$
אוכל

בשר בראשון לציון, בירה באם המושבות ופיצה מולקולרית

מסעדת הבשר פרסקו פותחת סניף בראשון לציון, בפתח תקווה נפתחת מבשלת בירה, והשף המוביל בעולם, פראן אדריה ממסעדת אל בולי, מתכנן לפתוח פיצרייה

גלי וולוצקי 10:2820.05.09

אליעזר לויה, שף מסעדת הבשרים פרסקו ברחובות ובעלי רשת קרל ברג פותחים בראשון לציון גרסה מהירה וזולה של פרסקו, שתיקרא "מיני פרסקו". על מטרתה של המסעדה החדשה אומר לויה: "המצב היום מחייב היערכות מחודשת בכל מה שקשור לעלויות ולתמחור. ליצור תשובה זולה ואטרקטיבית יותר גם לקהל צעיר ובלייני". גם במיני פרסקו יהיה הבשר מרכז התפריט: יהיו בה מבחר של מנות מהגריל, ולצדן מנות פסטה, כריכי בשר וסלטים. בין השאר מציע תפריט המסעדה פלפלים קלויים עם גבינת המאירי (15 שקל), פנה נתחי עוף בחלב קוקוס וקארי (30 שקל), כריך קורנביף (30 שקל), קבב רומני (30 שקל), נקניקיות פטריצאן/פרנקפורטר (30 שקל) ובייבי ריבס (40 שקל).

 

פרטים: משה בקר 11, אזור התעשייה הישן ראשון לציון; טל' 03-9665449.

 

מיני פרסקו. אופציה זולה לבליינים מהירים מיני פרסקו. אופציה זולה לבליינים מהירים צילום: אנטולי מיכאלי

 

מבשלים ושותים. באזור התעשייה בפתח תקווה נפתחה מבשלת בירה חדשה, Jem's Beer Factory. המבשלה ממוקמת בחלל ענקי של 500 מטר המעוצבים בסגנון לופט ניו־יורקי, ובהם המבשלה ומסעדה ובר כשרים המאפשרים ללגום את הבירות הטריות (והלא מפוסטרות) של המבשלה ברמת טריות מרבית. כרגע מייצרת המבשלה חמישה סוגי בירה: פילזנר, סטאוט, אמבר אייל, לאגר כהה ובירת חיטה, ושני סוגים נוספים ייכנסו לתפריט בשבועיים הקרובים. לצד הבירות מוגש תפריט של מנות המתאימות למשקה - כולן מוכנות במקום, כמו נקניקיות תוצרת הבית מסוג דיאבלו (אנטרקוט וכבש בתיבול חריף) או נקניקיית ג'מס (במילוי כבד עוף, כבש ואנטרקוט) במחיר 56 שקל, סלמון בחרדל ודבש בעישון חם או פורל מעושן במקום (69 שקל) וסטייק ריב איי (79 שקל). הבירות מוגשות במגוון גדלים: שליש ליטר (21 שקל), חצי (24 שקל), ליטר (45 שקל) ובספל ענקי של ליטר וחצי (56 שקל).

 

פרטים: המגשימים 15, קריית מטלון, פתח תקווה; טל' 03-9195367.

 

פיצה מולקולרית. עוד ניצחון קטן של הפאסט פוד על הגורמה. פראן אדריה, השף המהולל של מסעדת אל בולי בקוסטה בראבה, המדורגת תדיר כמסעדה הטובה בעולם, הכריז על כוונתו לפתוח פיצרייה בברצלונה עם אחיו אלברטו (שף קונדיטור באל בולי), ויצא לסיור באיטליה כדי ללמוד את אומנות עשיית הפיצה. אדריה הוא אחד השפים המתוחכמים בעולם, והמטבח המולוקלרי שלו נראה כמעבדת כימיה. אין פלא שההצהרה שלו על הכוונה לפתוח מסעדת מזון מהיר התקבלה בהרמת גבה. "הלוס אנג'לס טיימס" דיווח כי השניים התקבלו באיטליה בחשדנות, אף שאדריה הצהיר כי כוונתו אינה להפוך את המאכל הלאומי האיטלקי לעוד ניסוי בכימיה, כי אם "להכין פיצה כמו שצריך".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x