$
שוק ההון

בלעדי לכלכליסט

מיליארדר שוויצרי רוצה את גינדי TLV

ל"כלכליסט" נודע כי המיליארדר היהודי שוויצרי אברהם בן דוד אוחיון, שמחזיק ב־19% ממניות ישראל קנדה של ברק רוזן ואסי טוכמאייר ששוויין עומד על 170 מיליון שקל, מציע לרכוש את גינדי קפיטל של האחים מנור וכפיר גינדי תמורת 360 מיליון שקל.

אורן פרוינד ודותן לוי 07:0622.05.18

פתח של תקווה לגינדי קפיטל של האחים מנור וכפיר גינדי. ל"כלכליסט" נודע כי המיליארדר היהודי שוויצרי אברהם בן דוד אוחיון, שמחזיק ב־19% ממניות ישראל קנדה של ברק רוזן ואסי טוכמאייר ששוויין עומד על 170 מיליון שקל, מציע לרכוש את גינדי קפיטל שבבעלות האחים תמורת 360 מיליון שקל.

 

מחר (ד') צפוי מנור גינדי לנסוע לשוויץ לפגישה עם בן דוד אוחיון לאחר שכבר פגש אותו בישראל, ואם ולא יצוצו הפתעות, הם יסכמו את פרטי העסקה לקראת חתימה. איש העסקים היהודי שוויצרי המיוצג בישראל על ידי איציק דהן הגיע כמה פעמים בתקופה האחרונה לישראל, סייר בקניון גינדי TLV ונפגש עם מנור גינדי ואנשיו. גורם נוסף שמתווך בעסקה הוא חבר הכנסת לשעבר רפי אלול.

 

 

גינדי קפיטל היא הבעלים (100%) של גינדי השקעות שהאג"ח שלה נסחרות בתל אביב, והנכסים העיקריים שלה הם קניון TLV Fashion הכושל בתל אביב ושלב א' של פרויקט המגורים הסמוך לקניון. חברה נוספת שבבעלות (100%) גינדי קפיטל היא גינדי ייזום שבבעלותה פרויקטים של פינוי בינוי ברמת השרון וחדרה. בנוסף, לגינדי ייזום יש קרקעות ברומניה שעליהן היא כבר החלה בהקמת פרויקטים של מאות דירות למגורים, שנועדו למכירה בשנתיים הקרובות, וחניון בתל אביב. עם השלמת העסקה מנור וכפיר גינדי יישארו רק עם האחזקה הפרטית שלהם במגדלי המגורים TLV.

 

אברהם בן דוד אוחיון אברהם בן דוד אוחיון צילום: יוטיוב

 

 

הפרדת כוחות

מנור גינדי, אורי לוי, אייל פרידמן וכפיר גינדי, שהם בניו וחתניו של משה גינדי, מעוניינים למכור את החברה הפרטית שלהם בעיקר כדי להיפטר מהאחזקה בקניון הכושל TLV. הקניון מוחזק (50%) על ידי רבוע נדל"ן מקבוצת אלון שבשליטת מוטי בן־משה. שאר האחזקות בקניון נמצאות בידיהן של גינדי השקעות (25%) ושל חברה פרטית של אביהם משה ואחיו יגאל גינדי (25%).

 

מתוקף אחזקותיו בקניון למוטי בן־משה ישנה זכות סירוב לרכישת הקניון, והוא אף ניהל מו"מ לרכוש את חלקה של גינדי השקעות בקניון. אלא שההצעה של בן־משה היתה נמוכה, ובגינדי החליטו לא להתפשר ולקפוץ מעל משוכת זכות הסירוב ולמכור את החברה־האם. במקרה שכזה בן־משה לא יוכל להפעיל את זכות הסירוב שלו. מעבר לרצון להיפטר מהאחזקה בקניון, המכירה הזו מגיעה מתוך רצון של השותפים להפריד כוחות עקב חילוקי דעות שהתגלעו ביניהם.

 

קניון TLV Fashion הושק במרץ 2017 בהשקה רכה. החברות השותפות בו השקיעו 1.5 מיליארד שקל בהקמתו, אך מיד עם ההשקה השוכרים בקניון דיווחו על פדיונות אפסיים והתלוננו בכלי התקשורת על תנועה דלה של מבקרים. בהנהלת גינדי השקעות מיהרו לנסות להשקיט את הרוחות והודיעו לשוכרים כי יוותרו על שכר הדירה הקבוע בחודשים יוני־אוגוסט 2017 ויגבו רק חלק מהמחזור. מספטמבר 2017 חזרה הנהלת הקניון לגבות שכר דירה בהתאם לחוזים המקוריים. מאז הפתיחה ועד סוף ספטמבר 2017 הפסיד הקניון כ־70 מיליון שקל. לבד מהצרות בקניון, גינדי השקעות סבלה בשנים האחרונות מאירועים שהכבידו על העסקים שלה ועל שמה בשוק, שהבולט בהם היה אירוע נפילת המרפסת בחדרה, בפרויקט שיזמה ונבנה על ידי הקבלן אורתם סהר.

 

קניון גינדי קניון גינדי צילום: טל שחר

 

גינדי פרעו את החוב

מצבה של גינדי השקעות, בעיקר על רקע החריקות בקניון, הוביל אותה לקשיי נזילות ולבסוף להעמדת החברה ונכסיה למכירה. עם זאת, בחודשים האחרונים ביצעו בחברה כמה מהלכים שנועדו לפרוע את חובותיה כלפי בעלי האג"ח ולבסוף למחוק את החברה מהמסחר בבורסה. בפברואר השנה הפקידה גינדי השקעות בחשבון נאמנות 50 מיליון שקל שהוזרמו ממשפחת גינדי ונועדו לתשלום עבור המחזיקים. סכום זה מצטרף להזרמה נוספת שביצעו הבעלים בהיקף של 30 מיליון שקל באוגוסט־ספטמבר 2017. יחד עם סכום של כ־20 מיליון שקל שנותרו מהלוואה שנטלו מבית ההשקעות ילין לפידות, פרעו גינדי את החוב למחזיקי האג"ח במלואו, וכעת צפויה החברה להימחק מהבורסה.

 

מהאחים גינדי נמסר בתגובה: "אנו מנהלים מו"מ עם כמה גורמים. כשמשהו יבשיל נדווח על כך".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x