$
כלכלה ומדיניות

הסלמה במלחמת הסחר: ארה"ב הכניסה עוד 4 חברות סיניות, בהן SMIC, לרשימה השחורה

בין החברות - יצרנית השבבים הגדולה בסין (SMIC) ויצרנית הנפט והגז הלאומית שלה. על פי הפנטגון, חברות אלה משתפות פעולה עם הממשלה הסינית ואוספות מידע רגיש מטעם הצבא העממי הסיני. הטלת פיקוח ואיסורים על היצוא ל-SMIC עשויה להשפיע גם על חברות אמריקניות שמוכרות טכנולוגיות ייצור שבבים לחברות סיניות

שירות כלכליסט 09:4804.12.20

יצרנית השבבים הגדולה בסין ויצרנית הנפט והגז הלאומית שלה, התווספו אתמול לרשימה השחורה של חברות סיניות שמשתפות לכאורה פעולה עם הצבא, כך הודיע הפנטגון. מחלקת ההגנה הוסיפה לרשימה ארבע חברות שנמצאות בבעלות, או נשלטות ע"י, צבא השחרור העממי של סין. החברות הן Semiconductor Manufacturing International Corp (SMIC), China National Offshore Oil Corp, China Construction Technology, ו-China International Engineering Consulting. ארבע החברות האלה מעלות את מספר החברות ברשימה השחורה ל-35.

 

 

 

פקידים אמריקאים מתלוננים זה זמן רב שחברות סיניות משתפות פעולה עם הממשלה הסינית ואוספות מידע רגיש מטעם הצבא העממי הסיני. המפלגה הקומוניסטית במדינה אמרה בעבר שאינה לוקחת חלק בריגול תעשייתי. המהלך צפוי להסלים את המתחים שבין שתי הכלכלות הגדולות בעולם, ומוסיפה לרשימת הנושאים הגאופוליטיים הבוערים שממתינים לטיפולו של הנשיא הנכנס ביידן.

 

יצרנית השבבים הסינית - smic יצרנית השבבים הסינית - smic צילום: בלומברג

 

בספטמבר אמר הפנטגון שהוא עורך דיונים סביב השאלה האם SMIC צריכה להיכנס ל"רשימת הישויות" של משרד המסחר, שהמצויות בו לא יכולות לרכוש מוצרים אמריקנים מסוימים. באותו חודש הודיע משרד המסחר האמריקני לכמה חברות שהן צריכות להשיג רישיון לפני שיוכלו לספק מוצרים ורכיבים ל-SMIC, לאחר שהגיעו למסקנה שקיים "סיכון ממשי" שציוד שנמכר לה עלול לשמש למטרות צבאיות. SMIC נסמכת רבות על ספקים אמריקנים, ונחשבת לשחקן מרכזי בניסיונה של סין לחזק ולהגדיל את תעשיית המוליכים למחצה המקומית שלה, שאיפה שהתחזקה בעקבות מלחמת הסחר בינה לבין ארה"ב. הטלת פיקוח ואיסורים על היצוא ל-SMIC עשויה להשפיע גם על חברות אמריקניות נוספות שמוכרות טכנולוגיות ייצור שבבים לחברות סיניות.

x