$
השקעות ומימון

שער הגיא של הצפון: עץ השקד מקימה עוד פרויקט ביקנעם

בירת ההיי-טק של הצפון ממשיכה בתנופת הפיתוח, ומושכת אליה שחקני נדל"ן בפרופיל גבוה. בשכונה האקולוגית שער גיא משיקה חברת עץ השקד פרויקט שני, והבעלים אבי מנדלר מבטיח: "זו תהיה אחת השכונות הנחשבות ביותר - בכל אזור הצפון"

רונן ניב 09:1201.07.20

בשיתוף מערכת זירת הנדל"ן

 

עם כינוי מחייב – בירת ההיי-טק של הצפון, תנופת בנייה והגירה חיובית, אפשר כבר לקבוע כי שינוי מעמדה הרשמי של יקנעם ממועצה מקומית לעיר – הוכתר בהצלחה. עיירת הפיתוח שצמחה ממעברה שהוקמה בשנות ה-50, היא כיום אחד המוקדים המתפתחים והנחשקים בצפון, ומונה כ-25 אלף תושבים.

 

עוגן משמעותי בקפיצת המדרגה שביצעה יקנעם בעשורים האחרונים טמון בפארק משגשג לתעשיות מתקדמות - המשמש אכסניה ליותר מ-140 חברות מענפי ההיי-טק, הביוטכנולוגיה, הרפואה, הביו-פארם והמזון, דוגמת אלביט, מלאנוקס, ביוסנס-ובסטר, סינרון מדיקל ואסם - ומהווה מנוף כלכלי להמשך צמיחתה של העיר.

לפארק אפקט חיובי גם בכל הקשור למספר התושבים הנקלטים ביקנעם, כשרבים מהעובדים במקום בחרו להעתיק את מגוריהם לעיר; לפי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ב-2018 הגיעו ליקנעם 852 תושבים חדשים לעומת 607 תושבים שעזבו. ב-2017 עברו אליה 942 תושבים מול 510 שיצאו ממנה.

ראש העיר יקנעם, סימון אלפסי. "פיתוח לצד טיפוח" ראש העיר יקנעם, סימון אלפסי. "פיתוח לצד טיפוח" צילום: אבינערי הפקות

 

שכונה ירוקה, גגות כחולים

במקביל להתרחבותו של פארק התעשיות, ממשיכות לקום ביקנעם שכונות חדשות, שחלקן כבר מצויות בשלבי אכלוס מתקדמים. בין אלה בולטת שער הגיא, שבנתה לעצמה שם כשכונה איכותית ומבוקשת. בשכונה, המשתרעת על שטח של כ-680 דונם קיימות נכון ל-2020 כ-1,400 יחידות דיור. בשנים הקרובות צפויות להיבנות בה עוד כ-800 יחידות דיור - מהן כ-140 יחידות דיור יהיו בשני מגדלים, שמחציתן יוצעו למכירה ומחציתן להשכרה. 

 

את תהליכי התכנון לשכונה, הממותגת כשכונה אקולוגית וירוקה ומאופיינת בבתים בעלי גגות רעפים כחולים, הוביל ראש העיר הוותיק סימון אלפסי עוד במילניום הקודם, כשהתושבים הראשונים נכנסו אליה במחצית הראשונה של העשור שעבר.

 

"שער הגיא היא שכונה מובילה, המעניקה איכות חיים גבוהה לתושביה", אומר היום ראש העיר אלפסי. "בהקמתה הושקעו משאבים רבים, תוך הקפדה על פיתוח לצד טיפוח, מתוך יעד ברור שהתושבים יקבלו את מלוא השירותים מיד עם כניסתם לדירות. זו שכונה מושלמת למשפחות, הכוללת פארקים וגני משחק רבים לצד מוסדות חינוך מובילים, המשתלבת היטב בחזון ליקנעם המתחדשת".

