$
עסקי ספורט

יוליה גלושקו מוצעת למכירה על פי שווי שוק של 1.5 מיליון דולר

הטניסאית הישראלית בת ה־18 במקום ה־523 בעולם, אבל לפי בכירים בתחום יש לה פוטנציאל להיות בטופ־10. מי ישקיע במניית גלושקו?

מיקי שגיא, כתב ynet 09:5122.07.08

בשנים האחרונות התרגלנו לשמוע לא פעם בעולם הכדורגל, כי לא רק קבוצות מחזיקות בזכויות על שחקן, אלא גם אנשים פרטיים. רק בחודש האחרון התעייפנו מלקרוא על הסכסוך המתוקשר והארוך בין משפחת בוזגלו לראובן מועלם.

 

כזכור, איש העסקים טען כי בידיו 50% מהבעלות על כרטיס השחקן של מאור, מה שכמעט הפיל את עסקת העברתו של הכוכב למכבי תל אביב. בכדורגל, ואולי קצת בכדורסל, הטרנד הזה מוכר, אבל מה תגידו אם השיטה הזו תיכנס גם לענף כמו טניס? כן, מתברר כי עכשיו גם בספורט האינדיבידואלי הזה יש אפשרות להשקיע בקטן, בתקווה להרוויח בגדול. כמו בהייטק, כך גם בטניס.

 

יוליה גלושקו יוליה גלושקו צילום: ראובן שורץ

 

מה זה אומר? בימים אלה מי שמוגדרים כאנשי קבוצת יוליה גלושקו פונים לציבור במכרז למכירת 10% מהזכויות על הטניסאית הצעירה, שנחשבת לאחת מספורטאיות העתיד של ישראל ומי שאמורה בשנים הבאות להחזיק את הטניס המקומי בכותרות, לצדה של שחר פאר.

 

להיות סרינה

לפי הערכות של הספונסר העיקרי הנוכחי של גלושקו, איש העסקים הירושלמי דוד כהן, שמתפקד כמנג'ר האישי שלה, שווי השוק שלה עומד על 1.5 מיליון דולר. אנשי מקצוע בארץ ובעולם מסכימים עם ההנחה הזו. לפיכך יש כוונה למכור עשירית מכרטיס השחקן שלה תמורת 150 אלף דולר, בדיוק כמו שבכדורגל יש לא מעט אנשי עסקים, סוכנים או קבוצות שמחזיקות באחוזים מסוימים מכרטיסו של שחקן.

 

"אני מכיר אותה מגיל צעיר", אומר כהן. "היא התאמנה אצל שני הורים שהם מורי טניס וכולם אומרים שיש לה פוטנציאל אדיר. אבל צריך השקעה גדולה מאוד בשביל להביא אותה למקום שהיא יכולה להתחרות ברמות הגבוהות ביותר".

 

הסיבה לצעד המהפכני הזה עם שחקנית הטניס המקומית היא שתורם מרכזי נוסף שלה, אמריקאי שהיה משקיע בקידומה כ־150 אלף דולר בשנה, עבר לתחום אחר וכעת גלושקו זקוקה לתורמים חדשים כדי להמשיך את פעילותה.

 

כספי המשקיעים הפוטנציאליים ונותני החסות החדשים אמורים לשמש את גלושקו לפעילות שוטפת במהלך השנה (עלות המוערכת בכ־10,000 דולר לחודש). המשקיעים שישקיעו ב"מניית יוליה גלושקו" יקבלו את אותו אחוז יחסי מרווחיה בקריירה, הן המקצועית על המגרש והן מחוצה לו (חוזי פרסום למיניהם). פאר בת ה-21, למשל, כבר צברה בקריירה הבוגרת שלה הכנסות בגובה 2 מיליון דולר על המגרש, לצד הכנסות נוספות מנותני החסות שלה דוגמת ריבוק, פרינס וקרן ההשקעות אייפקס.

 

כרגע, גלושקו היא "עסק מפסיד". הכנסותיה, בין 1,000 ל־4,000 דולר בחודש, לא מספיקות לכסות את ההוצאות על נסיעות, אימונים, מאמנים וכו'. "אנחנו יודעים שבקרוב מאוד ההכנסות יכולות לגדול באופן משמעותי", אומר כהן. "יש לה פוטנציאל להיות בטופ־10, וברגע שמגיעים לרמות האלה ההכנסות מפרסומות, כספי זכייה ועוד הן גבוהות מאוד".

 

בימים אלה, כאמור, שוקדים על ניסוח הטיוטה להסכמים עם המשקיעים החדשים רו"ח חיליק אזולאי ועו"ד יצחק דהן. בשנים הקרובות, אם התחזיות להצלחתה של גלושקו גם בסבב הבוגרות אכן יתממשו, המשקיעים החדשים יוכלו להגיד שמניית הטניס עבדה בשבילם כמו מניית הייטק או קרן הון סיכון אחרת.

 

אגב, הקונספט הזה לא חדש בעולם הטניס. ארנון מילצ'ן, המפיק ההוליוודי מישראל, השקיע 200 אלף דולר והחזיק באחיות וויליאמס, ונוס וסרינה, עד לא מזמן. לא ידוע כמה הרוויח, אבל ונוס וסרינה מכניסות כל אחת כ־12 מיליון דולר בכל שנה.

"אנחנו רוצים שאיש עסקים אחד ישקיע, אבל לא פוסלים שכמה יעשו זאת", אומר כהן, "ויש כמובן את האופציה שישלמו לה על חסות, אבל לא יקבלו אחוזים ממנה".

 

מחכים ללונדון 2012

גלושקו בת ה־18 מדורגת כיום 523 בעולם, כשהיא עושה את צעדיה הראשונים בעונת הבכורה שלה בסבב הבוגרות. זאת אחרי שבעונה שעברה טיפסה עד למקום התשיעי בעולם לנוער (שחר פאר, לדוגמה, היתה שלישית בתבל בג'וניורס). את יוליה מאמן כיום רון סטיל הוותיק, מי שעזר להוליך בזמנו את אנה סמאשנובה לצמרת העולמית ואת דודי סלע לטופ־100 לא מזמן.

 

הטניסאית הצעירה, שחברה בשנתיים האחרונות בנבחרת הפדרציה של ישראל לצדן של פאר וציפי אובזילר, נחשבת לטניסאית כישרונית מאוד. הישגיה בסבב הנוער בשנה שעברה הביאו לזימונה למחנה אימון של שבועיים באקדמיית הטניס בפלורידה של ניק בולטיירי, המאמן האמריקאי שנחשב לא רק לאחד המובילים בעולם, אלא גם למי שייסד את האקדמיה המטפחת את הכישרונות הכי גדולים בטניס העולמי.

 

גלושקו התאמנה תחת בולטיירי ומאמניו, האנשים שגידלו ופיתחו את האלופים הכי גדולים בשני העשורים האחרונים, בהם אנדרה אגאסי, ג'ים קורייר, מוניקה סלש ומרי פירס. יותר קרוב בציר הזמן הביאה האקדמיה לעולם שלוש מהטניסאיות הטובות בתבל כיום - מריה שראפובה, ילנה יאנקוביץ' וניקול ואידיסובה.

 

יוליה, שתתגייס בקרוב לצה"ל כספורטאית מצטיינת, נמנית כיום עם סגל העתודה הישראלי, הספורטאים שאותם מגדירים בוועד האולימפי המקומי כבעלי פוטנציאל להצלחה באולימפיאדת לונדון 2012.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x