$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

לבייב ובן־משה מחוץ למכרז על אפריקה

בעל השליטה באפריקה ישראל ושותפו למירוץ לרכישתה מחדש לא עלו לשלב הבא, לאחר שסירבו לשפר את הצעתם. הם עשויים לנסות להשתלב בשלב מאוחר יותר — כשייוודע מי מסתמן כזוכה

גולן חזני 06:5802.02.17

ארבע מתמודדות העפילו לשלב הבא במכרז למכירת אפריקה ישראל. ל"כלכליסט" נודע כי לב לבייב ומוטי בן־משה אינם ברביעייה, לאחר שלא שיפרו את הצעתם המקורית. נציגות מחזיקי האג"ח הודיעה ללבייב: "אם לא תשפר את ההצעה, לא נדון בה — בטח שלא בשלב זה", אך לבייב החליט לא לשפרה.

 

ההצעה של לבייב רק במקום 7–6

לדברי גורם מקורב לנציגות, ההצעה של לבייב מתברגת רק למקום שישי או שביעי ברשימה, אך טכנית הוא יכול להגיש הצעה משופרת בדקה התשעים, בעוד חודש, ולזכות. בקרב הנציגות מעריכים שהוא ממתין לעיתוי הזה, ועדיין לא פרש מהמירוץ. נכון להיום לבייב ובן־משה הם היחידים שהגישו הצעה מחייבת לרכישת אפריקה, שאיננה מותנית בבדיקות נאותות.

 

ארבע הקבוצות שעלו הן קרן לונסטאר, גלובל וורת' היוונית, שהובילה את שלב ההצעות המקדמיות, קרן ברוש וקרן פטרון (Patron) מלונדון — שהצטרפה ברגע האחרון למכרז. כל ההצעות הן ל־100% מהמניות ונעות סביב 2–2.2 מיליארד שקל לחברה, שחובה למחזיקי האג"ח הוא 2.8 מיליארד שקל.

 

המטרה: למכור את החברה בשלמותה

בנוסף העפילו שלוש קבוצות למכרז על רכישת דניה סיבוס, החברה־הבת שמחזיקה גם בשליטה על אפריקה מגורים. השלוש הן אוורברייט (Everbright) הסינית, חברת חג'ג' הבורסאית וקבוצת משקיעים בראשות בעל השליטה בחברת אאורה יעקב אטרקצ'י. בהצעות בעבור דניה סיבוס יהיה דיון פורמלי בלבד, שכן מטרת הנציגות היא למכור את השליטה בחברה כולה. רק במקרה של תקלה בלתי צפויה תימכר השליטה בדניה ואפריקה מגורים בנפרד.

 

 

לב לבייב ומוטי בן משה לב לבייב ומוטי בן משה צילום: אוראל כהן

 

הקבוצות שעלו שלב יקבלו כניסה לחדרי המידע ויחלו בבדיקות נאותות במשך 30 יום בחברת המטה ובחברות־הבנות. בסיום התקופה הן יגישו הצעות מחייבות לרכישת החברה. מחוץ למכרז נותרו האחים סיידוף מלוס אנג'לס, גד זאבי, ווסטפורט קפיטל וקרן הנדל"ן של מורגן סטנלי שסירבה לשפר הצעתה.

 

למעשה, יכול כל אחד מהמתמודדים שנשרו להגיש הצעה מחייבת בחודש הקרוב, אבל הסיכוי לכך אפסי, מאחר שהנושרים אינם מקבלים גישה לחדרי המידע. אם לא הסכימו לשפר עד עתה את הצעותיהם, אין סיבה שיעשו זאת בלי הנתונים המהותיים שיקבלו מתחריהם שכן עלו שלב. אולם, בימים הקרובים עשויה מציעה נוספת אחת לפחות לשפר את הצעתה ולהעפיל לשלב הגמר.

 

מבחינת המתמודדות שעלו לשלב הבא, קרן ברוש התבקשה להעביר מכתב עם אינדיקציות לגבי יכולתה לעמוד בסכום שננקב בהצעה שהגישה. הקרן בהנהלת אמיר אפרתי הגישה הצעה בהיקף של 1.5 מיליארד שקל במזומן ואג"ח חדשות של עד 400 מיליון שקל שיינתנו מחברה חדשה שלתוכה ייצקו את הפעילות של אפריקה מגורים. חברי הנציגות ביקשו לדעת איך ברוש, שגייסה 500–600 מיליון שקל, יכולה לעמוד בתשלום כזה, ונענו כי חלק מהמשקיעים שלה יצטרפו כמשקיעים חיצוניים מעבר להשקעתם בקרן.

 

המתמודדות על רכישת אפריקה ישראל המתמודדות על רכישת אפריקה ישראל

 

גם לקרן היוונית גלובל וורת', המנוהלת בידי יואניס פאפאלקס, אין בקופתה את הסכום שהציעה במזומן עבור החברה, 1.5 מיליארד שקל, אלא 1.3 מיליארד שקל בלבד, אולם היא מתכוונת לגייס את היתרה ממשקיעים שלה כמו קרן יורק. בנוסף מציעה הקרן חלק מתמורת המכירה של אפריקה מגורים ודניה סיבוס ואפריקה תעשיות. עם בעלי המניות בקרן, שנסחרת בבורסת המשנה בלונדון לפי שווי של 560 מיליון יורו, נמנים אייל עופר ושלמה טיסה בעל השליטה בקבוצת ההנדסה וילאר.

לונסטאר היא המתמודדת הגדולה ביותר ומנהלת נכסים בהיקף של 70 מיליארד דולר. הקרן מחזיקה בחברת GTC, הפעילה בנדל"ן במזרח אירופה, אשר אותה רכשה מקרדן הישראלית. הקרן מעוניינת למזג את GTC עם אפי אירופה, החברה־הנכדה של אפריקה ישראל.

 

קרן פטרון, שמנהלת 10 מיליארד יורו, הוקמה ומנוהלת בידי קית' ברסלאואר (Keith Breslauer). הקרן מנהלת נדל"ן מניב בעיקר במזרח אירופה, והיא אחת השחקניות הגדולות ברומניה ופולין.

 

המגעים להסדר בין אפריקה ישראל למחזיקי האג"ח שלה מתקיימים מאז מאי 2015. במהלך המו"מ רכש לבייב בצעד ביניים את אפי פיתוח מידי החברה־האם תמורת 550 מיליון שקל, ושמר לעצמו בצעד זה את הפעילות ברוסיה.

 

נציגות מחזיקי האג"ח מורכבת מנציגי פסגות, קרן DK, מנורה וקלירמרק. את הליך המכירה מוביל בנק ההשקעות אפשטיין קפיטל וההליך מנוהל על ידי ניר אפשטיין ואמיר צ'צ'יק.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x