סגור
חנות נקסט ב לונדון
חנות של נקסט בלונדון. מנכ"ל הרשת מעריך שבשנה הבאה מחירי הבגדים יתייקרו ב-8% (צילום: בלומברג)

נקסט חותכת את התחזיות בגלל "משבר יוקר המחיה"

קמעונאית האופנה הבריטית דיווחה שמחירי התובלה התייצבו, אבל הורידה את תחזיות המכירות והרווח מחשש שהאינפלציה תצמצם את יכולת הקנייה של לקוחותיה

קמעונאית האופנה הבריטית נקסט הורידה ביום חמישי שעבר את תחזית המכירות והרווחים לשנה, זאת לאחר מכירות מאכזבות באוגוסט והחשש שהאינפלציה המאמירה תצמצם את יכולת הקנייה של הצרכנים. לפי הודעת מנכ"ל החברה, סיימון וולפסון, התחזית הנוכחית היא לירידה של 1.5% במכירות השנתיות, זאת לעומת דיווח קודם שצפה עלייה של 1%.
במקביל, החברה הפחיתה את תחזית הרווחים ב־20 מיליון ליש"ט כך שיעמדו על 840 מיליון ליש"ט. בהתאם, עבור המחצית השנייה של השנה הפיסקאלית, המכירות צפויות כעת לרדת ב־2%, זאת לאחר שעלו ב־12.3% לקרוב ל־2.4 מיליארד ליש"ט בששת החודשים הראשונים של השנה, הודות לחזרה לחנויות הפיזיות לאחר הסגרים של שנה קודם לכן. הרווח לפני מס במחצית הראשונה של השנה עמד על 401 מיליון ליש"ט, עלייה של 16% לעומת השנה שעברה. נקסט מצטרפת בכך ליריבותיה בממלכה פריימארק, אסוס ובוהו שפרסמו כולן החודש אזהרת רווח.
בנקסט העריכו כי ההאטה שנרשמה במכירות באוגוסט נובעת מהיחלשות באמון הצרכנים על רקע עלויות האנרגיה הגדלות ויוקר המחיה הפוגעים בהוצאות בגדים. עם זאת, בנקסט הוסיפו כי קרוב לוודאי שהעובדה שרבים טסו לחופשות באוגוסט גם השפיעה על הירידה במכירות, זאת בנוסף לגל החום שהיכה ופגע בביקוש לבגדי סתיו.
וולפסון התייחס גם לצניחה בשווי הליש"ט בשבוע האחרון, ואף הזהיר כי האינפלציה עלולה להחמיר במחצית השנייה של השנה הבאה. "הפיחות בליש"ט צפוי להאריך את האינפלציה, גם לאחר שהמחירים במפעלים ירדו", אמר, "נראה שאנחנו עומדים בפני שני משברים של יוקר המחיה: אחד השנה, בשל השיבושים בשרשראות האספקה ובשנה הבאה נחווה עליות מחירים כתוצאה מהיחלשות המטבע". לדבריו, המחיר הסיטונאי של חלק מהסחורות מתחיל להתייצב ואף לרדת, ונרשמה התייצבות גם במחירי ההובלה, אך מנגד הפיחות בליש"ט רק יחזק את האינפלציה בבריטניה, וזאת מכיוון שמרבית המפעלים לייצור בגדים וכלי בית מתמחרים את הסחורה בדולרים. כתוצאה מכך, וולפסון מעריך שמחירי הבגדים באביב ובקיץ השנה הבאה יעלו בסביבות 8%.
וולפסון, הנחשב אמנם תומך במפלגה השמרנית, לא חסך ביקורת מהממשלה בראשותה של ליז טראס ומדיניות ה"ללוות ולהוציא": "כפי שאנחנו חווים כעת, כשממשלה לווה יותר מדי המטבע מאבד מערכו, ויחזק את האינפלציה בשנה הבאה", ציין. וולפסון קרא לאימוץ צעדים חלופיים, ביניהם רפורמות בשוק האנרגיה וביטול מכסים.