• תפריט
הפסקה לעסקית

סיכון־סיכוי

יפו־תל אביב היא הימור מצד חיים כהן, שחזר לסירים אחרי שהיה שנים שף טלוויזיה וקונצנזוס לאומי. העסקית פה לא זולה, אך מוכיחה שלא אבד לו המגע

גלי וולוצקי 09:5016.01.12

מסעדת יפו־תל אביב היא כנראה המסעדה המסקרנת ביותר שנפתחה לאחרונה. השף חיים כהן, בצעד שאפשר להגדירו נועז או מטופש באותה מידה, הניח בצד שנים של אהדה ציבורית והחליט להעמיד את עצמו מחדש לשיפוט הקהל, כשפתח שוב מסעדה, לראשונה מאז סגר את קרן המיתולוגית.

 

המסעדה מושקעת מאוד, ומציעה לסועדים בילוי בבר, בחלל המרכזי או בבר הצופה למטבח הפתוח. אחרי לא מעט התלבטויות בחרנו בבר האלכוהול שמציע חוויה פחות פורמלית וגם תצפית מושלמת לרחוב יגאל אלון, שנראה אטרקטיבי במיוחד במזג אוויר סוער.

 

התפריט העסקי שרק נחנך מציע במחיר המנה העיקרית גם מנה ראשונה. בשעה 12:30 המסעדה החלה להתמלא בקהל לא צעיר במיוחד ולא עני במיוחד, ואנחנו התחלנו בפוקצ'ה מצוינת שנאפתה בטאבון הענק הניצב בכניסה למסעדה והוגשה עם עגבניות שרי צהובות צלויות. המנה הראשונה הבהירה מיד שכהן לא איבד מאומה מהיכולת שלו להוביל את המטבח הישראלי: סשימי אינטיאס התגלה כפיתוח על מנת הקרפצ'ו דלעת שרקח בעבר עבור מסעדת דקא. כאן, נתחי האינטיאס הונחו על פרוסות דקיקות של דלעת כבושה קלות וגרעיני דלעת, ותובלו בטבעות זעירות של פלפל חריף, מוסטדרו מתקתק (חרדל עם פירות מבושלים) ונבטי חמנייה. זו היתה מנה יפהפייה, שהציגה שילוב נועז של טעמים שעבד מצוין.

 

עוד ראשונה היתה מסורתית יותר: ברוסקטה עבה מחלה הנאפית במקום נמרחה בשמנת חמוצה וכוסתה בשפע קוביות הרינג משובח, קוביות בצל סגול ופרוסות עגבנייה. כאן דווקא הביצוע המשובח של מנה, שהיא טרנד תל־אביבי, הוא שעשה אותה לכה מענגת.

 

סשימי אינטיאס. נתחי דג על פרוסות דקיקות של דלעת כבושה סשימי אינטיאס. נתחי דג על פרוסות דקיקות של דלעת כבושה צילום: אלה סברדלוב קרן

 

גם בעיקריות הלכנו על מנה אחת מבית מדרשו של כהן ומנה נוספת מהאגף המסורתי. מסבחה קלמרי (95 שקל) היא מנה שמלווה אותו שנים. כאן היא הוכנה מחומוס טרי, טבעות קלמרי טרי ורסק פלפלים חריפים. עגבניות ושומר צלויים הקפיצו אותה, אבל עוד קצת לימון וחריף קצת יותר משכנע היו הופכים אותה למושלמת.

 

מזג האוויר הסוער דרש מנת לחי עגל (125 שקל), שהוגשה באורח קלאסי עם ירקות שורש ועם טוויסט קטן - גריסים שהחליפו את הפירה המסורתי. המנה היתה כל מה שתבשיל חורפי אמור להיות: טעימה, עשירה ומספקת.

 

יפו־תל אביב מרוויחה את הבאזז שהיא מעוררת בכבוד. היא מספקת סיור טעים ברזומה של כהן, ומשכילה לשלב מנות שלקוחות מתקופות שונות בחייו עם מנות קלאסיות מבוצעות כהלכה. העסקית שלה אמנם לא זולה, אבל מי שמחפש עסקית שמציעה גם חוויה קולינרית, ולא רק ארוחה זריזה באמצע היום, בוודאי ימצא בה את מבוקשו.

 

שם: יפו־תל אביב

ז'אנר: מטבח שף

מיקום: יגאל אלון 98 תל אביב, 03-6249249

מחיר העסקית: 85–145 שקל, ראשון־חמישי 12:00–17:00

התחככות: בעלי הון לצד חובבי "מאסטר שף"

כשרות: אין

שרות: מקצועי ואדיב

חניה: בתשלום, בחניוני הבניין

נגישות נכים: יש, ויש שירותי נכים

שורה תחתונה: חוויה קולינרית באמצע היום

 

קבלו ניוזלטר שבועי שיעזור לכם לתכנן את בילויי סוף השבוע. לחצו להרשמה

בטל שלח
    לכל התגובות
    x