$
בורסת ת"א

ירידה בהוצאות תפעול ומימון הצילה את הרווח של דיפלומט ל-2020

החברה התקשתה למצות את הזינוק במכירות מוצרי הצריכה, אך חתמה את השנה שעברה בעלייה של 23% ברווח הנקי ל-74.5 מיליון שקל; תחלק דיבידנד של 100 מיליון שקל

נורית קדוש 21:1725.03.21
דיפלומט התקשתה למצות את הזינוק במכירות שוק מוצרי בצריכה בשנה החולפת. אולם ירידה בהוצאות תפעול והוצאות מימון, אפשרו לחברה לחתום את השנה עם עלייה של 22.9% ברווח הנקי שהסתכם ב-74.5 מיליון שקל, למרות ירידה של 2% במכירות - כך עולה מדו"חותיה המתפרסמים הערב (ה'). החברה תחלק דיבידנד בגובה 100 מיליון שקל, כפי שהתחייבה בתשקיף.

 

 

 

מכירות ההחברה שהונפקה לפני כשבועיים לפי שווי 1.2 מיליארד שקל לפני הכסף ובמסגרתה גייסה 300. מיליון שקל, רשמו ירידה ל-2.7 מיליארד שקל. בנטרול השפעת שערי המטבע, היתה רושמת החברה עלייה של 4% במכירות.

 

 

בעל השליטה, נועם וימן בעל השליטה, נועם וימן צילום: יוני רייף

 

בישראל עלו מכירות החברה ב-6.7% ל-1.6 מיליארד שקל - בשיעור נמוך מזה שרשם שוק מוצרי הצריכה (9.2%). עלייה זו הושגה בזכות כניסת מותגים חדשים ובראשם ההמבורגר של ביונד מיט, אשר התקזזה עם ירידה בפעילות השוק המוסדי הכולל מסעדות ובתי מלון שפעלו באופן חלקי בלבד בשנה החולפת, בשל מגבלות הקורונה. הרווח התפעולי עלה במידה שווה לעלייה במכירות, כך שהרווחיות התפעולית נותרה 5%, כמו ב-2019.

 

מה דעתך על מניית דיפלומט אחזקות:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

בדצמבר באחרון, חתמה דיפלומט ישראל על הסכם לרכישת 50% מחברת מדיטרנד, העוסקת במכירת חטיפי אנרגיה, תוספי תזונה ומוצרים פרה רפואיים לבתי מרקחת, חנויות טבע, מרכזי ספורט ועוד, בתמורה ל-13 מיליון שקל. מכירות מדיטרנד הסתכמו בכ-50 מיליון שקל ולהערכת דיפלומט, החברה תוכל להוסיף למדיטרנד מוצרים ומותגים נוספים בזכות קשריה עם פרוקטר אנד גמבל.

 

בדרום אפריקה, סבלה דיפלומט מירידה של 13.7% במכירות שהסתכמו ב-655 מיליון שקל. הירידה נגרמה כתוצאה מהפרשי תרגום שליליים של הראנד ביחס לשקל, אשר בנטרולם היו המכירות צומחות באופן מתון של 2% ביחס ל-2019. ירידה חדה יותר של 23.6% רשמה דיפלומט בגיאורגיה. הירידה במכירות שהסתכמו ב-205.7 מיליון שקל נגרמה בעיקר מהפסקת פעילות עם ספק גדול ומהשפעה שלילית של הלארי הגיאורגי ביחס לשקל. בניו זילנד נרשם קיפאון במכירות וברווח התפעולי שנותר 3% מהמכירות. בקפריסין, יש לדיפלומט פעילות קטנה שצמחה ב-18.3% ל-74.9 מיליון שקל, לצד הזנקת הרווחיות התפעולית ל-9% מהמכירות, לעומת 7% ב-2019. 

 

דיפלומט עלולה לאבד נתח מהותי מפעילותה בגיאורגיה. דיפלומט, המשווקת מזה עשור את מוצרי נסטלה במדינה זו, קיבלה החודש הודעה מחברת המזון כי בכוונתה לפרסם מכרז חדש להתקשרות עם מפיץ אחר החל מבעוד שלושה חודשים. בכוונת דיפלומט להשתתף במכרז, אך אין ודאות כי היא תיבחר על ידי נסטלה. איום זה מתווסף לכך שדיפלומט מנהלת בחודשים האחרונים מו"מ עם פרוקטר אנד גמבל, החברה שמהווה את ליבת פעילותה, על חידוש הסכם ההפצה. מדובר במהלך קריטי, שכן 55% מרכישותיה של דיפלומט בישראל היו מפרוקטר אנד גמבל.

 

עלות שכרם של ששת בכירי החברה הסתכמה ב-2020 ב-17.6 מיליון שקל. עלות שכרו של נעם וימן, בעל השליטה המכהן כמנכ"ל דיפלומט, עומדת על 9.34 מיליון שקל. במסגרת ההנפקה, נחתם עם וימן הסכם העסקה חדש, הכולל מענק חתימה בגובה 11.5 מיליון ואופציות בהיקף של כ-9.8 מיליון שקל. עוד נקבע במסגרת ההסכם כי שכרו יעלה מ-120 אלף שקל ברוטו לחודש ל-138 אלף שקל ברוטו, בתוספת של 40 אלף שקל על התחייבותו לאי תחרות למשך שנתיים מתום ההסכם. בנוסף, וימן יהיה זכאי למענק שנתי, בכפוף לגובה הרווח לפני מס של החברה עד לתקרה של 1.8 מיליון שקל השנה ומהשנה הבאה עד 3.6 מיליון שקל. חלקו של וימן בדיבידנד שתחלק החברה כעת צפוי להסכם בכ-13.4 מיליון שקל.

x