• תפריט
פנאי

נמאס לכם מתפוזים? קבלו את שעועית הגלידה

פירות אקזוטיים חדשים יוצגו בתערוכת אגרו משוב שתתקיים בגני התערוכה בתל אביב ב-14-13 לינואר. רבים מהם עדיין אינם זמינים על מדפי המרכולים, אך אפשר למצוא אותם במשתלות, ובדוכנים המתמחים בכך בשווקים הפתוחים

גלי וולוצקי 22:0105.01.10

אם גם לכם נמאס מהתפוזים, תשמחו לדעת שפירות אקזוטיים רבים שעשו עלייה והתאזרחו בארץ יהיו בקרוב זמינים יותר גם ברשתות השיווק.

 

הפירות האקזוטיים, שיוצגו בתערוכת אגרו משוב שתתקיים בגני התערוכה בתל אביב ב-13-14 לינואר, מוכרים לחלקנו מהילדות, ולאחרים מטיולים באפריקה ובדרום אמריקה. “הפירות הללו יכולים להיות על המדפים, הכל תלוי בכמה התעניינות יראו הלקוחות. כשיש ביקוש לפרי מסויים, החקלאים מתחילים לגדל אותו באופן מסחרי ולשווק אותו", מסביר משה וייס, מנכ"ל העמותה לפירות אקזוטיים.

 

פירות אקזוטים פירות אקזוטים צילום: shutterstock

 

גם אם בינתיים רבים מהפירות עדין אינם זמינים על מדפי המרכולים, אפשר למצוא אותם במשתלות, וגם בדוכנים המתמחים בכך בשווקים הפתוחים. "בשוק הכרמל, בשוק מחנה יהודה, בשוק התקווה ובמיוחד בשוק האיכרים, בכולם אפשר למצוא פירות אקזוטיים, גם אם לא באופן הכי סדיר", מבהיר וייס.

 

אגוז מלבר- סבה

 

הזן הקטן יותר של אגוז מלבר, שגודלו כגודל אגוז לוז וטעמו מזכיר את טעם הערמונים. כמו אגוזים אחרים, גם למלבר תכולת שומן גבוהה וערכים תזונתיים מצויינים. על אף ששמו מרמז על עבר הודי, המלבר הישראלי הגיע ממקסיקו, ומגודל כאן בעיקר באופן לא מסחרי בחצרות בתים ואצל המשוגעים לדבר.

 

אגוז מלבר אגוז מלבר

 

מה עושים איתו: אוכלים כמות שהוא, או מושרה במי מלח.

 

צימוק יפני

 

 צמח גינה המניב פירות מצומקים ומתוקים, שטעמם מזכיר טעם של תמרים או חרובים. הוא לא מגודל בארץ באופן מסחרי, והחובבים יכולים לרכוש אותו במשתלות ולגדל בגינה.

 

צימוק יפני צימוק יפני

 

מה עושים איתו: אוכלים כחטיף מתוק ובריא, כפי שהוא או מקופא.

 

ספוטה שחורה

 

פרי ממשפחת האפרסמונים, שבשל טעמו המתוק, מרקמו וצבעו זכה גם לכינוי פרי השוקולד. הוא בעל ציפה פנימית שחורה, ותכולה גבוהה של ויטמין סי.

 

מה עושים איתו: אוכלים כפי שהוא - כקינוח שמזכיר פודינג שוקולד, או מכינים שייקים. יש גלידריות שמשתמשות בו להכנת גלידה, ובתערוכת אגרו משוב אפשר יהיה לטעום גלידה כזאת.

 

דובדבן היהודים

 

שיח מטפס שפירותיו מזכירים בגודל ובמראה עגבניות שרי. האגדה מספרת כי הוא זכה לשמו מכיוון שיש להשיל את העורלה שלו כדי לאוכלו. על מדפי המרכולים הוא נמכר כדובדבן האהבה.

 

דובדבן היהודים דובדבן היהודים

 

מה עושים איתו: אוכלים כפי שהוא, או משתמשים להכנת ריבות ומאפים, בשל תכולת הפקטין הגבוהה שלו.

 

שעועית הגלידה

 

הפולים הינם בתרמיל ארוך ושעיר שגודלו הממוצע כחצי מטר. בצידו הפנימי של התרמיל יש רקמה ספוגית לבנה שמכונה גם המרשמלו של ילדי הג'ונגלים, בשל מקורו של הפרי באזור האמזונאס. טעמה של הציפה מתקתק ומצטיין בארומה של ווניל.

 

שעועית הגלידה שעועית הגלידה צילום: דן פרץ

 

מה עושים איתו: אוכלים כמות שהוא, כתחליף בריא לממתקים.

 

ספודילה

 

המכונה גם פרי הקרמל, הוא פרי מתקתק שטעמו מזכיר את טעמם של התמרים. החלב המופרש מגזע העץ או מהפרי כשהוא בוסר, מכיל אחוז גבוה של שרף וגומי, והוא משמש בתעשיית המסטיקים האורגנים. את הספודילה ניסו לגדל בקיבוץ דגניה עוד לפני קום המדינה, אך שיווקו נכשל.

 

ספודילה ספודילה

 

מה עושים איתו: לועסים את השרף כמסטיק, אוכלים את הפרי, או משתמשים בו להמתקת לפתן.

 

מרולה

 

פרי אפריקני בגודל כדור פינג פונג, שמכיל גלעין גדול ומעט ציפה מתוקה ובעלת ארומה מבושמת ויחודית מאוד, המשמשת להפקת ליקר האמרולה הדרום אפריקני הידוע, שלאחרונה נעשים נסיונות לייצרו גם בארץ באזור הערבה, ולהפקת בירה באפריקה. מהגלעין הגדול הקשה מאוד לפיצוח מפיקים שמן איכותי.

 

מרולה מרולה

 

מה עושים איתו: אוכלים את הציפה הטעימה, או קונים בקבוק של ליקר אמרולה
בטל שלח
    לכל התגובות
    x