$
קורונה

נגיף הקורונה

ונציה הפכה לעיר רפאים: "זה כמו בסרטי זומבים"

בנובמבר ספג יעד התיירות הפופולרי מכה קשה בעקבות השטפונות האדירים שהציפו את העיר; כעת מתמודדת ונציה עם ביטולים המוניים של ביקורים, בשל החשש ממגיפת הקורונה שהתפשטה בצפון איטליה. "מאז ה-21 בפברואר ירד מספר הלנים בבתי המלון בעיר בכמעט 70%"

שירות כלכליסט 16:4702.03.20

בשלושת החודשים האחרונים התמודדה ונציה עם שורה של מכות, שהגיעו בזו אחר זו: השטפונות האדירים שהציפו אותה בחודש נובמבר הובילו גם לאחר סיומם להצפות חוזרות ונשנות בעקבות גאות חריגה של הים, ובעקבותיהן הגיעו המוני ביטולי ביקורים מצד אלפים רבים של תיירים פוטנציאליים.

 

הרגיעה הגיעה לבסוף, טפטוף התיירים החל לגבור, אך העדנה נמשכה זמן קצר מאד – ותוך שבועות החלו הדיווחים על התפשטות מגפת הקורונה בצפון איטליה, וגל הביטולים התחדש. זאת, למרות שהעיר רחוקה מלהיות מוקד התפשטות, והרשויות באיטליה לא הטילו עליה כל סגר או מגבלה שהיא.

 

 

תיירים בודדים בוונציה תיירים בודדים בוונציה צילום: AP

 

איטליה הפכה תוך ימים ספורים בעשרת הימים האחרונים של פברואר למוקד הגדול ביותר של המגיפה באירופה, עם התפשטות מהירה ממקרים ספורים למאות רבות. מספר המתים מהנגיף באיטליה עומד על 34.

 

לפי איגוד המלונות המקומי של העיר וסביבתה (Associazione Venezia Albergatori), רק בשבוע שחלף נרשמו ביטולים של 50% מההזמנות המוקדמות של לינה בעיר. "המצב בתעשייה כולה הוא דרמטי", אמר ראש הארגון ויטוריו בונציני (Vittorio Bonacini).

 

ונציה ריקה מתיירים ונציה ריקה מתיירים צילום: AP

 

לדברי בונציני, החל מחודש נובמבר, תעשיית התיירת של ונציה המוערכת ב-3 מיליארד יורו, איבדה כ-800 מיליון יורו משוויה. "מאז תחילת ההתפשטות של המגפה, ב-21 בפברואר, מספר הלנים בבתי המלון בעיר ירד בכמעט 70%". העיר שידועה ככזו הסובלת מעודף אדיר ומוגזם של תיירים, הפכה לסוג של עיר רפאים.

שני ימי הקרנבל הידועים של ונציה בוטלו, החלטה שמטבע הדברים שזכתה לכותרות בכל העולם. ההחלטה עוררה מחלוקת רבה ולא התקבלה בהבנה בקרב כל התושבים ואנשי התעשייה. "זו היתה החלטה קשה אבל העמדנו את הבריאות של התושבים מעל כל עניין אחר, אמר המושל המקומי לוקה זאיה בשיחה עם עיתון מקומי.

 

רוב אתריה המפורסמים של העיר, בהם הגטו היהודי, העמוסים באופן חריג בימים כתקנם, נטושים כמעט לחלוטין. בכיכר מארק הקדוש, הפופולארית במיוחד, נצפו בימים האחרונים תיירים ספורים בלבד.

 

 צילום: AP

 

"זה מרגיש כמו בסרטי זומבים, כשאדם יחיד משוטט ברחובות ניו יורק הריקים", אמר מתאו סאצ'י (Matteo Secchi), העובד כפקיד קבלה במלון בעיר. לדבריו, המגיפה הובילה לשרשרת ביטולים, נכון לעכשיו עד לחודש אפריל. "חודש אחד כזה הוא משהו שאנחנו יכולים להתמודד איתו, אבל אם זה ייגרר חודשים אנשים יהפו למובטלים", הוסיף סאצ'י.

 

התאחדות בתי המלון של איטליה (Federalberghi) פרסמה הודעה מיוחדת בה היא דורשת הקלות מס לתעשייה לאורך תקופת מצב החירום. ההתאחדות ציינה שעדיין אין לה יכולת לספק הערכה על היקף ההפסדים, אך גם כי הם ההשפעה השלילית נעה בטווח שבין 30% ל-70% מההכנסות, בהתאם למיקום העיר.
x