$
אוכל

מסעדה זמנית למוזמנים בלבד

דייויד פרנקל, השף של פרונטו, פותח מיזם פופ־אפ קיצי על הגג של אלון קסטיאל בנמל יפו. הסועדים, שמשתייכים למעגל חברתי סגור, ישלמו כ־300 שקל לארוחה

גלי וולוצקי 10:0717.05.12

דיוויד פרנקל, שף מסעדת פרונטו בשנה האחרונה, יפתח בסוף החודש את סוספנסה (בתרגום חופשי מלטינית: לא קבוע), מיזם פופ־אפ קולינרי עם אלון קסטיאל, אסף דוקטור (מבעלי הקרפצ'ו בר ושיפודיית האחים) ואיש הברים אבי קאשי. המיזם יפעל בסגנון הנפוץ בחו"ל: מסעדה המפיקה ארוחות בתאריכים

מסוימים למשך חודשים ספורים.

 

הארוחות יתקיימו למוזמנים בלבד על גג האירועים של קסטיאל בנמל יפו. כל ארוחה תציג קונספט קולינרי שונה, עם עיצוב ומוזיקה בהתאם. ההתקשרות עם קהל היעד תיעשה, לדברי פרנקל, באמצעות אימיילים ורשתות חברתיות. "בשלב הראשון נזמין אנשים שאנחנו מכירים, והם יוכלו לצרף חברים, שאוטומטית ייכנסו לרשימות שלנו, וכן הלאה. זה לא נעשה מתוך סנוביות, אלא מתוך רצון לווסת את כמות הסועדים בהתחלה וליצור סינון טבעי. אנחנו לא מכוונים לאנשים שמחפשים איפה לראות ולהיראות, אלא לכאלה שמעוניינים באמת בחוויה קולינרית שונה".

 

ההשקעה בכל אירוע תהיה גדולה, אומר פרנקל. "נמציא את עצמנו מחדש בכל ארוחה", והמחירים יהיו בהתאם: "אני משער שארוחה תעלה 300 שקל לסועד ויותר, ויהיו ארבעה־חמישה אירועים כאלה הקיץ", הוא אומר.

 

במקביל לפעילותו במיזם החדש נכנס פרנקל לשותפות בפרונטו, עם אחיו דניאל פרנקל העובד במסעדה כשמונה שנים, כמלצר ומנהל משמרת. מנהל המסעדה ושותפו של רפי אדר, עופר זמיר, עזב לפני כמה חודשים, ודניאל פרנקל ממלא את מקומו.

 

לפני כחודש סגרה פרונטו את המעדנייה שפתחה סמוך למסעדה לפני פחות משנה. פרנקל מסביר את הסגירה בתחרות הקשה שנוצרה לאחר פתיחת הדליקטסן של רותי ומתי ברודו.

 

“אנחנו החזקנו מוצרי פרימיום איטלקיים", הוא אומר, "אבל בדליקטסן, במרחק כמה מאות מטרים מאיתנו, מכרו נקניקים הרבה יותר בזול. היה הבדל באיכות, אבל הקהל הישראלי לא מכיר לעומק את ההבדלים ברמות של המוצרים מאיטליה. זה גזל מאיתנו הרבה אנרגיה, והעדפנו להתמקד במסעדה. חשוב לי להמשיך לפתח את פרונטו".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x