$
חיים בריאים

מחקר: אמבטיה חמה וסאונה ללא סיכון גם לנשים בהריון

מחקר של אוניברסיטת סידני יוצא נגד ההנחה הרווחת וטוען: נשים הרות יכולות לרחוץ באמבטיה חמה או לשהות בסאונה ללא חשש מגרימת נזק לעובר

רונן ניב 09:1824.04.18

בשיתוף מערכת זירת הבריאות

 

נשים בהריון יכולות ליהנות מטבילה באמבטיה חמה או משהייה בסאונה מבלי שייגרם נזק לעובר שבבטנן, כך טוען מחקר חדש שנערך באוניברסיטת סידני, אוסטרליה.

 

כיום הייעוץ הבריאותי הרווח בכל הקשור לנשים הרות הוא להימנע מכל שהייה ממושכת במים חמים בשל החשש להעלאת טמפרטורת הליבה מעל ל־39 מעלות. כך למשל, המכללה המלכותית של מיילדות וגניקולוגים היושבת בלונדון, אנגליה, מזהירה נשים הרות להימנע לא רק מרחיצה באמבט חם אלא גם משהייה בסאונה או טבילה בג'קוזי.

 

בהקשר הזה חשוב גם להזכיר גם את השתרשותם של אגדות עתיקות יומין שגרסו כי טבילה באמבטיה חמה ושתיית ג'ין מסייעים להיפטר מהריונות בלתי רצויים.

 צילום: Pixabay / solskin

 

אור ירוק לפעילות אירובית בזמן הריון

המחקר החדש של אוניברסיטת סידני - המאגד 12 מחקרים שבהם השתתפו 347 נשים - מצא כי שהייה בסאונה, פעילות גופנית או טבילה באמבטיה חמה, לא מעלות באופן מסוכן את טמפרטורת הגוף. לפי המחקר אף לא אישה אחת מבין המשתתפות, חרגה ממגבלת טמפרטורת הליבה המומלצת.

 

במאמר שפורסם במגזין הבריטי לרפואת ספורט "British Journal Of Sports Medicine", מציין ד"ר אולי ג'יי, מאוניברסיטת סידני: "הנחיות בריאותיות לנשים בהריון קובעות אמנם פה אחד כי אין לטבול במים חמים או בסאונה בשל הסיכון המוגבר להיפרתרמיה (חום יתר) וההשפעה המסוכנת על התפתחות העובר. יחד עם זאת, המחקר שלנו הצביע על כך שהסיכון הוא נמוך".

 

אוניברסיטת סידני אוניברסיטת סידני צילום: Pixabay / wildenmercurial

 

בהתבסס על תוצאות המחקר, מציין צוות החוקרים כי נשים הרות יכולות לעסוק בבטחה לפרק זמן של עד 35 דקות בתרגול אירובי בעוצמה גבוהה בטמפרטורה של עד 25 מעלות. עבור נשים הרות, מציין צוות המחקר, בטוחה גם ההשתתפות בתרגול אירובי במים בטמפרטורת מים הנעה בין 33-28 מעלות לפרק זמן של 45 דקות. נוסף על כך, לפי המחקר מותר לנשים הרות ליהנות מטבילה באמבטיות חמות עד 40 מעלות או משהייה לפרק זמן של 20 דקות בסאונה (הן יבשה והן רטובה), עד 70 מעלות ולחות של 15 אחוז – וזאת ללא קשר לשלב ההריון.

 

לדברי צוות החוקרים, נדרשים עוד מחקרים נוספים על מנת להגדיר חשיפה בטוחה ולתחום גבולות סביבתיים לפעילות גופנית של נשים הרות באקלים חם יותר, אך התוצאות הנוכחיות מציעות כי הסיכון הוא נמוך.

 

הכתבה תורגמה מאתר: www.telegraph.co.uk

 

לכתבות נוספות היכנסו אל זירת הבריאות >>

x