$
כלכלה ומדיניות

ממשלת אירלנד: "לא נבטל הגבלות שכר בכירים בבנקים"

בנקים שקיבלו חילוץ דורשים לבטל את הגבלות השכר בטענה שהן מבריחות בכירים לבנקים בינלאומיים הפועלים במדינה. באחרונה פרש סמנכ"ל הכספים של בנק אוף אירלנד

שירות כלכליסט 20:1622.07.19

השר לענייני שירותים פיננסיים באירלנד, מייקל ד'ארסי, פועל להמשך הגבלת שכר הבנקאים, זאת למרות לחצים שמפעילים הבנקים הדורשים את ביטול המדיניות בטענה כי היא מבריחה מנהלים בכירים. על כך מדווח "פייננשל טיימס".

 

 

 

בראיון לעיתון אמר ד'ארסי כי הגבלת השכר מוצדקת, כל עוד המוסדות הפיננסיים נמצאים בבעלות ממשלתית. "המנהלים הבכירים מקבלים שכר גבוה מאוד, וכל עוד הממשלה היא הבעלים של הבנקים שהם עומדים בראשם, אני מאמין שהגבלת השכר מתאימה", אמר. עוד ציין כי שכר הבנקים עומד על "האחוזון הגבוה ביותר בדירוג השכר באירלנד".

 

דבלין דבלין צילום: בלומברג

 

לדבריו, משרד האוצר האירי פנה עוד בשלהי 2018 לחברת הייעוץ קורן פרי אינטרנשיונל בבקשה לבחון היתכנות לביטול הגבלת השכר העומדת על 500 אלף יורו בשנה בבנקים שמקבלים סיוע מהממשלה. עם המוסדות הללו נמנים AIB ובנק אוף אירלנד, שני הבנקים הגדולים במדינה.

 

לטענת הבנקים, הגבלת השכר הובילה לעזיבות של בכירים, בהם סמנכ"ל הכספים של בנק אוף אירלנד אנדרו קיטינג שעזב בחודש שעבר. בדומה, ב־AIB התלוננו כי הם יתקשו לשמר ולגייס עובדים חדשים. "ההגבלות המתמשכות נותרו מקור דאגה רציני למשקיעים מוסדיים וליועצים", טענה באפריל קתרין וודס, סגנית יו"ר הבנק, בפגישה השנתית של בעלי המניות.

 

נוסף על הגבלת השכר השנתית, הממשלה אוסרת חלוקת בונוסים בבנקים שקיבלו חילוץ. בעדות שמסר מוקדם יותר השנה בפני ועדת הפיננסים בפרלמנט האירי הזהיר מנכ"ל AIB קולין האנט כי עובדים עוזבים את הבנקים המקומיים ועוברים לבנקים הבינלאומיים הפועלים באירלנד, שכן אלה משלמים בונוסים התלויים בביצועים.

 

ממשלת אירלנד מחזיקה ב־76% מ־AIB וב־14% מבנק אוף אירלנד, ירושה מהחילוצים שביצעה בימי המשבר הגלובלי. ב־2015, כשבנק AIB נרשם מחדש למסחר, הממשלה מכרה מניות שלו בשווי 3 מיליארד יורו. "סיימנו עשור קשה במיוחד", אמר ד'ארסי. "כידוע, הבונוסים שהבנקים חילקו לעובדים לפני הקריסה הפיננסית לא באמת סייעו למצב". דבריו מחזקים את עמדתו של שר האוצר פסקל דונהיו, שכבר בינואר אמר בראיון לסוכנות בלומברג, כי אין בכוונתו להקל את ההגבלות.

 

ד'ארסי שלל גם את האפשרות שהממשלה תמכור את האחזקות שלה בשני הבנקים עוד לפני פרישת בריטניה מהאיחוד האירופי. "אנחנו לא יודעים מה יתרחש בששת החודשים הקרובים מבחינת הברקזיט ומה עלול לקרות מבחינת היקף ההשפעה שיהיה למהלך על כלכלת אירלנד", ציין.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x