• תפריט
הפסקה לעסקית

עמוס בצמרת

אין ספק שהתרנגול הכחול היא המסעדה החמה ביותר בתל אביב. באשר לאוכל, לצד מנות מצוינות נטעמו גם כאלה שסבלו מעומס, בלגן ויצירתיות יתר

גלי וולוצקי 10:5221.02.11

לא צריך להציץ ברשימת ההזמנות למסעדת התרנגול הכחול, המונחת על שולחן הכניסה, כדי להבין שהמסעדה שנפתחה רק לפני כחודש בקניון G במתחם צמרת בתל אביב הפכה בן לילה למקום החם בעיר.

 

גם הקומוניקטים שבישרו על המסעדה החדשה של השף שאול בן אדרת (קימל וקימל בגלבוע) הבטיחו הייפ שמח, מטבח שלא משחק באוכל ונותן לחומרי הגלם לדבר, וגם דיל עסקי חדש שנחנך רק בשבוע שעבר: ארוחה הכוללת לחם, מנה ראשונה, עיקרית ושתייה קלה במחיר 79 או 99 שקל.

 

התיישבנו על הבר, בדיוק מול הפרחים המיובשים התלויים במהופך מהתקרה - רק אלמנט אחד במכלול העיצובי האקלקטי והסימפטי של המקום, ואל מול הברמן שהציג את עצמו באדיבות רבה שמאוחר יותר התחלפה בשירות מרושל. רוצים דוגמה? הברמן: "הנה הרטבים שלכם. תצטרכו לטעום, אני לא יודע מה זה”.

 

ראשונה הוגשה לשולחן סוג של פוקצ'ה בזוקה במלח גס, חמימה וטעימה, לצד חמאת זיתים טובה. אחריה סלט דלעת וגבינת גורגונזולה שנראה, על הנייר, כחיקוי של המנה המיתולוגית של מסעדת דקא, אבל התברר כרחוק מאוד מהמקור הנקי והאלגנטי. כאן קיבלנו ג'וליינים של דלעת שנקצצו במג'ימיקס ועורבבו עם עשבי תיבול טריים, חמוציות, אגוזי מלך, גרעיני דלעת ומעט מדי גורגונזולה, ויצרו שילוב טעמים קצת מבולגן ועמוס, אך טעים.

 

מבחר פירות ים על הפלנצ'ה. תיבול עדין ומינימלי מבחר פירות ים על הפלנצ'ה. תיבול עדין ומינימלי צילום: אלה סברדלוב קרן

 

בראשונה הנוספת העומס כבר האפיל לגמרי על המרכיבים. סביצ'ה (באותו היום הוכן מטונה אדומה באיכות בינונית) עם קרם עגבניות קצת אגרסיבי בטעמו, זילוף של שמן זית טוב ומשהו שנראה כמו מרמלדת בצל מתוקה ומיותרת. גם העיקריות הותירו רושם חצוי. מנה של המבורגר מנתח קצבים (79 שקל) היתה מפוספסת. הבשר יובש למוות, וחבל, כי טעמו היה משובח. כתוספת הוגש כרוב אדום צלוי מתוק מדי עם חמוציות ואגוזי מלך ותפוחי אדמה. הרטבים: מיונז ורוטב ברביקיו בעלי טעם תעשייתי. לעומתה, מנת מבחר פירות ים על הפלנצ'ה (99 שקל) עם טחינה, יוגורט וזעתר פריך היתה טובה. קלמארי, קוקי סן ז'ק וחסילונים גדולים ובשרניים נצלו בעדינות והוגשו עם מינון מאופק של טחינה איכותית ותיבול עדין ומינימלי. אלה הוכיחו שמהמטבח של התרנגול יוצאות מנות מצוינות כשמניחים רגע את החמוציות והקישוטים בצד ובאמת נותנים לחומרי הגלם לדבר.

 

שם: התרנגול הכחול

ז'אנר: מסעדת שף, מטבח ים־תיכוני

מיקום: נסים אלוני 10; טל'035443349 , תל אביב

מחיר העסקית: 99/79 שקל, א'-ה', 16:00-12:00

התחככות: עונדי רולקסים

שירות: משתדל אך לא תמיד מצליח

נגישות נכים: יש, שירותי נכים במתחם

כשרות: אין

חניה: במתחם

שורה תחתונה: המקום הנכון להיראות בו

 

קבלו ניוזלטר שבועי שיעזור לכם לתכנן את בילויי סוף השבוע. לחצו להרשמה

בטל שלח
    לכל התגובות
    x