$
מחפשי עבודה

סקר: 85% מהעובדים הצעירים שוקלים שינוי קריירה

50% מהעובדים בגילאי 25 עד 35 שוקלים בחיוב קריירה חדשה ו-35% השיבו כי הם חושבים על כך, אך לא בטווח המיידי. "כמעט כולם עוסקים בזה או חושבים על זה, מה שמוכיח שהדור מאוד השתנה"

מעין מנלה 14:0704.11.18

85% מהעובדים הצעירים בגילאי 26 עד 35 שוקלים שינוי קריירה. מעל 50% השיבו שהם שוקלים בחיוב שינוי קריירה, עוד כ-35% השיבו כי הם חושבים על כך אך לא בטווח המיידי ו-14% בלבד השיבו "לא כרגע", כך עולה מסקר שנערך על ידי חברת הסטארט-אפ הישראלית Jolt. 

לצד זה, הסקר מראה כי למעלה מ-50% מהשכירים ומחפשי העבודה שאינם בהייטק הביעו רצון להשתלב בתעשייה.

 

"חשבתי שיש כמה אנשים שלא מרוצים בקריירה שלהם והם מיעוט אבל הסקר שעשינו מגלה שהדבר הזה הרבה יותר מאסיבי. כמעט כולם או עוסקים בזה, או חושבים על זה, או מבינים שיחשבו על זה עוד מעט - זה משהו שמוכיח שהדור מאוד השתנה", אומר ליאור פרנקל, שותף ו-CPO ב-Jolt, שמקימה רשת לימודים בה מועברים תכנים המיועדים למי שמעוניינים לרכוש מיומנויות שחיוניות להמשך ניהול הקריירה.

 

אגב, זה לא נכון רק לדור הצעיר אלא גם לעובדים מבוגרים יותר, ואולי להם אף ביתר שאת מכיוון שהם חשים את התמורות בשוק העבודה באופן יותר אישי. פרנקל מסביר מה בעולם העבודה הנוכחי מוליד לדעתו נתונים קיצוניים כאלה. לדבריו, עבודה היום היא לא אך ורק לצורך הישרדות - להשיג גג ומזון. רמת החיים היום גבוהה בהרבה מלפני 30 או 50 או 100 שנה, ולכן עלינו בפירמידה למקום בו אנחנו מחפשים שייכות, כבוד והערכה, ומימוש עצמי. עובדים רוצים להיות גאים בעבודה שלהם ולהרגיש שמממשים את עצמם, שמאמינים במטרות של החברה, ולא רק מחתימים כרטיס. אלה רוצים להרגיש ש מתפתחים מקצועית וניהולית ולא פחות חשוב - שיהיה להם מעניין - הצעירים היום מרשים לעצמם לומר זאת בקול רם.

ליאור פרנקל, שותף ב-Jolt ליאור פרנקל, שותף ב-Jolt צילום: עמית שעל

 

ועדיין - רוב מקומות העבודה חיים ב״עולם הישן״ - בו העובד הוא כלי שצריך לספק רווח לחברה ובעליה; הרצונות שלו הם עניין שולי שעלול להפריע להתקדמות החברה; חשיבות ההתפתחות שלו במקום העבודה היא בד״כ בכלל לא על הפרק, וכשהיא כן - היא יותר כזו ״על הנייר״ מאשר בפועל. ולכן קיים פער אדיר - העובדים רוצים מימוש עצמי, סביבת עבודה נעימה, בוס שמכבד אותם, אבל מקום העבודה לא מספק זאת.

 

הגורם השני הוא חיצוני - העולם משתנה במהירות מטורפת, הטכנולוגיה מאיימת על מקומות עבודה רבים, מקצועות חדשים מומצאים, וישנים הולכים ודועכים. האנשים מרגישים את זה, ולכן יש תחושת אי-יציבות כמעט אצל כולנו - גם מבוגרים יותר: איפה אהיה בעוד חמש שנים? האם אצליח להישאר רלוונטי? האם הצעירים יחליפו אותי? לכן, גם הייטקיסטים נמצאים כל הזמן במחשבות על שינוי או ״שדרוג״ הקריירה שלהם. איך אוכל להתברג לחברה עוד יותר מעניינת? שאוכל להתפתח בה עוד יותר?

 

גורם נוסף קשור למימד סוציולוגי - והוא הרשתות החברתיות. אלו מגבירות מחד את השקיפות (מה אחרים עושים בעבודה? מה הבוס עשה לי? מה קורה לי בחברה?), ומאידך את תחושת ה-FOMO (למה העבודה שלו מעניינת ושלי משעממת? למה היא מרוויחה ככה בהייטק ואני גרושים בהוראה?)

 

השינויים של שוק העבודה שלפני 10 שנים רק דיברו עליהם אפשר כבר ממש לראות אותם. עובדים בבנק רואים שמפטרים טלרים, שהבנק הדיגיטלי מחליף אותם. אנשים ששוכרים דירות בתל אביב יתלוננו על Airbnb ונהגי מוניות על גט טקסי. "אנשים שואלים את עצמם אם הם יהיו רלוונטיים בעוד חמש שנים", אומר פרנקל. לכן כמעט כולם חושבים על שינוי קריירה ומבינים שכדי להישאר רלוונטיים בשוק העבודה צריך להמשיך ללמוד ולהתעדכן כל הזמן.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x