עשבי הבר העונתיים הם מרכיב מרענן במטבח החורף הישראלי
חוביזה, מלוחייה, עכוב, לשון הפר, עולש או תרד בר. הגשמים הראשונים סוף סוף מאחורינו, ואחריהם גדלים ברחבי הארץ עשבי בר עונתיים שצובעים את האוכל החורפי בטעם מקומי
08:20
14.01.18

מרק מלוחייה עם דגים. 68-88 שקל (תלוי בסוג הדג) Fishop, שרונה מרקט תל אביבצילום: יעל האן

סרסואלה - תבשיל פירות ים ברוטב חמאה ולימונית עם שומר בר. 115 שקל. אדלינה, קיבוץ כבריצילום: יעל האן

עולש חלוט עם עשבי תיבול ושמן זית, לצד עגבניות שרי ולימון. 42 שקל. כיתאבון, אל בישארה 50 נצרתצילום: מחמוד עטייה

פילה דג ים על תבשיל פריקה, עולש בר, הריסה ולימון כבוש. 118 שקל. אלמרסא, נמל הדייגים, עכו העתיקהצילום: יעל האן

קציצות חוביזה עם חזה אווז מעושן על קרם פיסטוק ירוק. 56 שקל. מאפו, מאפו 9 תל אביבצילום: אריק לופו

שרימפס על הפלאנצ'ה עם מלוחייה או עכוב. 110 שקל. אל באבור, אום אל פאחם ויקנעם עילית (מרכז מסחרי כוכב)צילום: אנטולי מיכאלו

טורטליני ממולאים עלי חוביזה וגבינת ריקוטה, ברוטב שמן זית ושום ירוק. 58 שקל. הלנה, נמל קיסריהצילום: רויטל דקל


