מתבגר עם הקהל: ממיץ פירות לאלכוהול קל
המותג המוכר שהפך לשם נרדף לנקטר פרימיום בישראל, ממשיך להתחדש גם אחרי ארבעה עשורים. בשנת 2025 מותג ספרינג מרחיב את גבולות הקטגוריה ונכנס לתחום האלכוהול הקל, מבלי לוותר על הצבעוניות, האנרגיה והשמחה שמלווים כל בקבוק - מהשולחן המשפחתי ועד הקוקטייל של שישי בערב
מאז הקמתו בשנת 1986, הפך ספרינג לאחד ממותגי המשקאות הבולטים והמוכרים בישראל. המותג, שנולד כחלק מחברת תבורי, היה הראשון שהציע לצרכנים נקטר פרימיום, מהלך שהוביל ליצירת קטגוריה חדשה של משקאות לא מוגזים בשוק המקומי.
ארבעה עשורים מאוחר יותר, ממשיך ספרינג לשמור על מעמדו האיקוני, בזכות חדשנות מתמדת, התאמה להרגלי הצריכה המשתנים ויכולת להפוך כל רגע יומיומי לחגיגה.
בשנת 1990 התמזגה תבורי עם חברת יפאורה, מהלך שהוביל ליצירת יפאורה-תבורי, החברה השנייה בגודלה בישראל בתחום המשקאות הקלים. בשנת 1992 חולל ספרינג שינוי משמעותי בהרגלי הצריכה המקומיים כשהשיק את הבקבוק המשפחתי - פורמט שנכנס כמעט לכל בית בישראל. בשנת 2000 הוצגה סדרת קרטוניות נקטר עשירות בפרי, וב-2007 נוספה לראשונה סדרת התה הקר. בשנת 2010 הרחיב המותג את מגוון מוצריו עם סדרת Spring Collection, שנועדה לתת מענה לצרכני משקאות חמוציות.
בשנת 2021 עבר המותג רענון עיצובי מקיף, וב-2023 הושקה שפה פרסומית חדשה תחת הסלוגן ״חגיגה של פירות״, אשר סימנה מעבר מהמסר של פינוק אקזוטי למסרים המדגישים את החגיגיות, הצבעוניות והשמחה שמביא עמו כל בקבוק. השנה נכנס המותג לראשונה לקטגוריית המשקאות האלכוהוליים.
הסביבה התחרותית
שוק המשקאות הקלים בישראל מגלגל כ-2 מיליארד שקל בשנה ונחשב לתנודתי. הוא מושפע מיוקר המחיה, מרגולציה, מהמצב הביטחוני ומשינויים בטעמי הצרכנים. יותר מ-80% מהאוכלוסייה הבוגרת מדווחים על צריכת משקאות קלים, ו-41% מהם צורכים משקאות קלים לפחות פעם בשבוע.
הטעמים המובילים בישראל הם תפוז וענבים, אך הביקוש לשילובים אקזוטיים כמו מנגו, פסיפלורה ופירות טרופיים הולך וגדל. בשנים האחרונות ניתן לראות גם התחזקות של מגמות בריאותיות והעדפה של משקאות דלי סוכר, משקאות עם רכיבים טבעיים יותר ומהדורות מוגבלות שמדגישות חוויה וטעם לצד אחריות תזונתית.
האתגרים השיווקיים
המותגים בשוק המשקאות הקלים נדרשים להתמודד עם חוסר יציבות מתמשך, הן כלכלית והן תודעתית. מגפת הקורונה ומלחמת חרבות ברזל יצרו מציאות חדשה של חוסר ודאות ושינו את דפוסי הצריכה בישראל באופן ניכר.
עבור ספרינג, האתגרים התרכזו במספר תחומים מרכזיים: הצורך לספק לצרכנים חוויות ואסקפיזם באמצעות מוצרי פאן ושפה פרסומית קלילה; דרישה גוברת לשקיפות ומוצרים שמשלבים בין פינוק לצריכה נבונה; ציפייה למותג שיכול להציע פתרון One Stop Shop - מארוחות משפחתיות ועד מפגשים חברתיים; והתאמת המסרים השיווקיים למצב הרוח הציבורי.
הפתרונות היצירתיים
במטרה להמשיך להוביל את הקטגוריה, לשמור על רלוונטיות מול מגמות צרכניות משתנות ולבסס את עצמו כמותג חדשני, יישם ספרינג בשנים האחרונות שורה של מהלכים שיווקיים וקריאייטיביים שחיזקו את מעמדו בשוק המשקאות הישראלי.
מביאים את בשורת הפאן לקטגוריה. במהלך השנים מיצב עצמו ספרינג כמותג שמביא עמו חוויה ולא רק מוצר. תחת ההגדרה ״המפנק הרשמי על השולחן״, מציע ספרינג לצרכנים להפוך כל מפגש יומיומי, מארוחה משפחתית ועד הפסקה בעבודה, לחגיגה צבעונית. לפני כשנתיים וחצי השיק המותג שפה תקשורתית חדשה המבוססת על הסלוגן ״חגיגה של פירות״. הסלוגן החדש החליף את השפה הישנה, ״משקה מפנק מארץ אקזוטית רחוקה״, במסר עדכני יותר, המדגיש את השפע, הגיוון והאיכות שבטעמים עצמם. החיבור לערכי הפאן וההנאה תרם ליצירת בידול ברור בשוק המשקאות, והפך את ספרינג למותג המזוהה עם צבעוניות, שמחה ורעננות.