 

שכונת שער הגיא. "משלבת בין פסטורליות של מושבה לדינמיות של עיר" שכונת שער הגיא. "משלבת בין פסטורליות של מושבה לדינמיות של עיר"

 

מסורת של מצוינות

אף שמדובר בשכונה צעירה, כבר עתה היא מנקזת אליה שחקני נדל"ן בפרופיל גבוה. בין השמות ניתן לציין את פרץ בוני הנגב, קבוצת לוינשטיין, וחברת עץ השקד נדל"ן, שהיתה מהחלוצות לפעול בה ולזהות את יתרונותיה. פרויקט הביכורים של החברה View & More, כבר אוכלס בהצלחה גדולה, ובעקבותיו מוקם בימים אלה בשכונה פרויקט משותף של עץ השקד ואמריקה ישראל - Unik & More יקנעם. הפרויקט כולל 158 יחידות דיור, מהן 96 במסגרת מחיר למשתכן ו- 62 יחידות דיור במסגרת השוק החופשי, בבתים פרטיים ובבנייני בוטיק בבנייה נמוכה של 3-2 קומות, המתפרשים על פני שלושה מתחמים. הצפי לאכלוס הוא בעוד כשנתיים.

 

"אנחנו מזהים בשער גיא פוטנציאל גדול", מסביר אבי מנדלר, היו"ר והבעלים של עץ השקד נדל"ן. "זו שכונה ירוקה ומתקדמת, הקרובה לעורקי תנועה ראשיים ולמוקדי תעסוקה, ומשלבת בהצלחה בין אקלים פסטורלי של מושבה לדינמיות של עיר. צריך לזכור שהשכונה רק עושה את צעדיה הראשונים, ואין לנו ספק שהיא תהיה אחת הנחשבות ביותר, לא רק ביקנעם עצמה אלא באזור הצפון כולו".

 

פרויקט Unik & More. מאפשר גם למשפחות צעירות להגשים את חלום הדירה פרויקט Unik & More. מאפשר גם למשפחות צעירות להגשים את חלום הדירה

 

בשטח עצמו כבר מתנהלות העבודות במרץ, כשבשלב זה הן מתמקדות במתחם הראשון מבין השלושה. בפרויקט אוחזת עץ השקד גם בכובע היזם וגם בכובע הקבלן המבצע, כשהמשמעות היא שהתהליך כולו מתנהל תחת קורת גג אחת, בלי גופים מתווכים ושחקני משנה. "אנחנו מביאים איתנו ניסיון של שנים רבות ומסורת של מצוינות באיכות ובביצוע הבנייה", מדגיש מנדלר. "כמי שפועלים בכל רחבי הארץ ובין היתר בעכו, חיפה, עתלית וטירת הכרמל, ההיכרות שלנו עם הצרכים של תושבי הצפון היא רבה ועמוקה. אנחנו הולכים איתם יד ביד לכל אורך התהליך, ושומרים על קשר רציף גם לאחר קבלת המפתחות לדירה. גם כאן נבנה בסטנדרט הגבוה ביותר, בלי שום פשרות".

 

Unik & More מכוון במוצהר לחתך אוכלוסייה רחב, כשהדבר מתבטא בתמהיל דירות מגוון למדי – מדירות שלושה חדרים ועד דירות גן ופנטהאוזים מפוארים, עניין המאפשר גם למשפחות צעירות להגשים את חלום הדירה. "אנחנו פונים לאוכלוסיית האזור ולמעגלים הרחוקים יותר", מרחיב מנדלר. "גם בדירות שמשווקת במחיר למשתכן וגם באלו שמשווקת בשוק החופשי, הקפדנו על מחירים שפויים. מי שיגיע לכאן ישדרג גם את רמת המגורים, וגם את איכות החיים". 

