פריצה למכשירי מובייל, סיכמה על רכישת חברת הווירטואליזציה האמריקאית קורליום (Corellium) – כך הודיעה החברה בסוף השבוע. לפי דיווחים, שווי העסקה עומד על 200 מיליון דולר. מייסד קולריום כריס ווייד, שב-2020 קיבל חנינה נשיאותית מטראמפ על עבירות בתחום הסייבר, יצטרף לסלברייט בתפקיד סמנכ"ל הטכנולוגיות.
סלברייט מתמחה בפריצה וחדירה למכשירים ומוכרת את מוצריה לכוחות אכיפת חוק ומלחמה בטרור במדינות שונות שמעוניינים לקבל גישה למידע במכשירים נעולים שנתפסו אצל חשודים. בניגוד לחברות כמו NSO, הכלים של סלברייט מחייבים גישה פיזית למכשיר ולא ניתן להשתמש בהם לפריצה מרחוק. אולם למרות זאת, החברה ספגה לאורך השנים ביקורת משמעותית על כך שמשטרים לא דמוקרטיים עושים שימוש בכלים שלה על מנת לרגל אחרי פעילי מחאה, מתנגדי משטר ועיתונאים.
קורליום מפתחת מערכת לווירטואליזציה של מערכות הפעלה מבוססות שבבים בארכיטקטורת Arm (למשל, של מכשירי אייפון ואנדרואיד). המערכת של החברה מאפשרת, למעשה, להריץ גרסה וירטואלית של מערכת ההפעלה, בין השאר לצורך זיהוי שיטות פריצה וחדירה למכשירים שמריצים אותה. בעבור סלברייט, מדובר במוצר משלים לפעילותה. "אנחנו לקוחות של קורליום זה שנים רבות", אמר מנכ"ל סלברייט הזמני, טום הוגאן, לפורבס. "ברגע שלמדנו שווייד מחפש רוכש, קפצנו מיד על ההזדמנות".
ווייד הוא אחת הדמויות המורכבות בתעשיית הסייבר. בסוף 2023, הוא וקורליום הגיעו להסדר טיעון בתביעה ארוכת שנים שניהלה אפל נגד החברה במאמצים לסגור את תוכנת וירטואליזציית האייפון שלה, בטענה שמדובר בשכפול לא חוקי של מערכת ההפעלה של ענקית הטק. פרטי ההסדר לא פורסמו. שלוש שנים קודם לכן, קיבל ווייד חנינה נשיאותית מטראמפ על חלקו בפרשה במסגרתה סיפק שרתים לספאמרים שהורשעו בפשעי סייבר באמצע העשור הראשון. ווייד עצמו נמנע מעונש מאסר, לאחר שביצע עבודה חשאית בעבור מחלקת המשפטים.
לדברי ווייד, הוא נרגש לעבוד בעבור חברה שמוצריה מסייעים מדי שנה ל-1.5 מיליון חקירות של רשויות אכיפת חוק. "זו סטטיסטיקה פנומנלית", אמר לפורבס. "דמיינו את ההשפעה של זה בעולם האמיתי. זה משהו שאני רוצה להיות מעורב בו".
אחד המוצרים הראשונים שעתידה החברה הממוזגת להשיק הוא כלי שמכונה Mirror, ושיאפשר למשתמשים ליצור גרסה וירטואלית של המכשיר שאליו הם מנסים לחדור, עם כל המידע ששמור עליו. כלי זה יאפשר חיפוש במידע ששמור במכשיר, וגם יאפשר את הצגת הממצאים בצורה ברורה ובהירה יותר, עם אפשרות להציג את המידע בצורה חיה במקום באמצעות צילומי מסך טכניים למראה מכלי חקירה פורנזית.
פיתוח נוסף עליו עבדו שתי החברות ביחד טרם העסקה הוא כלי מבוסס AI לזיהוי רוגלות דוגמת פגסוס של NSO על סמארטפונים. "זה משהו שמעולם לא נעשה בעבר. יהיה הרבה יותר קל לאתר ככה מתקפות רושעה בחסות מדינה", אמר ווייד.