• תפריט
אוכל

10 גסטרופאבים לקיץ 2010

מנות טובות ומושקעות לצד כוס בירה משובחת הן שילוב מנצח לעונה החמה - ולא רק בבריטניה. "כלכליסט" יוצא ללגום ולטעום ברחבי ישראל

גלי וולוצקי 11:1022.06.10

המונח גסטרופאב נשמע אולי כמו שם של מחלקה בבית חולים, אך מדובר בפאבים שמגישים אוכל מושקע ומשובח לצד מגוון של משקאות - עם דגש על בירות. הטרנד החם הזה, בריטי במקורו, צובר באחרונה תאוצה גם בארץ, ולמוסדות ותיקים - שבכלל לא ידעו שהם כאלה - הולכים ומצטרפים שחקני חיזוק משמעותיים. "כלכליסט" מתרענן בבירה משובחת ומנות מעניינות ברחבי ישראל.

 

חיפה

 

Duke: הפאב האירי הוא אחד מהמוסדות הקולינריים האהובים ביותר בעיר. התפריט מציע מבחר מנות קלאסיות של פאבים, מנות איריות וגם מנות מיוחדות יותר שכבר מזוהות עם המקום. בירת הבית: גינס (32 שקל לחצי ליטר, 27 שקל לשליש), ועוד 6 סוגי בירה מהחבית וכ־20 סוגים בבקבוקים. כדאי לטעום: מניפת אווז מעושן על פלטה חמה, ברוטב יין אדום, עם מטבלים, ירקות ולחם כפרי (95 שקל), קדירת רועים אירית (45 שקל). פרטים: מוריה 107, טל' 04-8347282.

 

דיוק חיפה. מנה לדוגמה: מניפת אווז מעושן על פלטה חמה (95 שקל) דיוק חיפה. מנה לדוגמה: מניפת אווז מעושן על פלטה חמה (95 שקל)

 

העוגן: הפאב הוותיק (1942) עדיין מזכיר פאב ימאים קלאסי. פינקוס האב, הבעלים מ־1960, עדיין מוזג בירה מאחורי הדלפק ומכין את כריך הרוסטביף המיתולוגי שלו. בירת הבית: גינס (29 שקל לחצי ליטר, 25 שקל לשליש) ועוד 7 סוגי בירה מהחבית וכ־10 סוגים בבקבוקים.

 

לטעום: המבורגר 250 גרם (53 שקל), כריך חם של רוסטביף ואמנטל (51 שקל). פרטים: שער פלמר 3, טל' 04-8645108.

 

העוגן, חיפה. מנה לדוגמה: כריך חם של רוסטביף ואמנטל (51 שקל) העוגן, חיפה. מנה לדוגמה: כריך חם של רוסטביף ואמנטל (51 שקל) צילום: דורון גולן

 

נצרת

 

אלרדע: ממוקם בסמוך לכנסיית הבשורה, בבניין מרהיב מהתקופה העותמאנית, ומגיש תפריט אקלקטי המבוסס על אהבותיו של הבעלים והשף דאהר זידאני. בירת הבית: כ־15 סוגים בבקבוקים, שכן משקה הבית כאן הוא דווקא ג'וני ווקר אדום או שחור (25/45 שקל ל־60 מל'). כדאי לטעום: סלסיסו - נקניקיות עגל חריפות ברוטב לימון ושום (60 שקל), שיראללה - בצק דק עם גבינה וירקות צלויים (45 שקל). פרטים: אל בישארה 21, טל' 04-6084404.

 

אלרדע, נצרת. מנה לדוגמה: נקניקיות עגל חריפות בלימון ושום (60 שקל) אלרדע, נצרת. מנה לדוגמה: נקניקיות עגל חריפות בלימון ושום (60 שקל) צילום: ערן יופי כהן

 

תל אביב

 

המנזר: הפאב מגיש כבר שנים בירות שנמזגות כהלכה לצד מנות קלאסיות כמו נקניקיות עם פירה או קוסטיצה מתוצרת עצמית, וגם מנות בנוסח אישי של השף ליאור הר־גיל, המבוססות על תוצרת טרייה משוק הכרמל הסמוך. בירת הבית: סטארופרמן (18 שקל לחצי ליטר, 15 שקל לשליש) ועוד 8 סוגי בירה מהחבית וכ־20 סוגים בבקבוקים. כדאי לטעום: קלמארי ממולא בבודן נואר (נקניקיית דם) עם סלסה קטנה של עגבניות מיובשות ורוטב דיו (47 שקל), מיקס ירקות אפויים (35 שקל). פרטים: אלנבי 60, טל' 03-5173015.

 

המנזר, תל אביב. מנה לדוגמה: קלאמרי ממולא עם סלסה קטנה (47 שקל) המנזר, תל אביב. מנה לדוגמה: קלאמרי ממולא עם סלסה קטנה (47 שקל) צילום: דמיטרי שבצינקו

 

פורטר אנד סונס: נפתח לפני כארבעה חודשים, ומחזיק בשיא ארצי של 50 ברזי בירה. בתפריט מנות פאבים ואוכל רחוב, המבוצעות בסטנדרטים של מסעדה. בירת הבית: מבחר משתנה. אורחת מסקרנת כרגע היא בירת ESB הלונדונית (30 שקל לחצי ליטר, 24 שקל לשליש), ויש עוד 49 סוגי בירה מהחבית וכ־80 סוגים בבקבוקים. כדאי לטעום: ניוקי א־לה רומנה עם רוטב חמאת מרווה, אגוזים ועגבניות שרי (34 שקל), מחבת פירות ים עם רוטב יין לבן, לימון כבוש וכוסברה (84 שקל). פרטים: הארבעה 14, טל' 03-6244355.

