$
כלכלה ומדיניות

אורקל וולמארט מקפיאות את התוכניות לרכוש את פעילות טיקטוק בארה"ב

ההחלטה של שתי החברות מגיעה על רקע כניסתו לתפקיד של הנשיא ג'ו ביידן והכוונה לבחון מחדש את טענות הממשל הקודם על סיכונים ביטחוניים מצד האפליקציה הפופולארית שבבעלות סינית. טראמפ איים לחסום את הגישה לאפליקציה בארה"ב אם החברה הסינית לא תמכור את הפעילות שלה במדינה

חדשות חוץ 11:1611.02.21
התוכנית של אורקל ושל וולמארט לרכוש את הפעילות של טיקטוק בארה"ב נדחתה לפרק זמן לא ידוע, זאת על רקע כניסתו לתפקיד של הנשיא ג'ו ביידן והכוונה לבחון מחדש את טענות הממשל הקודם על סיכונים ביטחוניים מצד האפליקציה הפופולארית שבבעלות סינית.

 

נשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ טען כי מידע אישי של המשתמשים בארה"ב עלול להגיע לידי הממשלה הסינית. טענות שבטיקטוק הכחישו.

 

 

 

השיחות בין טיקטוק ואורקל וענקית הקמעונאות וולמארט החלו בספטמבר, לאחר שטראמפ איים לחסום את הגישה לאפליקציה בארה"ב אם החברה הסינית לא תמכור את הפעילות שלה במדינה.

נשיא ארה"ב ג'ו בייידן נשיא ארה"ב ג'ו בייידן צילום: רויטרס

 

בוול סטריט ג'ורנל דיווחו כי בשלב זה נמשכים דיונים בין נציגים של בייטדאנס – החברה האם של טיקטוק – ובכירים במשרד הביטחון הלאומי של ארה"ב, וכי ביידן מתכוון לבחון מחדש את המדיניות של קודמו בנושא.

 

דוברת הבית הלבן ג'ן פסאקי מסרה כי הממשל החדש בוחן את כל האיומים הפוטנציאלים למידע האמריקאי ולא נוקט ב"צעדים פעילים חדשים" בנושא מכירת טיקטוק. עם זאת, היא לא הכחישה לגמרי את הדיווח.

 

בשבוע הבא אמור הממשל להגיב לתביעה שהגישה טיקטוק בבית המשפט בארה"ב נגד הדרישה למכור את הפעילות. ממשרד המשפטים לא מסרו האם בכוונתם להמשיך ולהגן על הצו של טראמפ.

 

מייסד בייטדאנס זהאנג יימינג דחה בשנה שעברה את הקריאות למכור את טיקטוק, ולאחרונה אף אמר לעובדים ברחבי העולם שימשיכו לעבוד ולחכות עד שהסערה הגיאופוליטית תעבור. שווי בייטדאנס הוערך בדצמבר ב-180 מיליארד דולר.

 

לטיקטוק יש מעל 100 מיליון משתמשים בארה"ב. האפליקציה מציעה ממשק ידידותי למשתמשים, אופציות למוזיקת רקע ושלל אפקטים מיוחדים שעוזרים לייצר סרטונים קצרים.

 

מוולמארט, אורקל וטיקטוק לא נמסרה תגובה על הדיווחים.

 

x