$

מנועי הכסף

האינפלציה לא רק פוגעת בכיס שלנו, היא גם מפילה ממשלות

פודקאסט מנועי הכסף, פרק 217 - אי אפשר להוריד מסים, לא ניתן לחלק מענקים לאזרחים כמו בתקופת הקורונה ובטח שלא ניתן להתערב בשווקים בצורה אגרסיבית כמו לקבע את שער הריבית. וכן, מה שקורה בבריטניה, ביפן ובאיטליה יכול לקרות בכל מקום אחר בעולם, גם בישראל

שי סלינס 21:5020.10.22
ראשת ממשלת בריטניה רוצה להוריד מסים כדי להקל על האזרחים, לא מצליחה - ומתפטרת. ביפן רצו לשמור על הריבית ברמה מינימלית וקיבלו מטבע שנפל ב-30% מתחילץ השנה לשפל שלא נראה מאז 1990. ואילו באיטליה מתחילים להבין שתשואות אג"ח ברמה של 5% זו מציאות שאי אפשר לחיות איתה לאורך זמן.

 

 

 

 

האינפלציה המשתוללת בעולם, שכבר פוגעת בכולנו בצורה קשה, מתחילה להשפיע גם על הממשלות ועל תהליך קבלת ההחלטות האסטרטגיות של מנהיגי המדינות. אי אפשר לפרוץ מגבלות תקציב, לא ניתן לחלק מענקים לאזרחים כמו בתקופת הקורונה ובטח שלא ניתן להתערב בשווקים בצורה אגרסיבית כמו לקבע את שער הריבית. אנחנו חיים בעולם אחר שבו האינפלציה מהווה את הסכנה הגדולה ביותר ליציבות המדינות. עכשיו הזמן של הממשלות לקבל החלטות אמיצות שיפגעו בצמיחה ובאיכות החיים של האזרחים - בשביל שבעתיד יוכלו האזרחים לחיות עם אינפלציה סבירה.

 

על כך דיברנו היום בתחילת פרק מספר 217 של פודקאסט מנועי הכסף של כלכליסט עם הכלכלן והאסטרטג הראשי של פסגות אורי גרינפלד. בהמשך דיברנו על חוסר הוודאות בשווקים הפיננסים בימים האחרונים שדווקא רשמו מספר ימים של עליות שלא ראינו מתחילת השנה. לאחר מכן התרכזנו באינפלציה הישראלית ואירחנו את ד"ר אסף פתיר, הכלכלן הראשי של מכון המחקר והמדיניות SNPI (Start-Up Nation Policy), שהציג זווית טיפה שונה להסתכלות על יוקר המחיה הישראלי ועל המחירים המטפסים. 

 

 

 
להאזנה לפודקאסט לחצו כאן >>

 

x