$

מנועי הכסף

מה קורה בשווקים וכמה זמן זה יימשך

פודקאסט מנועי הכסף, של כלכליסט פרק 196: מהבורסה של ת"א, דרך שוק המט"ח ועד לקריפטו - כמעט ולא ניתן למצוא פינה בשוק ההון המקומי והעולמי שלא נמצאת בטלטלה בימים אלו. מדוע דווקא עכשיו ומה יעצור את הנפילות

שי סלינס 17:0712.05.22

 מהבורסה של תל אביב, דרך שוק המט״ח, מדדי המניות בניו יורק, שוקי האג״ח ועד לקריפטו - כמעט ולא ניתן למצוא פינה בשוק ההון המקומי והעולמי שלא נמצאת בטלטלה בימים אלו.

 

 

 

אנליסטים, כלכלנים, סוחרי יום ובעצם כל מי שיש לו חיסכון כלשהו בשוק ההון - מתלבט מתי התקופה הזו תסתיים והשווקים יחזרו ליציבות. הבעיה היא, שלאף אחד אין תשובה. וגם אם המדדים בניו יורק, בלונדון או בטוקיו מסיימים יום מסחר אחד בעליות - אף אחד לא ממהר להכריז על שינוי מגמה ותחילת גל עליות.

 

דוגמה למתיחות בשווקים ניתן היה למצוא בנתוני האינפלציה שפורסמו בארה״ב ביום רביעי השבוע. כשיצאו המספרים ניתן היה לחוש באופטימיות באוויר. הכלכלנים ציפו לאינפלציה שנתית של 8.5%, בעוד שהנתונים שפורסמו הראו עלייה מתונה יותר במחירים של 8.3%.

 

ואכן בדקות הראשונות לאחר פרסום הנתונים - הכל היה נראה אופטימי. המדדים עברו להיסחר בעליות, הדולר שמר על יציבות ואפילו המשקיעים בשוק הקריפטו לא התרגשו יותר מדי.

 

אלא שלאחר מספר דקות הכל התהפך. המשקיעים נכנסו לסוג של לחץ משום שאם נתוני האינפלציה טובים - הרי שאין צורך להעלאות מהירות וחדות של הריבית על ידי הפד. ואם הפד אכן יוריד את הרגל מהגז המחירים יחזרו לטפס. וכן, מדובר בסוג של לופ אינסופי אשר מוביל למקום אחד - ירידות בשווקים ומתיחות. ואכן, תוך דקות וול סטריט נצבעה באדום בוהק, הדולר חזר להתחזק, שוק הקריפטו מחק יותר מ-200 מיליארד דולר תוך 24 שעות והפסימיות חזרה לשווקים.

 

בפרק מספר 196 של פודקאסט מנועי הכסף של כלכליסט עם הכלכלן והאסטרטג הראשי של פסגות אורי גרינפלד דיברנו על הסיבות לחוסר היציבות של השווקים, על הנפילות בקריפטו, על התנועות החדות בשקל וניסינו להבין לאן ממשיכים מכאן וכמה זמן תימשך הטלטלה.

 

האזנה נעימה!

 

 

 
להאזנה לפודקאסט לחצו כאן >>

 

 צילום: shutterstock

 

x