$
כלכלה ומדיניות

פריז בוערת בהשראת ארה"ב, רכישת טיפאני בסכנת ביטול

רבבות מפגינים יצאו לרחובות פריז כמחאה על מותו של צעיר שחור בידי המשטרה ב־2016. בניו יורק ירד היקף מעשי הביזה, אך דירקטוריון תאגיד היוקרה לואי ויטון שוקל לבטל את העסקה לרכישת טיפאני, בצל המשבר הכלכלי בארה"ב

שירות כלכליסט 22:1003.06.20

אירועי הביזה פחתו אתמול בניו יורק לאחר ש־8,000 שוטרים נפרסו ברחבי העיר, אך מפגינים המשיכו לצעוד ברחובות גם לאחר שהעוצר נכנס לתוקפו בשמונה בערב, כשהם מוחים עדיין על מותו של ג'ורג' פלויד בידי שוטר בשבוע שעבר. בינתיים בפריז, מפגינים התעמתו עם שוטרים והבעירו פחים, קטנועים ואופניים, במחאה על מותו של צעיר שחור בידי שוטרים ב־2016, זאת בעקבות פרסומם של דו"חות רפואיים סותרים לגבי סיבת המוות.

 

 

 

ההפגנות האלימות בארה"ב, בשילוב המשבר הכלכלי שנגרם בצל הקורונה, מעמידים כעת בסכנה את עסקת הרכישה של רשת התכשיטים האמריקאית טיפאני על ידי ענקית מותגי היוקרה הצרפתית LVMH. כך לפי דיווח באתר חדשות האופנה WWD.

 

חברי דירקטוריון LVMH קיימו אתמול פגישה כדי לדון ברכישה המתוכננת בהיקף של 16.2 מיליארד דולר, זאת בשל החשש מהשלכות הקורונה והמהומות המתפשטות בארה"ב. לפי האתר, חברי הדירקטוריון חוששים כי טיפאני לא תוכל לפרוע את חובותיה עד לאמצע השנה, המועד המתוכנן לסיום עסקת הרכישה. בעקבות הדיווח צנחה מניית טיפאני ב־8.9% ל־117.03 דולר, הירידה היומית החדה ביותר מאז 2015. החברות לא הגיבו לדיווחים.

 

בבעלותה של LVMH, חברת היוקרה הגדולה בעולם, מותגים רבים, בהם לואי ויטון, דיור, פנדי ומותג השמפניה מואה־הנסי. רכישת טיפאני היתה אמורה לספק לה יתרון בשוק התכשיטים מול קרטיה הצרפתית. אולם, בצל המשבר המכה בארה"ב הצרכנים מצמצמים הוצאות, החנויות סגורות, והחשיפה לשוק האמריקאי כבר פחות זוהרת מכפי שהיתה בנובמבר, כאשר סוכמו פרטי הרכישה. מאז הוכרזה העסקה, שנחשבה לגדולה ביותר עד כה בשוק היוקרה, צנחה מניית טיפאני ב־12%.

 

זו לא עסקת הרכישה הראשונה שעלולה להתבטל בצל הקורונה. בחודש שעבר דווח על ביטול עסקת אל ברנדס למכירת נתח שליטה בענקית ההלבשה התחתונה ויקטוריה'ס סיקרט, לחברת הפרייבט אקוויטי סיקמור פרטנרס.

 

החנויות של טיפאני סגורות כבר מאז אמצע מרץ בשל ההגבלות שהוטלו על מנת לבלום את התפשטות הקורונה. בשבוע החולף סניפים של הרשת נפגעו בעקבות המהומות שהובילו למעשי ביזה נרחבים.

 

ברקע דיוני דירקטוריון לואי ויטון, כ־20 אלף מפגינים התכנסו מחוץ לבית משפט בצפון פריז כדי למחות נגד מותו של אדאמה טראורה בידי שלושה שוטרים ביולי 2016. האירוע הידרדר עד מהרה לעימותים אלימים, שבמהלכם ירו שוטרים גז מדמיע וכדורי גומי אל עבר המפגינים.

 

הרקע להפגנה היה פרסומם של שני דו"חות רפואיים שציינו גורמים שונים למותו של טראורה במעצר כתוצאה מאלימות משטרתית. ההפגנה נערכה בניגוד לתקנות הקורונה בבירת צרפת האוסרות על קיום מפגשים בהשתתפות יותר מעשרה אנשים. מפגינים רבים אחזו בשלטים באנגלית עם הסיסמאות ""Black Lives Matter ו־"I can't Breathe", כלשון הכרזות שנפוצו השבוע ברחבי ארה"ב בעקבות רצח פלויד בידי שוטר במיניאפוליס, מינסוטה.

 

המהומות שוטפות את ארה"ב בעוד היא ממשיכה להוביל במספר הנדבקים העולמי בנגיף הקורונה, עם יותר מ־1.8 מיליון חולים מאומתים, יותר מפי שלושה מהמספר בברזיל, שנמצאת במקום השני. בעוד מומחים מתריעים כי הדרך להשתלטות על המגפה היא ביצוע כמה שיותר בדיקות קורונה, המהומות גרמו לסגירתן של תחנות בדיקה רבות.

 

כך, למשל, מרכז הבדיקות במחוז לי שבפלורידה נסגר אחרי שחברי המשמר הלאומי שמפעילים אותו נקראו לסייע לגורמי אכיפה במקום אחר במדינה. מרכזים אחרים נאלצו לקצץ בשעות הפעילות בשל החשש לביטחון העובדים או בגלל עוצר שנכפה על הערים השונות. סגירות והגבלות של מרכזי בדיקה אירעו גם באילינוי, פנסילבניה וקליפורניה.

x