$
אוכל

מתוק לה

הסדנה של רביבה אפל לא נועדה למתחילים. ארבע שעות של הרצאה מלומדת שמגיעות לשיאן בטעימה מענגת

גלי וולוצקי 12:3416.03.11

בתי הקפה של המותג רביבה וסיליה הם מקום מפגש לאנשים שמחפשים גם ערך מוסף של מינגלינג. זה שברמת השרון מתפקד כבר שנים כמקום מפגש לצמרת המשק, והחדש שממוקם במתחם yoo מתהדר באוכלוסייה דומה. לכן כשהגעתי לסדנת המתוקים שמתקיימת בסניף השלישי של הרשת, ברחוב הארבעה בתל אביב, והתיישבתי ליד גברת מוקפדת במגפי גומי אפורים של שאנל, הבנתי שהגעתי למקום הנכון. הסדנה של רביבה אפל אינה מיועדת למי שראה אותה מכינה קרוקומבוש ב"מאסטר שף" ורוצה גם, אלא למי שכבר למד איך אומרים ג'יאנדויה ומה ההבדל בין השוקולד המריר של קליבו לזה של ולרונה.

 


הקונדיטורית המיתולוגית ניצבת בפני התלמידים במשך ארבע שעות תמימות, מכינה בצקים וקרמים, מרכיבה קינוחים מרהיבים, עונה בסבלנות אין קץ לכל שאלה ומתבלת את השיעור בהרבה מאוד טיפים שימושיים והסברים על חומרי הגלם שיש להשתמש בהם (רק במשובחים ביותר, כמובן). לא פשוט לשבת ארבע שעות על הישבן ולהתרכז, אבל אפשר להתנחם בדוגמאות הטעימות שעוברות מיד ליד לאורך השיעור, ובשירות המצוין של מלצרי בית הקפה, שנענים לכל גחמה של התלמידים ומגישים משקאות קרים וחמים לרוב.

 

בסיום הסדנה אפל מאיצה בתלמידים לגמור יפה מהצלחת (את כל הקינוחים) ולקחת הביתה את מה שנשאר.

 

(משמאל) רביבה אפל. טועמים לאורך הסדנה וגם לוקחים הביתה (משמאל) רביבה אפל. טועמים לאורך הסדנה וגם לוקחים הביתה צילום: עמית שעל

 

קהל היעד: מי שיש לו קצת רקע קודם באפייה והרבה אמביציה.

 

מה לומדים: הכנה של ארבעה־חמישה מתכוני עוגות וקינוחים מא' ועד ת'.

 

מה אכלנו: טארטלט לימון, סבלה ברטון וג'יאנדויה עם גנאש שוקולד חלב, קרם מסקרפונה וגנאש שוקולד לבן ופטל, פחזניות במילוי קרם נוגט.

 

משפטים לשימור: כשאתם אופים, השתמשו תמיד במשקל ולא בכוסות. אם אתם חושבים שלהרתיח שמנת מתוקה ולזרוק לתוכה כמה קוביות שוקולד נקרא להכין גנאש כהלכתו - אתם טועים.

 

פרטים: סדנאות המתוקים הן במגוון רמות, מעוגות פשוטות עד קינוחים מסובכים. מחיר: 280 שקל למשתתף, כולל חוברת מתכונים וטעימות. הסדנאות מתקיימות מעת לעת, ויש לברר את מועדיהן בטל' 03-5400179.

 

דבר המשתתפים: "פייר הרמה? הוא כבר לא מה שהיה פעם" (משתתפת בררנית במיוחד).

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x