 

פורטר אנד סונס, תל אביב. מנה לדוגמה: ניוקי א-לה רומנה עם רוטב (34 שקל) פורטר אנד סונס, תל אביב. מנה לדוגמה: ניוקי א-לה רומנה עם רוטב (34 שקל) צילום: דניאל רומסקו

 

פיקוק: לא פלא שהאוכל במקום מוקפד: עוד בבעלות השותפים שמחזיקים בו קפה נוח, ארמדילו ופינצ'וס, ובעבר מסעדת אורקה. בתפריט מנות כמו ברוסקטות, פיצות אישיות, קסדיה, פלאפל שרימפס ועוד. בירת הבית: ניוקאסל (26 שקל לחצי ליטר, 22 שקל לשליש) ועוד 4 סוגי בירה מהחבית וכ־9 סוגים בבקבוקים. כדאי לטעום: ברוסקטות מלחם שאור בארבעה צבעים (24 שקל), שרימפס צרוב על גרגרי חומוס חמים עטופים בפסטו ובפטרוזיליה, עם לאבנה בתחתית (26 שקל). פרטים: מרמורק 14 טל' 03-6868259.

 

פיקוק, תל אביב. מנה לדוגמה: ברוסקטות מלחם שאור בארבעה צבעים (24 שקל) פיקוק, תל אביב. מנה לדוגמה: ברוסקטות מלחם שאור בארבעה צבעים (24 שקל) צילום: דמיטרי שבצינקו

 

יהודה הלוי גסטרופאב: נפתח לפני כשבועיים בידי הבעלים של בר הקוקטיילים 223 ומסעדת הסושיאל קלאב, עם השף מיכאל גרטופסקי (הרברט סמואל, סושיאל קלאב). התפריט כולל מנות כמו ספריבס מתוקים, כריך קורנדביף חם ומנות מיוחדות מדי יום. בירת הבית: אוהרה'ס (28 שקל לחצי ליטר, 24 שקל לשליש), ועוד 6 בירות מהחבית ו־8 סוגים בבקבוקים. כדאי לטעום: אנשובי ספרדי עם אבוקדו ועגבניות מיובשות (18 שקל), מוח עצם אפוי ולחם מהגריל (30 שקל). פרטים: יהודה הלוי 58, טל' 03-6853499.

 

בת ים

 

פראג הקטנה: מיני־רשת של פאבים צ'כיים המתפעלת סניפים גם בהרצליה ותל אביב, ומצליחה ליצור בכל אחד מהם אווירה של פאב שכונתי. האוכל הוא צ'כי עתיר קלוריות ונחמה. בירת הבית: קרושוביץ כהה, בהירה או מיקס (24 שקל לחצי ליטר, 21 שקל לשליש) ועוד 13 סוגי בירה מחבית ו־8 בבקבוקים. כדאי לטעום: סמז'י הרמלין - פרוסת קממבר מצופה פירורי לחם ומטוגנת בשמן עמוק, עם קונפיטורת אוכמניות וסלט ירוק (37 שקל), ברמבוראק - חביתיות תפוחי אדמה מלוחות עם גבינת אמנטל (27 שקל). פרטים: בן גוריון 83 בת ים, טל' 03-5514623; המנופים 8 הרצליה, טל' 09-9501021; אלנבי 56 תל אביב, טל' 03-5168137.

 

פראג הקטנה, בת ים, הרצליה ותל אביב. מנה לדוגמה: קממבר בפירורי לחם (37 שקל) פראג הקטנה, בת ים, הרצליה ותל אביב. מנה לדוגמה: קממבר בפירורי לחם (37 שקל) צילום: דן פרץ

 

אשדוד

 

גמברינוס: אחד הפאבים האהודים באשדוד, עם שיק של פאב אנגלי אמיתי. בתפריט מנות שהולמות כוס בירה, כמו שרימפס וקלמארי במגוון וריאציות, סטייקים וכריכים. בירת הבית: גמברינוס (25 שקל לחצי ליטר, 22 שקל לשליש) ועוד 24 סוגי בירה מהחבית. כדאי לטעום: פורל מעושן (75 שקל), שרימפס בחמאה ושום (60 שקל). פרטים: הציונות 45, טל' 08-8655719.

 

שאנטי, ירושלים. מנה לדוגמה: אנטרקוט ארוגולה (94 שקל) שאנטי, ירושלים. מנה לדוגמה: אנטרקוט ארוגולה (94 שקל) צילום: גיא אסיאג

 

ירושלים

 

שאנטי: ממוקם במבנה עתיק בעל רצפה מצוירת, תקרות גבוהות ומקומרות ושיק ירושלמי. בתפריט מבחר מנות מהמטבח הים־תיכוני, עם אוריינטציה איטלקית. בירת הבית: גינס (25 שקל לחצי ליטר, 22 שקל לשליש) ועוד 3 סוגי בירה מהחבית וכ־10 בבקבוקים. כדאי לטעום: ניוקי פירות ים (65 שקל), אנטרקוט ארוגולה (94 שקל). פרטים: סמטת נחלת שבעה 4, טל' 02-6243434.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x