$
מידע רפואי

רכשתם ביטוח תאונות אישיות? שימו לב מה מכרו לכם

בפניות לרשות שוק ההון הלינו מבוטחים כי חברות הביטוח מכרו להם פוליסת תאונות אישיות מבלי שהיו מודעים לכך. הוראות חדשות עתידות להפוך את ההליך לשקוף יותר

אסף מיכאלי 09:5923.03.18

בשיתוף רשות שוק ההון

 

"שלום יואב, מדברת רחל. אני מתקשרת מטעם חברת הביטוח שלך כדי לעדכן שאנו משדרגים את הכיסוי הביטוחי לכל המבוטחים שלנו. במסגרת בחינה שביצענו לכל הלקוחות, עלה שיש לך חוסר ביטוחי במקרה של תאונת עבודה או דרכים, חלילה, ולכן מעכשיו יהיה לך כיסוי מלא. בוא נעבור רק על הפרטים שלך אצלנו כדי לוודא שהכל עדיין מעודכן".

 

אם גם אתם קיבלתם שיחת טלפון בנוסח דומה מנציג חברת ביטוח שניסה למכור לכם ביטוח תאונות אישיות, אתם לא לבד. חברות הביטוח משקיעות מאמצי שיווק אדירים ומעסיקות באופן ישיר, או באמצעות סוכנויות ביטוח, מוקדנים שמבצעים מיליוני שיחות שיווק ומצליחים למכור מאות אלפי פוליסות בכל שנה.

 

ביטוח תאונות אישיות מעניק פיצוי בסכום קבוע בגין פגיעה למבוטח כתוצאה מתאונה. בדרך כלל, המבוטח או המוטבים בפוליסה יהיו זכאים לפיצוי אם התאונה גרמה למוות, נכות, שברים, כוויות, מצב סיעודי, אי כושר עבודה ועוד - והכל בהתאם לתנאי המוצר שנרכש. חשוב להדגיש שכל הנזקים שפורטו יכוסו רק אם הם נגרמו באופן ישיר מתאונה, כהגדרתה בפוליסה. כלומר יש אפשרות שהמבוטח יהיה בטוח שמגיע לו פיצוי, אך התאונה אינה עומדת בהגדרה הקיימת בפוליסה.

 

 

אסף מיכאלי, סגן בכיר לממונה על שוק ההון אסף מיכאלי, סגן בכיר לממונה על שוק ההון צילום: לע"מ

 

ברשות שוק ההון התקבלו פניות ממבוטחים רבים שהלינו כי אינם מודעים לכך שחברת הביטוח מכרה להם פוליסת תאונות אישיות. צירופו של אדם לביטוח חייב להתבצע במקצועיות ובאופן הראוי והשקוף ביותר, תוך העברת כל המידע הרלוונטי למבוטח, באופן שיוכל לקבל החלטה מושכלת בבואו לרכוש ביטוח. בירור הפניות העלה שבמקרים רבים שיחות המכירה לא היו ברורות ולעיתים אף מטעות. כך למשל, נציג המכירות מציין שהמבוטח זכאי ל"הטבה" או שהוא "זקוק להשלמה לתיק הביטוחי" ולא מסביר באופן ברור שמטרתה של השיחה היא בעצם מכירת פוליסת תאונות אישיות חדשה.

 

מבדיקות שערכה רשות שוק ההון עלו מקרים בהם חברות ביטוח ניצלו את העובדה שברשותן אמצעי גבייה של המבוטח (זאת מכיוון שהוא לקוח החברה), במטרה למכור לו ביטוח חדש מבלי שהבין זאת. אנחנו ברשות שוק ההון מתייחסים לתופעה זו בחומרה. לכן, חייבנו את חברות הביטוח לפנות למבוטחים שצורפו לביטוח תאונות אישיות באמצעות מוקדים שנמצאו בהם חריגות באופן מכירת הביטוח, ולוודא כי הם מודעים לביטוח. בנוסף, במהלך 2018 תיושם הוראה לפיה חברות הביטוח יידרשו לשלוח מסרונים חודשיים למבוטחים בביטוח תאונות אישיות המיידעים אותם בדבר היותם מבוטחים בביטוח תאונות אישיות תוך פירוט התשלום החודשי.

 

על מנת לוודא כי הליך הצירוף לביטוח ייעשה באופן ראוי, פרסמנו הוראות הקובעות כי בתחילת השיחה על הנציג להציג את מטרת השיחה כמכירה, לתת הסבר על הכיסוי הביטוחי ולפרט אודות התשלום, תקופת הכיסוי ומה הם המקרים שאינם מכוסים במסגרת הביטוח. חברת הביטוח נדרשת גם לבקש בכל הליך צירוף את פרטי כרטיס האשראי של המבוטח ולא להסתמך על הפרטים הקיימים בחברה.

 

אם לדעתכם נמכר לכם ביטוח באופן לקוי, באפשרותכם לדרוש מחברת הביטוח להאזין לשיחת הצירוף. אם השיחה לא ברורה או שחברת הביטוח לא עמדה בהוראות רשות שוק ההון, מגיע לכם לדרוש את ביטול הפוליסה ובמקרים מסוימים אף את השבת הפרמיות שכבר שולמו. במקרים שבהם מתגלה מחלוקת בין המבוטח לחברה, באפשרותכם לפנות אלינו לבירור התלונה באתר רשות שוק ההון.

 

לכתבות נוספות היכנסו אל זירת הבריאות >>

x