$

מנועי הכסף

למה כל כך קשה להוריד את יוקר המחיה בישראל

פודקאסט מנועי הכסף של כלכליסט פרק 185 - גם אחרי הצגת התוכנית הכלכלית של הממשלה, ספק גדול אם גל ההתייקרויות במשק יעצר. מה באמת צריכים לעשות ואיך מתמודדים עם הזינוק במחירים במדינות אחרות

שי סלינס 14:1010.02.22
האינפלציה בארה"ב כבר שברה שיא של 40 שנה וחצתה את ה-7%. באירופה המחירים עלו בשנה האחרונה ב-5% - הרבה יותר ממה שצפו. בכלל הכלכלות המפותחות (OECD) האינפלציה צפויה להסתכם ב-5.8% ובבריטניה כבר העלו ריבית - פעמיים - כדי להילחם בקצב עליית המחירים.

 

 

 

 

ומה אצלנו? לפחות לפי הנתונים הרשמיים, אלו של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, אנחנו נמצאים במקום לא רע, כאשר בניגוד מוחלט למגמה בעולם המפותח, האינפלציה בישראל הסתכמה ב-2021 ב-2.8%. לפיכך, עליית המחירים בישראל בשנה החולפת היא בתוך יעד יציבות המחירים שקבעה הממשלה (עלייה של בין 1% ועד 3%).

 

חדשות טובות? לא ממש. בין הנתונים הרשמיים שפורסמו לבין המציאות יש פער לא קטן. החופשות שלנו בארץ התייקרו, המחירים בסופר קפצו, על החשמל, הדלק, הארנונה, הדירות ואפילו השווארמה בפיתה והבירה בבר - אין בכלל על מה לדבר. הכל פה מתייקר. ובמהירות.

 

בפרק מספר 185 של פודקאסט מנועי הכסף של כלכליסט עם הכלכלן והאסטרטג הראשי של פסגות אורי גרינפלד דיברו על המחירים. גם אלו שמתפרסמים על ידי הלמ"ס אבל בעיקר על המחירים שמשפיעים על הכיס שלנו. דיברנו על מה עושה הממשלה כדי להילחם בגל ההתייקרויות, מה היא צריכה לעשות ואיך מתמודדים עם המצב במדינות אחרות.  

 

בפרק התארחה נטע-לי בינשטוק, עורכת המדורים ומדור פרסום ושיווק בכלכליסט. את הפרק הקלטנו ביום רביעי, לפני הצגת התוכנית הכלכלית של הממשלה, אבל אחרי שידענו את רוב פרטיה.

 

 

 
להאזנה לפודקאסט לחצו כאן >>

 צילום: עמית שעל

 

x