חדשנות מוצרית. לאורך השנים הוביל ספרינג את הקטגוריה עם שילובי פירות חדשים ועונתיים. חלקם הפכו למוצרים קבועים, בעוד אחרים נמכרו כמהדורות מוגבלות בלבד, במטרה לייצר תחושת ריגוש מתמדת. כך למשל, שילובים כמו אגס-תפוח-סברס או מנגו-פסיפלורה ממחישים את יכולתו של המותג להוביל טעמים חדשים ולשמור על עדכניות.
חוויית היומיום. השפה התקשורתית של המותג שמה במרכז חגיגות יום-יום קטנות. למשל, זוג סטודנטים שחוגגים ציון גבוה, הורים שנחים לאחר יום מתיש או חברים הנפגשים לארוחה פשוטה. ספרינג מוצג כמי שהופך כל אחד מהרגעים הללו לחגיגה קטנה, ובכך מבסס את עצמו כמותג נוכח בחיי הצרכנים.
נוכחות רב-ערוצית. אסטרטגיית השיווק משלבת בין עולמות הדיגיטל והמדיה המסורתית. ספרינג פועל ברשתות החברתיות, יוצר שיתופי פעולה עם משפיענים ושומר על נוכחות בטלוויזיה וברדיו. במקביל, המותג משקיע גם בנקודות המכירה, עם מקררים ממותגים ופעילויות קידום שנועדו לחזק את הבחירה בספרינג ברגעי הרכישה.
כניסה לקטגוריית האלכוהול. השנה ביצע ספרינג מהלך אסטרטגי בולט והרחיב לראשונה את פעילותו לקטגוריית המשקאות האלכוהוליים. סדרת ״ספרינג אלכוהול״ כוללת שלושה טעמים, עם תוספת של 5% אלכוהול, ומשווקת בפחיות 330 מ״ל. המהלך נועד לתת מענה למגמות בקרב צרכנים צעירים המחפשים פתרונות Ready to Drink - משקאות קלים לנשיאה ולצריכה בכל מקום.
באמצעות השקת הסדרה החדשה, הצליח ספרינג להרחיב את פעילותו מעבר לקטגוריה המסורתית של משקאות לא מוגזים ולהתבסס כשחקן רלוונטי גם בתחום האלכוהול הקל. ההשקה לוותה בקמפיין דיגיטלי ייעודי, עם מסרים שהתמקדו בנוחות, בצבעוניות ובאפשרות ליהנות מחוויית הספרינג המוכרת גם בהקשר אלכוהולי.
האנשים שמאחורי המותג
דורון מכהן כמנכ״ל יפאורה תבורי מינואר 2023. טרום מינויו, כיהן כמשנה למנכ״ל (CTO) ובמשך תקופה ארוכה מילא מגוון תפקידים בחטיבת המכירות, לרבות בתפקיד מנהל המכירות הראשי במשך 12 שנים.
לדורון ניסיון עשיר בתחומי הליבה של עולם המשקאות הישראלי. במהלך השנים האחרונות יפאורה תבורי מתמודדת עם אתגרים רבים, אך למרות זאת מציגה גידול משמעותי בפרמטרים החשובים, לרבות הגדלת נתחי שוק וכניסה לתחומים חדשים בהם תחליפי אלכוהול.
דורון הוא בעל תואר ראשון בשיווק ומימון, בעל תואר EMBA מהאוניברסיטה העברית ובוגר קורס AMP בהארוורד.
יניב מכהן בתפקידו מתחילת 2022. טרום הצטרפותו לחברה כיהן בתפקידי ניהול מכירות ושיווק באסם נסטלה, יוניליוור ותנובה ושימש כמנכ״ל חברת הקד״מ פרומרקט.
במהלך השנים ביפאורה הוביל שורה של מהלכי חדשנות, לרבות כניסת המותג שוופס לתחום תחליפי האלכוהול, השקת בטר סודה, כינוס מותג פרוט ווטר לשוופס ורענון מותגי לשורה של מותגים בחברה כדוגמת קריסטל ופרוט אנד ווג׳.
בשנים האחרונות מותגי החברה הגדילו את נתחי השוק ברוב הסגמנטים בהם הם משחקים.
יניב הוא בוגר תואר ראשון במדעי החברה ובעל תואר MBA מאוניברסיטת בר אילן.
דברים שאולי לא ידעת על ספרינג
• ספרינג היה מותג הנקטר הראשון בישראל.
• החברה-האם של המותג, יפאורה-תבורי, היא השנייה בגודלה בישראל בשוק המשקאות הקלים.
• מוצרי ספרינג מיוצרים בקווי ייצור אספטיים מהמתקדמים בעולם, ללא חומרים משמרים.
• יותר מ-80% מהאוכלוסייה הבוגרת בישראל צורכת משקאות קלים.
• מוצרי ספרינג משמשים גם בבישול ובהכנת קוקטיילים.
• ספרינג מיוצר במגוון רחב של אריזות בשישה קווי ייצור.
















