מילון כלכליסט
גיל הורסקי
גיל הורסקי 
צילום: באדיבות מרכז פרס לחדשנות
 

הורסקי בועידת רה"מ לחדשנות: "עכשיו הזמן הטוב ביותר להקמת סטארטאפ בפוד-טק"

כולם יודעים שישראל היא מקום בו האוכל תופס מקום חשוב בתרבות ובהוויה. בשנים האחרונות יש לזה היבט נוסף: הנוכחות הישראלית המרשימה בתעשיית הפוד-טק המקומית והגלובלית. גיל הורסקי, מנהל בכיר ב"מונדלייז" העולמית, שווחח על כך בפאנל שהתקיים לאחרונה במסגרת ועידת רה"מ לחדשנות

בשיתוף: מרכז פרס לחדשנות, מאת: אהרון סגל 20.12.18

20.12.2018



ב- 25.10.2018, התקיימה ועידת ראש הממשלה לחדשנות, לציון 70 שנות חדשנות ומורשת ישראלית, ביוזמת משרד התרבות והספורט, בגני התערוכה בתל אביב-יפו. הועידה עסקה באתגרים של המחר ובתרומה הגדולה של הטכנולוגיה המפותחת בישראל, לטובת חידושים במגוון תחומים בארץ ובעולם.

 

בוועידה השתתפו כאלף אורחים מהארץ ומהעולם, ביניהם ראש הממשלה בינימין נתניהו, סגן נשיא סין, מייסד עליבאבא, יזמים, ובכירים של תאגידים בתעשיות שונות, ביניהם אמנון שעשוע, גיל שוויד, ד”ר איה סופר, עפרה שטראוס, קירה רדינסקי, מריוס נכט, וגיל הורסקי, ראש תחום החדשנות של תאגיד המזון מונדלייז. בפתח הוועידה, מנהיגים ובכירים כגון ראש הממשלה וסגן נשיא סין, דברו על החוסן שהטכנולוגיה מאפשרת עבור מדינות בעולם, על הקשר הסיני-ישראלי ועל העוצמה והערך של הטכנולוגית הישראלית.

 

הועידה הציגה כמו כן, חידושים טכנולוגיים מפי יזמים מהתעשייה, אשר הרחיבו על נושאים קונקרטיים יותר בענפים שונים, כגון בריאות, מכירות, סייבר, חקלאות, יזמות ועוד. בין התחומים השונים, פאנל בולט בועידה, דיבר על ענף המזון והפוד-טק.

 

צפו: גיל הורסקי מדבר על פוד-טק בועידת החדשנות

 

 

   

גיל הורסקי על תעשיית הפוד-טק

לדברי הורסקי, המושג 'פוד-טק' מתייחס לטכנולוגיות המיושמות בתחום המזון, אשר נטמעות בכל שלבי הפיתוח, החל משלב הגידול, סוג חומרי הגלם, עיבוד, אחסון, שיווק, הפצה, הובלה, אריזה ועוד. טכנולוגיות אלו עוזרות לייצר מזון בעל ערך גדול יותר עבור צרכנים. הוא ציין כי לפני מספר שנים, השקעות בתחום הפוד-טק הגיעו בעיקר ממשקיעים פרטיים. מאוחר יותר, תאגידים החלו לזהות את הצורך בטכנולוגיה שתסייע בהליכי ייצור המזון ותשפיע על איכותו. "בשנים האחרונות, תחום ההשקעות החל להיות מנוהל ע"י קרנות הון סיכון", אמר הורסקי.

 

הורסקי הוסיף כמו כן, כי תאגידים היום משתמשים בקרנות אלו, על מנת להאיץ פרויקטים שונים. לפי הורסקי, הכח התאגידי, מאפשר לקדם סטארט-אפים חדשים בענף באמצעות כך שמאפשר להם לבצע Proof of Concept.

 

גיל הורסקי (Gil Horsky): "תעשיית המזון עוברת שינוי מהותי"
גיל הורסקי (Gil Horsky): "תעשיית המזון עוברת שינוי מהותי" צילום: באדיבות מרכז פרס לחדשנות

 

עוד לגבי נושא הפוד-טק, התייחס פרופסור הווארד יאנה-שפירו, וציין כי בשנים הקרובות, התזונה תהפוך להיות אישית יותר: "חידושים טכנולוגיים יגידו מה לאכול ונוכל להכתיב לעצמנו את התזונה. אם נתעצל ולא נרצה לבשל לעצמנו, נוכל לפנות לשירות שיספק את הדרישות התזונתיות שלנו"

 

ד"ר נטע לבון, מנהלת המחקר והפיתוח במעבדות אלף (Aleph), התייחסה לנושא תחליפי הבשר בתעשיית המזון: "אנחנו מייצרים בשר שמחקה את הערך התזונתי של בשר אמיתי. לוקחים ביופסיה של תאי פרה, טובלים במעין 'נזיד', אשר גורם לתאים להתרבות. ברגע שיש מספיק תאים,משנים אותם לכדי התאים המרכיבים את הבשר שאנחנו אוכלים.

