$

מנועי הכסף

מלחמת המטבעות הסתיימה: זה המשחק החדש בשוק המט"ח העולמי

פודקאסט מנועי הכסף של כלכליסט, פרק 194 - מדוע בנק ישראל הפסיק לרכוש דולרים, איך האינפלציה משפיעה על המט"ח ומה המשמעות של פער ריביות גדול בין מדינות

שי סלינס 16:0328.04.22
‏כמעט מבלי לשים לב מדינות העולם הצליחו להתגבר ממש בימים אלו על מלחמה משמעותית שליוותה אותן בשנים האחרונות - מלחמת המטבעות.

 

 

 

 

המלחמה הכלכלית הזו החלה למעשה בעידן בו הריביות והאינפלציה היו ברמה אפסית. המאבק הזה בין המדינות הוא בעצם ניסיון כלכלי בו מדינה מסוימת מנסה להשיג יתרון יחסי בסחר בינלאומי על פני מדינה אחרת. את היתרון הזה הצליחו המדינות להשיג על ידי פיחות שער החליפין של המטבע המקומי ביחס למטבעות מקבילים.

 

הסיבה שפיחות מטבע עוזר למדינה מסויימת קשורה בעיקר לענף הייצוא. היצואנים מוכרים את המוצרים שלהם במטבע זר וממירים אותו למטבע המקומי על מנת לשלם משכורות לעובדים במדינה או לשלם לספקים מקומיים. וככל שהמטבע המקומי חלש יותר כך ההוצאות של החברות קטנות והרווחים שלהן עולים. 

 

אלא שהעולם הזה, בו מדינות נלחמו על מנת להחליש את המטבע המקומי, היה נכון לתקופה בה האינפלציה היתה אפסית.

 

היום, בעולם בו הריביות עולות והאינפלציה הפכה להיות האויב מספר 1 של הבנקים המרכזיים - אחד הכלים היעילים ביותר להוריד את המחירים חזר להיות העוצמה של המטבע המקומי. בדיוק הפוך מהתקופה בה מדינות השיגו יתרון מסחרי על פני מדינות אחרות באמצעות מטבע חלש.

 

בפרק מספר 194 של פודקאסט מנועי הכסף של כלכליסט עם הכלכלן והאסטרטג הראשי של פסגות אורי גרינפלד דיברנו על שוק המט"ח העולמי והמקומי. הסברנו מדוע חשוב למדינות לשמור על מטבע חזק, מדוע בנק ישראל הפסיק לרכוש דולרים ואיך פערי הריביות בעולם משפיעים וישפיעו על שערי החליפין של המטבעות.

 

האזנה נעימה!

 

 

 
להאזנה לפודקאסט לחצו כאן >>

 

 צילום: marketwatch

 

x