 

הדברים הללו מתקשרים לתשתיות שמציעה שער הגיא, ובראשן קרית חינוך הכוללת "רצף מוסדי" – מגן ועד תיכון. בנוסף, בחלקה המערבי של השכונה יוקמו עוד בית ספר יסודי וקומפלקס הכולל שישה גני ילדים. לצד מוסדות החינוך ושירותים קהילתיים בשער גיא גם אולם ספורט מודרני, בית כנסת חדש, מועדון נוער, וטיילת באורך חמישה קילומטרים, הכוללת שבילי הליכה ורכיבה על אופניים. מרכז הקניות שנבנה בשכונה יפתח את שעריו ב-2021, כשפרויקט מסקרן נוסף הצפוי בשער הגיא הוא מרכז לתרבות, מוזיקה וספורט שיכלול גם 2 אולמות קולנוע, כשעל תכנונו מופקד משרד מייזליץ כסיף אדריכלים. 

 

הבעלים של חברת עץ השקד, אבי מנדלר. "היכרות עמוקה עם הצרכים של תושבי הצפון" הבעלים של חברת עץ השקד, אבי מנדלר. "היכרות עמוקה עם הצרכים של תושבי הצפון" צילום: טל גבעוני

 

המחירים מזנקים

כיאה לעיר הטובלת בירוק, בעירייה הקפידו כי בתכנון שער הגיא יושם דגש על הקצאת שטחים פתוחים רבים לטובת התושבים, ושמירה על הנוף הצופה אל הכרמל ומישור החוף. בימים אלו החלה בנייתו של פארק הרכס, מתחם אקסטרים בשטח של כ-40 דונם ובעלות של כ-15 מיליון שקל. הפארק יכלול מתקנים אתגריים ומתקני כושר, מגרשי משחקים, שבילי הליכה, פינות תצפית ומנוחה. לא רחוק מהפארק המיועד שוכן פארק האקולוגי, בשטח של כ-50 דונם.

 

גם ההיבט התחבורתי של השכונה לא נזנח, כשהשלמת הפיתוח של כביש 672 והרחבתו לארבעה נתיבים הביאה ליציאה חלקה מהעיר לעבר כביש 6 וכביש 70. עם השלמת העבודות, זמן ההגעה מיקנעם לחיפה יתקצר ויעמוד על כ-25 דקות, ולתל אביב על כ-45 דקות. 

 

תנופת הפיתוח והתוכניות השאפתניות לעתיד מתורגמות גם לעלייה בערכה הנדלני של שער הגיא. מנתוני אתר מדלן עולה כי בראשית 2020 היה מחירה הממוצע של דירה בשכונה 1.89 מיליון שקל – זינוק של יותר מ-75% ביחס לתקופה המקבילה ב-2015, אז היה המחיר הממוצע 1.05 מיליון שקל בלבד.

 

"יקנעם מיצבה עצמה כעיר מובילה בתחומים רבים", מסכם ראש העיר אלפסי. "רק לפני מספר שבועות התבשרנו על קבלת פרס החינוך הארצי היישובי בפעם השלישית, שמצטרף לפרס עיר ירוקה ולפרס ניהול כספי תקין מטעם משרדי הפנים והאוצר. אני גאה על ההשקעות ועל התוצאות".

 

פרויקט Unik & More יקנעם – תעודת זהות

המיזם: 158 יחידות דיור בשלושה מתחמים

המיקום: שכונת שער הגיא

התהמיל: דירות 6-3 חדרים, דירות גן, דופלקסים ופנטהאוזים

המחירים: החל מ-900 אלף שקל לדירות במסגרת מחיר למשתכן, החל מ-1.40 מיליון שקל לדירות במסגרת השוק החופשי

האכלוס: החל מ-2022

החברה היזמית: פרויקט משותף לחברות עץ השקד נדל''ן ואמריקה ישראל

החברה המבצעת: עץ השקד הנדסה

 

 

לכתבות נוספות היכנסו אל זירת הנדל"ן >>

 

 

פאנל התחדשות עירונית בחולון
"תקווה למשפחות הוותיקות": מוטי ששון ועו"ד יוסי אומיד על מהפכת ההתחדשות בחולון
ראיון עם דליה עסיס שמאית המקרקעין ומתכננת הערים
דליה עסיס: "גביית היטל השבחה בסמיכות לרכבת הקלה – ענישה כפולה של בעלי הנכסים"
עוד בזירת הנדל"ן