$
נדל"ן מסחרי
האדר מובייל זירת הנדל"ן מעודכן

מסתערים על הרהיטים: תושבי ירושלים רכשו באוגוסט ריהוט ב-1.1 מיליארד שקל

סקר של קבוצת גיאוקרטוגרפיה מצא כי תושבי הבירה הוציאו סכום ממוצע של 1,357 שקל על ריהוט לבית בחודש שלפני החגים. במתחם העיצוב דיזיין סיטי כבר ערוכים לספק פתרונות מקיפים

רונן ניב 09:1705.10.20

בשיתוף מערכת זירת הנדל"ן

 

למציאות החדשה שמכתיבה התפרצות הקורונה השפעה כמעט על כל תחומי החיים, כולל על הרגלי הקניות שלפני חגי תשרי. תקופת הסגר והזמן הרב ששוהות המשפחות בבתים במהלך החודשים האחרונים, מספקים רוח גבית לתחום עיצוב הבית והובילו את הישראלים להסתערות של ממש על פריטי ריהוט.

 

סקר מיוחד שביצעה קבוצת גיאוקרטגורפיה בקרב תושבי ירושלים, מצביע על כך שכל תושב רכש או מתכוון לרכוש לפני החגים רהיטים לבית בסכום ממוצע של 1,357 שקל. ההוצאה הגדולה ביותר היא בקרב שכבות הגילאים 54-35, כשלפי הסקר אלו הוציאו או מתכוונים להוציא סכום ממוצע של 1,541 שקל.

עוד מראה הסקר כי בכל הקשור למוצרים לבית, הרי שדתיים וחרדים הוציאו או מתכוונים להוציא סכומים דומים לאלו של הקהל החילוני. בעוד האוכלוסייה החרדית הוציאה או עתידה להוציא סכום ממוצע של 1,360 שקל והאוכלוסייה המסורתית הוציאה או מתכוונת להוציא סכום ממוצע של 1,197 שקל, ההוצאה הממוצעת בקרב האוכלוסייה החילונית עומדת על 1,365 שקל. הסקר מתייחס גם להיבט המגדרי, ומגלה כי סכום ההוצאות הממוצע של גברים על מוצרים לבית גבוה ב-30% מזה של נשים. 

אזור התעשייה תלפיות. 32% בלבד מתושבי הבירה עורכים בו רכישות לעיצוב הבית  אזור התעשייה תלפיות. 32% בלבד מתושבי הבירה עורכים בו רכישות לעיצוב הבית

 

הסקר, ממצב את ירושלים, המונה למעלה מ-930 אלף תושבים ומהווה כ-10% מאוכלוסיית ישראל, כאחת הערים המובילות בכל הקשור לקניות לבית – כשבפרק זמן של כחודש נרשמו הוצאות של 1.1 מיליארד שקל. כאשר מוסיפים למשוואה את אוכלוסיית מטרופולין ירושלים, מתקבל כוח קנייה משמעותי עוד יותר המונה כ-1.5 מיליון איש. בהקשר הזה חשוב להביא בחשבון כי כיום האפשרויות של הירושלמים לקניית מוצרים לבית הן מוגבלות למדי. למעשה רק 32% מתושבי הבירה רוכשים מוצרים לבית באזור התעשייה בתלפיות, כשהיתר מבצעים את הרכישות במרכז או מחוץ לירושלים.

 

חוויית קניות משודרגת

מי שכבר נערך לספק לאוכלוסיית הבירה מענה מקיף, הוא מתחם דיזיין סיטי, המוקם על ידי חברת קאס גרופ במישור אדומים וירכז לראשונה בישראל את כל הדרוש לבית תחת קורת גג אחת. המתחם העתיד לפתוח את שעריו בראשית 2021, כבר מושך אליו את השחקנים הבכירים בתחום, מהארץ ומעבר לים, ויציע כ-250 מותגים וחנויות קונספט ייחודיות.

 

מתחם דיזיין סיטי. כל הדרוש לעיצוב הבית תחת קורת גג אחת מתחם דיזיין סיטי. כל הדרוש לעיצוב הבית תחת קורת גג אחת

 

העבודות בדיזיין סיטי המשתרע על שטח של למעלה מ-110 אלף מ"ר, כבר מתנהלות בקצב גבוה, כשעם השלמתו יכלול המתחם הענק כ-60 אלף מ"ר שטחי מסחר, כ-5,000 מ"ר שטחי הסעדה, וחניון בשטח של כ-40 אלף מ"ר, המסוגל לקלוט כ-2,000 כלי רכב.

 

החזון של דיזיין סיטי לשנות את הרגלי הצריכה של הציבור בישראל ולספק חוויה משודרגת המשלבת קניות, בילוי ופנאי מתורגם לשלושה חללים. החלל המרכזי יאכלס ארסנל של חנויות מכלי בית, ריהוט וקרמיקה, דרך טקסטיל וצבע ועד מוצרי חשמל ואלקטרוניקה.

 

החלל השני יעמוד בסימן מסעדות שף ובתי קפה, כשאת גולת הכותרת תספק הפיאצה – שטח ההסעדה המקורה - שתהיה העתק מדויק של מלון ונציה המפורסם בלאס וגאס, עם אגמון מלאכותי ושיט גונדולות. 

 

החלל השלישי מכוון אל אנשי המקצוע, ובהם מעצבים ואדריכלים, עם מגוון חללי עבודה ומשרדים, לצד טרקלין מפואר לכנסים ואירועים, מוזיאון עיצוב שיארח תערוכות בינלאומיות, והספרייה המקצועית הגדולה ביותר במזרח התיכון בתחום עיצוב הבית. בחלל זה צפויים להתמקם גם בתי ספר לעיצוב, יחד עם דוכני אומנות, תכשיטים ואקססוריז, שיספקו אכסניה לאומנים בראשית דרכם.

  

מתחם דיזיין סיטי. היעד: 4 מיליון מבקרים בשנה מתחם דיזיין סיטי. היעד: 4 מיליון מבקרים בשנה

 

בשורה משמעותית לא פחות היא מלון הבוטיק שיוקם במתחם בעיצובו של דניאל חסון, עבור אלו המבקשים לפזר את הרכישות על פני מספר ימים. לרשות הבאים תעמוד גם שלוחה מיוחדת של בנק ירושלים, שתציע שורה פתרונות פיננסיים, כגון מתן הלוואות ומשכנתאות.

 

עם שלל התוכניות השאפתניות, בדיזיין סיטי לא מהססים להציב רף גבוה של 4 מיליון מבקרים בשנה, ומבטיחים כי תחום עיצוב הבית ישראל צפוי להשתנות מקצה לקצה, כשהאפקט יורגש כבר במהלך השבועות הקרובים. 

 

לכתבות נוספות היכנסו אל זירת הנדל"ן >>

 

פאנל התחדשות עירונית בחולון
"תקווה למשפחות הוותיקות": מוטי ששון ועו"ד יוסי אומיד על מהפכת ההתחדשות בחולון
ראיון עם דליה עסיס שמאית המקרקעין ומתכננת הערים
דליה עסיס: "גביית היטל השבחה בסמיכות לרכבת הקלה – ענישה כפולה של בעלי הנכסים"
עוד בזירת הנדל"ן