 

גיל הורסקי (Gil Horsky): "גל החדשנות הגיע לענף המזון"
גיל הורסקי (Gil Horsky): "גל החדשנות הגיע לענף המזון" צילום: באדיבות מרכז פרס לחדשנות

 

החידושים בטכנולוגיות תעשיית המזון

אחרי שנים של קרטוע מאחור, נראה שגל החדשנות הגיע לענף המזון. חידושים אלה מוטמעים היום בכל שרשרת האספקה מהשלב הראשון ועד לתוצר הסופי. לפי גיל הורסקי, השינוי המהותי ביותר, והקל ביותר להכלה מבחינת הצרכנים, זה השקיפות שהטכנולוגיה מאפשרת, הן מבחינת הערכים התזונתיים של המוצרים, והן מבחינת תהליך הייצור.

 

הורסקי מוסיף כמו כן, שהיום לא רק שהדרישות של הצרכנים משתנות, אלא גם המודעות של הצריכה משתנה. "היום צרכנים הרבה יותר מודעים לעניין הערכים התזונתיים וההשפעה של אלה על הבריאות הכללית, ולכן הם דורשים איכות וייצור, אשר עומדים בקריטריונים החדשים", ציין הורסקי.

 

הורסקי הוסיף כי תחום הפוד-טק, מאפשר לתעשיית המזון לעמוד באותם התנאים, וכמו כן תחום זה מאפשר פיתוח של מוצרים אשר משופרים מבחינה אקולוגית, ומפחיתים את כמות הפסולת הנוצרת בסוף הצריכה.

 

התחזית של גיל הורסקי - עידן ההשכלה והסטארטאפים

גיל הורסקי (Gil Horsky) , הוא מנהל השיווק והחדשנות של חברת מונדליז (Mondelēz), אשר נימנת כאחד מתאגידי המזון הגדולים בעולם. הורסקי נחשב למומחה בינלאומי לשיווק וחדשנות בשוק מוצרי הצריכה, וניתן לראותו מרצה בעשרות כנסים והרצאות בארץ ובעולם.

 

"תעשיית המזון עוברת שינוי מהותי. עד היום הפיתוח והמחקר נעשו במעבדות פנימיות בלבד. היום חברות מבינות שעתיד התחום טמון בהשקעות בסטארטאפים ומיזמים חדשים אשר משלבים טכנולוגיות חדשות. ניתן לראות היום מומחים מתחומים רבים, כגון: בריאות, רפואה, גנטיקה, בינה מלאכותית, ביג- דאטה ועוד, משתלבים בתעשיית המזון ומשפרים אותה", כך לפי גיל הורסקי בוועידת ראש הממשלה לחדשנות.

 

גיל הורסקי (Gil Horsky): "עתיד התחום טמון בהשקעות בסטארטאפים"
גיל הורסקי (Gil Horsky): "עתיד התחום טמון בהשקעות בסטארטאפים" צילום: באדיבות מרכז פרס לחדשנות

 

אנשי הפוד-טק של המחר

הורסקי הוסיף כי תחום הפוד-טק ימשיך לגדול באופן מהיר בשנים הקרובות, ולפיכך, יכול להעניק הזדמנויות עתידיות לסטודנטים בוגרים מתחומי המזון והטכנולוגיה. הבשורה האמיתית לפי הורסקי, היא עבור סטארטאפים בתחום הפוד-טק, אשר יכולים להזניק את עצמן בהשקעה לא גדולה, ולהשיק את המוצרים במהירות מהירה יחסית.

 

בהמשך לנושא הפיתוח האנושי והטכנולוגי סביב הפוד-טק, התייחס הורסקי לאזור הגליל ולפוטנציאל הצמיחה שלו: "באזור הגליל קיימת קרקע יציבה להכשרת אקדמאים ולפיתוח מחקר המזון על ידי מכון חדשני שצפוי להיבנות במכללה האקדמית תל חי. מסלול הלימודים במדעי המזון הוא הזדמנות מצוינת עבור אותם צעירים להתנסות בעולם המזון, לצבור ניסיון תעסוקתי ולהשתלב בו עם סיום התואר.

 

 
זהו ערוץ פרסומי והידיעות הינן באחריות המפרסמים בלבד. לכלכליסט אין אחריות על תוכן הידיעות המפורסמות