עופר כהן מנכ"ל קבוצת "שכולו טוב": לפרוץ גבולות בדרך לשינוי חברתי
C level ממשיך להביא סיקורים בלעדיים לחיי מנהלות ומנהלים מובילים בישראל. הפעם, עופר כהן, מנכ"ל קבוצת "שכולו טוב", חושף כיצד הפך ארגון קטן לאימפריה חברתית בינלאומית, ומספר על החזון שמניע אותו קדימה גם ברגעים המאתגרים ביותר
"אם היית אומר לי לפני 20 שנה שזה מה שאני אעשה, הייתי צוחק," פותח כהן את השיחה. כיום, הוא מוביל קבוצה המפעילה למעלה מ-15 מותגים חברתיים, 13 מפעלים, ו-200 יחידות פעילות ברחבי הארץ. ממפעלי שוקולד וסבונים ועד רשתות קפה ופיצריות, כל מיזם מספק הזדמנות תעסוקתית ושיקומית לאוכלוסיות מגוונות.
נקודת המפנה בדרכו של כהן הגיעה כבר בתחילת דרכו בארגון. "ביום שהגעתי, זה היה ארגון מאוד קטן. היו 5 או 6 אנשים," הוא נזכר. "אחרי שתי דקות של ישיבה, ירדה תובנה מאוד ברורה - ידע, יכולות, ניהול, כלים, את כל אלה אני יכול להביא. אבל את הנשמה שהייתה שם בחדר, את זה אני לא יכול להביא."
פילוסופיית הניהול שלו התגבשה סביב תפיסה זו. במקום להציב שלט אחיד של "שכולו טוב" על כל פעילות, כל מותג בקבוצה מקבל זהות עצמאית וייחודית. "סיפור חוזר" מוכרת ספרים ב-25 שקלים, "סבבה" מספקת שירותים לאוכלוסיות רווחה, ו"סולו" מעסיקה נוער בסיכון ברשת פיצריות.
האתגרים האישיים שחווה כהן עיצבו את גישתו לחיים ולעסקים. לאחר שתי השתלות כליה, אחת מהן תרומה מאשתו, הוא מדבר על תחושת הדחיפות: "זה להספיק כמה שיותר. להבין שהזמן שלי הוא לא מובן מאליו."
היום, "שכולו טוב" עומדת בפני התרחבות בינלאומית משמעותית. "אנחנו פותחים 'קפה טוב' בטוקיו, במגעים עם אוסטרליה, ומתכננים פיילוט בפורטוגל," מספר כהן בגאווה. "החזון שלנו הוא שיקום והכשרה בדרך לקריירה ושילוב בחברה. עד היום נגענו בעשרות אלפי אנשים, אבל אנחנו רוצים לראות איך ממשיכים לגעת במאות אלפים."
המסר שלו לצוות שלו מסכם את גישתו הייחודית: "אם אתם רוצים לפרוץ דרך, אל תבקשו רשות. תפרצו גבולות וחופש פעולה." כהן ממשיך להוביל את "שכולו טוב" בדרך חדשנית, המוכיחה שעסקים יכולים להיות גם רווחיים וגם בעלי השפעה חברתית משמעותית.
רוצים להכיר מקרוב את האנשים שמובילים את עולם העסקים הישראלי? מדור C level מבית כלכליסט לוקח אתכם למסע מרתק אל תוך עולמם של מנהלים בכירים, דרך סיפורים אישיים, גישות ניהול ייחודיות והצצה ליום העבודה שלהם.