$
שוק ההון

בלעדי לכלכליסט

לאומי פרטנס הובילה גיוס של 150 מיליון דולר לקרן רפואית

זרוע ההשקעות הריאלית של בנק לאומי השקיעה 50 מיליון דולר בקרן אלייב יחד עם קרן מכבי, וינסנט צ'נגוויז ורשת בתי החולים אמריקאית. המודל של הקרן, שתשקיע בחברות טכנולוגיה רפואית, גובש על ידי מנהלה פרופ' ארי שמיס בעת שכיהן כמנכ"ל אסותא

גולן חזני 06:5909.08.20

בנק לאומי הוביל גיוס של 150 מיליון דולר לקרן טכנולוגיה רפואית חדשה, שתנוהל על ידי בכירים לשעבר במערכת הבריאות. ל"כלכליסט" נודע כי לאומי פרטנרס, זרוע ההשקעות הריאליות של הבנק, השקיעה 10 מיליון דולר בקרן החדשה, אלייב (Alive), וכי הוא אחד מארבעת משקיעי העוגן של הקרן, שהשקיעו יחד 50 מיליון דולר.

 

משקיעי העוגן האחרים הם קרן מכבי; המיליארדר היהודי וינסנט צ'נגוויז, באמצעות חברת ההשקעות שלו CBG; ורשת בתי החולים האמריקאית קריליון קליניקס (Carilion Clinics)

 

 

מנהלי הקרן הם פרופ' רפי ביאר, לשעבר מנכ"ל המרכז הרפואי רמב"ם ודיקן הפקולטה לרפואה בטכניון; פרופ' ארי שמיס, שפרש לאחרונה מתפקיד מנכ"ל רשת בתי החולים אסותא וניהל בעבר את בית החולים תל השומר; ומישל חביב, שכיהן בעבר כמנכ"ל חברת הדסית ביו הבורסאית.

השותפים המנהלים בקרן אלייב. מימין: מישל חביב, מנכ"ל הדסית ביו לשעבר; פרופ' רפי ביאר, מנכ"ל רמב"ם לשעבר; ופרופ' ארי שמיס, המנכ"ל היוצא של אסותא. הקרן תשקיע ב־10—15 חברות עם אופק לאקזיט בתוך 3—5 שנים השותפים המנהלים בקרן אלייב. מימין: מישל חביב, מנכ"ל הדסית ביו לשעבר; פרופ' רפי ביאר, מנכ"ל רמב"ם לשעבר; ופרופ' ארי שמיס, המנכ"ל היוצא של אסותא. הקרן תשקיע ב־10—15 חברות עם אופק לאקזיט בתוך 3—5 שנים צילום: יחצ

 

קרן אלייב תשקיע בחברות הייטק בשלות מתחום הטכנולוגיה הרפואית, המכשור הרפואי והרפואה הדיגיטלית. מטרת הקרן היא להשקיע ב־10—15 חברות כאלו כמשקיע מוביל במסגרת גיוסים בהיקף של 10—30 מיליון דולר, כשהיקף ההשקעה של הקרן בכל חברה יעמוד על 5—10 מיליון דולר. השקעות הקרן בחברות יממנו עבורן ניסויים קליניים, השגת אישורים רגולטוריים, הכללת המוצר בכיסוי ביטוחי וכניסה לשווקים בינלאומיים. אופק האקזיט המצופה של החברות הוא 3—5 שנים. הקרן צפויה לבצע את השקעותיה הראשונות בשבועות הקרובים, כאשר ההשקעה הראשונה צפויה להתבצע בחברה מתחום הקרדיולוגיה. תקנון הקרן מחייב אותה להשקיע את הכספים בתוך ארבע שנים וכן קובע שאורך חייה יעמוד על תשע שנים.

 

מודל הפעילות של הקרן עוצב על ידי שמיס בעת שהיה מנכ"ל אסותא והוא מבוסס על שותפות אסטרטגית עם המשקיעים הגדולים וארגוני הבריאות מכבי ואסותא, שנועד למקסם את מערך הקשרים שלהן במערכות בריאות ברחבי העולם על מנת לאתר חברות להשקעה ולקדמן באמצעות אותם קשרים. למכבי ואסותא יהיו משקיפים בוועדת ההשקעות של הקרן, שמשרדיה ימוקמו במגדל אסותא ברמת החייל בתל אביב.

 

שמיס היה מעורב בעבר במספר חברות שביצעו אקזיטים, ביניהן ניתן למנות את dbMotion שנמכרה לאלסקריפט האמריקאית ב־2013 תמורת 235 מיליון דולר. גם חביב היה מעורב במספר חברות שביצעו אקזיטים בהיקף של יותר ממיליארד דולר.

 

בנק לאומי, שמנוהל על ידי חנן פרידמן, החליט להיכנס לתחום הבריאות באמצעות זרוע ההשקעות הריאליות שלו מתוך הערכה כי תחום הפתרונות הרפואיים והרפואה הדיגיטלית צפוי להתפתח באופן מואץ בשנים הקרובות, כשההשלכות של התפשטות נגיף הקורונה רק מאיצות זאת.

 

בשנה וחצי האחרונות, שבהן היא מנוהלת על ידי אבי אורטל, לאומי פרטנרס ביצעה השקעות ביותר ממיליארד שקל. עם ההשקעות הבולטות נמנות רכישת 20% מקונצרן תעבורה תמורת 250 מיליון שקל; רכישת 20% מחברת מיניליין, יבואנית סמסונג ובעלת רשת חנויות אל"מ, תמורת 100 מיליון שקל; ורכישת 20% מחברת ריטיילורס של פוקס, שמחזיקה בזיכיון למותג נייק וברשת פוטלוקר בישראל ואירופה תמורת השקעה כוללת של כ־140 מיליון שקל.

 

איש העסקים וינסנט צנגוויז, בעלי CBG ששותפה באלייב איש העסקים וינסנט צנגוויז, בעלי CBG ששותפה באלייב צילום: רוהית גאוטם (ROHIT GAUTAM)

 

 

 

CBG היא חברת השקעות בריטית שתיק ההשקעות שלה עומד על 600 מיליון דולר. היא משקיעה בחברות מתומי הפארמה, הביומד, הקלינטק והנדל"ן המניב. קריליון קליניקס היא רשת בתי חולים שפועלת במדינת וירג'ינה בארה"ב.

 

שמיס אמר ל"כלכליסט" כי "אלייב היא הקרן הראשונה שבנויה על מערכת יחסים אסטרטגית פעילה עם רשתות בתי חולים פרטיות וקופת חולים שמחוייבות להבאת חדשנות רפואית למיטת החולה באופן איכותי וכלכלי".

x